Monday, December 27, 2010

27 Disember 2009/2010


Alhamdulillah...harini genap setahun hubungan kami sebagai tunangan...Tp rs cam br bulan lepas kami bertunang... ~ceh! mntk pelempang free la tu kan.. ;p

Dan arini jugak aku xkeje...eh bukan sbb cuti nak celebrate bagai..tp sbb aku MC la...hmmmm sakit yg xleh nak g keje....tp masih boleh updte blog...sakit ape tu ek...hehehe ;p

Bile dah genap setahun bi bermakne tinggal lg lebih kurang 2 bulan je lg kami akan disatukan sbg suami isteri yg sah..Ape perasaan aku? hmmm susah nak terjemahkan dlm betuk tulisan mahupun perkataan... ~wahh ayat novel xhengat.. ;p

Tp yg aku pasti, aku mmg tgh kelam kelibut nak prepare macam2 tu MISI 2011 tuu...Rs cam dah ready sume,still ade sikit2 je la lg...tp nape ntah rs cam bykkkkkk je lg xsettle...huh...Hmm checklist ade je dlm notebook kecik aku..xpe soon aku wat entry pasal list aku tu plak..mane tau kot korang ade prasan bende yg aku tetinggal ke.kan.... ;)

Cite pasal hubungan kami plak...Skg ni hari2 aku akan nmpk muka En.Neo tu sbb kami g kerja sama2 since aku kene ke site kat kl nunn...Org kate lg 40 hari nak majlis xelok jumpe slalu kan... ~eh betul ke 40hari..heheh dah mcm org berpantang plakk..hahaha ;p

Hari2 dlm kete asik dok pening2 psl MISI 2011 ni je...hahaha...sbb tetibe rs due2 cam gabra...hahah...Tp aku lg pening kot sbb semua aku yg kene ingt..nak suruh En.Neo ingtkan...ohh xyahla...kadang2 date pon die leh lupe..hahaha...yela2....org bz cam menteri la katekan... ~klu ckp depan2 ni mau dah kene seligi...keh keh xpe janji die ingt aku....

See..cube tgk kat Daisypath tu...oh My God....tinggal lg 2 bulan, 1 minggu, 1 hari je...maakkkkk sempat ke ni wey.....huh! huh! leh tumbuh jerawat klu asik pikir2 je....2 bulan tu cam lame tp aku ade ms tuk prepare adalah bila weekend je...ari keje jgn haraplah...bz memanjang ngn projek xsettle lg...arini mc pon cam serba salah je...tp sory la geng,aku mmg xleh g keje...mls nak susahkan member2 ku jd pape kan... ;(

Jom kire same2...sebulan ade 8 hari weekend...2 bulan? 16 hari weekend..tp seminggu ada 2 hari weekend lg....so bile dah tmbh2..mean aku ade dlm 18 hari je lg.........waaaaaa ;'O sempat ke ni wey........pastu tolak darab bahagi ngn hal2 lain lg...pehhh cam tinggal 8 hari je...huh! huh! mntk nyawa.......... ^_^"


Xpelah.....slow2 kayuh la org katekan....kang lari laju2 kang..tesungkur trs xcun pengantin nnt.hehehe... ;) Tp aku bersyukur sgt sbb ade abah ngn mak yg settelkan hal2 umah cam catering,khemah,kompang...sume2 tu....aku follow je sbb aku percaye mak ngn abah mesti wat yg terbaeekkkk punyerrr... ;)

Pastu along ngn kak ngah yg byk sumbang idea...tenagaa...akak2 aku ni due2 cikgu so skg harusslah tgh sakan cuti..so time ni derang siapkan mcm2 tuk aku..dan aku pon follow je sbb aku percaye akak2 aku pon akan wat yg terbaeeekkkkk tuk MISI 2011 aku tuh...huhhhh gile terharu aku wey.... ;)

Ohhh tak ketinggalan kawan2 yg xjemu2 kasi idea bile aku mntk pendapat...hehehe...pastu kwn2 blogger yg sedia je reply email klu aku tnyer pape...waaaaaaa....terima kasihhhh byk2 yee....korang mmg terrbaaekkkk punyer lah!! aku cayang korang sume2 tau!

Oklah sbg penutup...nah 1 pic tuk korang tersenyum..heheh...kalau lah.. ;)



Nak mntk tolong lg bole? tolong doakan hubungan kami baik selama'y dan persiapan kami berjln lancar....aminn.... ;)

Hai En.Neo...Happy Anniversary bobot! ♥ ♥ ♥

Friday, December 24, 2010

Welcome Digi

Salam semua....

Arini KL jem semacam kan? Hmmm biase ar jumaat...nak2 plak esok krismas...mesti org blk kg kan...Redha je la kan..... ;( Tapi aku yg bukan drive ni mayb boleh redha tp En.Neo yg si
tukang driver dah tahap sakit blkg hadap jem.....smp terkluar ayat die.....

die : jom g midV nak?
saye : jommmmm...~dgn mulut tgh penoh mkn roti
die : klu ajak g shopping complex..mmg xpenah xnak...
saye : haruuusssslahh!! ~smbl wat muke mntk penampar....

hohohohoho........so ke midV la kami......Lum smp lg otak aku dah bepikir ni...nak beli ape....nak beli ape.....smp la terkluar lg ayat die....

die : tp xnak jln2 tau..penatlaa...nak duduk je....

~terus gelap seketika dunia ku...... ;'(

Tp tak ke buang masa mane'y klu dah sane midV tp pulang dgn tangan kosong? hmmmm.....kan kan....tlg la stuju wey.....soooo supaya aku boleh tido ngn lena mlm karang,aku berjaya rembat beberapa barang make up elianto.....ushh korang nak tau...aku skg ni gile barang elianto...dah leh wat set hantaran dah brg elianto aku..hehehe....smp akak aku pon dah bosan,sbb aku asik cite psl brg elianto je....abis dah aku sgtlaaaaa puas ati..haruslah aku puji diri eh bukan! puji barang2 elianto tu...ohh ok...nnt aku wat special entry pasal barang2 elianto aku k... ;) hehehe semangat...opss aku xde share company elianto tau.hahahah!!! ;p

Hmm pastu...trus berjalan maju ke hadapan..haruuuslah! xkan jln kebelakang plak kan? ;p Aku dpt idea lg.....jom g register Broadband digi joooommmmm....sbb aku dah naik fed up muntah darah dah ngn celcom broadband aku....huhhhh mls nak cite...yg psl aku xkan wat entry special psl celcom broadband aku....slow die ko tau smp tahap klu lumbe lari gn sipot pon..sipot tu dah boleh blk tido dulu tau!!!!! huhhh....mls pkr....wat pns ati je....kedut2 plak muke nnt kan..hehehe... ;P

Heeee yg yg seronok'y digi siap wat figure kasi compare2 ngn telco lg...tp die xdela tulis fullname..die tulis cam telco C....telco M....hehhehe...haruuusslah kite phm kan?..heheheh.. ;p Kalau korang nak tgk g terjah website digi ada je..tp bagus gak tau..xyah la ko dok pikir...mane satu yg bagus ek? nak beli yg mane satu ek? haaaa....dr figure tu dah tau kot mane yg terbaik...hehehe... ;)

Ehh eh korang xprasan ke aku update mlm2 buta ni..haruslah aku kat umah..dah haruslah aku tgh pki broadband baru aku...DIGI maaaa...... ;) takat ni aku cukup berbangga memiliki'y sbb prestasi bagusssss sgt klu nak bandingkan dgn sblm ni aku guna telco C..eceh aku pon dah pki cakap telco C...hhehhehee ;)



Skg ni aku register tuk yg 10GB dulu...monthly RM108 tp skg ade promo just RM88 je tuk 6bulan sbb ade rebate tu kan...Org digi tu ckp klu nak upgrade ke 16GB next time boleh dtg anytime tanpa byr pape...just terminate package lama then register tuk new package...hmmmm ok la kan...so skg ni aku tgh try yg 10GB la ni...huh! huh! setakat ni masih lg puas ati woo..hehehe... ;)

so pada korang yg bermasalah ngn broadband cam aku sebelum ni..hmm pe kate tukar gak cam aku...hehheheh tetibe je aku promote kan..heheh....xpelah tuk kebaikan bersame...sharing is caring what! hehehe...hmm korang jgn tekezut plak pasni aku cergas semacam tau..hehehe..

Oklah dah mlm sgt....esok aktiviti laundry byk nak gune tenaga nih...hehehe...gue permisi dulu...dadada.....goodnite everyone!! ;)

Fasa Perubahan ;)

Aku bukanlah penulis blog tegar....tp aku sgtlah pembaca blog yg sgt setia.. ;) Kalau aku dah tersuke kat satu2 blog2 tu...sehari ntah bape kali aku refresh blog tu...pastu bile blog tu xupdate,tetibe aku cam emo plak..hahahahah!!!! ~xpasal2 kan.. ;)

Nak tau ke blog mane yg aku suke?? hmm xyahla kot ek...byk sgt...kang ade yg kecik ati plak..hehehe... ;p Kat fav. aku je siap ade bahagi2 folder lg.....hehehe yg blog lain, yg blog fashion lain, blog craft lg...hahahah...senangkan...xyah nak cmpr2...wahhh... ;)

Tp bile hari2 dok bc blog org je...sian plak kat diri sdr....blog ko terbiar tu annnneee...heheh...ok k tuk menjaga hati sdr aku pon edit skt look blog aku..bile dah cam baru, konon cam semangatla nak update kan? hehehe... ~xtau la smp bile semangat tu kan.. ;)

Eh..eh...bukan aku xde cite nak update..eh eh bukan jugak malas...tp...rs cam perlu ke? heheh kadang2 rs segan...tp kadang rs nakkkkkk sgt cite...xkesah la klu xde org nak baca pon kan...hahhaha...lalallaaa... ;P

Ok ok...hmmm pe kate klu kate kate tuk kenangan diri sdr je...bole kan? kan? ;) Kot nnt dah tua2 leh baca2 ke...tuk anak2 cucu ke..wahhh gituu.. ;)

Smp sini dulu....see u.. ;)


Wednesday, December 1, 2010

sweet 26 ;)

happy birthday to me.....
happy birthday to me.....
happy birthday to me.....
happy birthday to me.....

Syukur Alhamdulillah padaMu Ya Allah
kerana aku masih bernafas
di muka bumiMu ini Ya Allah....


Wednesday, June 30, 2010

Gaji xde mata… ^_^”

Harini genap sebulan aku keje kat opis baru ni….. ;) Klu korang tnyer perasaan aku..aku nak jwb….

~xde prasaan…..lom rs nak tension,maki org,resign dan sebagainya.

sebab….

AKU XDE KEJE YG BETUL2 AKU NYER KEJE LG…..hahahahah!!!! ;p

Tp aku suspek dlm ms terdekat ni….sbb telinga aku ni cam t’dgr bos sebut2 name aku among the senior…hohoho…..tetibe cam debar2 plak…apekah?

dan arini jugak….bos no 2 sound aku….

”anne,dah check gaji?”   dang!!!!

Rs nak sorok kepala dlm cengkerang klu ade cengkerang cam kure2 tu..sbb cam malu plak mkn gaji xde mata….~gaji buta daa… ^_^/

DSC01243

daadaadaa ;)

Bukan alasan lg….hihi

hye kamoo2 semua…. ;)

Kan entry sebelom ni aku ade mengeluh psl blue cube kan? kan?. Sbb mmg xkan ade solution, aku dgn tegas terosss mintak en.neo belikan moden baru….hohoohohoo alasan baik punyer aku kasi…. ;p . Nak bayar bil susah la……..nak upload gmbr tudung lah…… hihihihi padahlahh…..nggeeeee….xmo sebotlah! ;p ~tp aku suspek en.neo tau kot alasan sebenar aku….. ;p

Last sunday, ktorg terjah lowyat, ade nak beli barang baaekkk skt…asal lalu kedai jual modem b.band je lajuuuu je mulut aku…

‘tuuuu….ade jual tuu…’. ~tidak dilayan….pang!

pastu tingkat atas plakk…

‘haaa..tuuuu ade jual gakk….’ ~masih tidak dilayan..dang!

Last2…aku dah mls dah…cess cesss cessss… ^_^”

Pas dah beli brg sume…settle! nak blk dah……lalu lg kedai2 modem tu…..aku rs cine tu dok goda lambai2 aku sbl tunjuk musel2 die…konon seksi la…hahhaha…imaginasiiiii…. ;p

Tp aku tunduk je kuatkan imann…..selawat byk2… ;)

Tetibe..aikk aku da ade dlm kedai tu….ahhah…. ;p sepantas kilat..ini brape? msk sim card je kan? ok deal! hahahhaha….. ;p

Snapshot_20100630

Modem baru ku..brand ZTE…1st aku dgr…hahah…color oren uuu… ;p blk2 umah..trs cucuk sim…trs cucuk kat notbok…trs leh onlinee…lalallalaaa ;)

Slamat tinggggaaaallllllll blue cube! bye!

Serba tak kene ;/

 

Salam cik blogku….

Aku ada bykkkkkkk bende nak cite….tp tp tp……. ada sebab yg sekat keinginan melonjak2 nak update ni….

Keinginan tu terbantut lepas sahabat aku ckp….

“ntah2 DIA bc blog n…sbb tu……”

tgkkkkk aku nak taip ayat sahabat aku tu pon terbantut….. ^_^”

insyaAllah…pas semangat aku da pulih nnt…aku akan terusssss menulissss……setakat ni dpt ‘post’ dlm buku hati ku sajaaa…….

 

syuhhh!! syuhh!!! pergi ko dr idoppkuuuuu……….. ;’(

Wednesday, June 2, 2010

Kecewa terhadap Blue Cube Modem

Tajuk dah menggambarkan isi kandungan entry kali ini.... ;)

Dipendekkan cerita, aku br 2 hari ditempat baru..so aku xdpt laptop lg....tp akan dpt gak la nnt...bos ckp on de way...wahhhh new one ke? eceh! ko jgn perasan...

So sementara xde laptop ni aku pinjamla en.neo nyer bwk g opis...gile best wey pki sony vaio....sgt lembuttttttttttt segala keypad....xdgr lgsg aku menaip..hohoohoh.....steady lah!!! ni xsabar nak dpt 'my sweet pink' nih!! hhhahhaha ;))

Oii pnjgnyer introo..okk k, laptop ni win 7 tau....skali bband aku xleh support...ohh olohhh aku col celcom bagai,die kate kene upgrade s.ware modem tu...leh carik kat tenet je..ok pon..ohh ok k...no prob,aku leh google je.....

Pas da bape jam aku google...tp still xjumpe lg....cam dah panas2 la ati aku....aku pon col celcom blk...then die kate blue cube modem tu third party nyer modem so die xleh nak tolong ape...die suggest aku col blue cube trs..mayb derang ade solution.....aku pon ok thanks.. ;) hati berbunge semula.... ;))

Then trs google no phone blue cube mines....pung! pang! pung! pang! aku cite prob aku....then mamat tu menjawab...

'ok cik N,terus terang sy ckp,modem tu mmg xleh support win 7...mmg xleh nak watpe dah..'

aku cam haaaa....'so what ur suggestion?'

'samada pki window lain or beli moden yg support'

aku cam.....'laaaa yeke....xkan la.....'

mamat tu trs xleh jwb dah...then aku tnye lg....

'bile ek kontrak sy abis? rs cam dah lame sy pki'

'23 jun'

'hmmm oklah nak abis dah..xpelah sy beli modem selain blue cube jelah...xkan sy nak downgrade plak...'

................mamat tu diam je...

'anyway thanks' aku ckp..

ok.

Waaaaaa....trs kecewa aku..............pdhal modem selain blue cube sume leh je tau.... ;( tp aku ade jumpe tuto cara nak update gak tp lom berjaya lg aku wat...xpe xpe aku usaha lg...Tp aku cam pelik la org celcom kate klu modem Vodafone tu mmg bole.....eh Vodafone tu bukan blue cube nyer heh...hmm ntah!




Tuesday, June 1, 2010

sebulan hilang di alam maya

rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuu sgt ngn blog sdr.... ;(

nakkkkk sgt update tp xberkesempatan.....wahh bz sgt ko n?

Projek (kat opis lame) tgh menggile......pastu aku kene wat sorang2!!! mmg xkan sempat nak update la kan? leh kate ari2 blk kat tgh mlm...so bile dpt blk awal skt...nak suh aku kerah tenaga online update bagai??? mmh xxla kan.. ;p

Selame sebulan gak aku dah mcm doktor gaye'y...main oncol2 plakk....ikot suke je aku dipanggil2 cam aku ni pengarah urusan syarikat..wahh!! bukan ape..kan aku dah ckp..projek tu aku wat sesorang...tp nak tau ape aku dpt???? haaaa tu di lain siaran ye puan2... ;p

Pastu nak dijadikan cerita....tetibe dtg rezeki lain... ;) ~korang nak tau ape aku wat? hmmm tu episode lain gak... ;p

Dan skg aku di tempat baru.. ;) rs cam budak fresh baru nak stat keje...heee ;) harap2 sume berjalan lancar dah xyah dihantar ke site yg jauh...dok sini je dah ok..lalallaaa ;)

Monday, April 5, 2010

nak nih boleee....ngeee ;)

cool ohh.... ^_^//

dah lame prasan die nih...tp cam melihat dgn pandangan kosong je.......siuuu suiii....

tp makin lame asik nmpk diee jeeee......asal g mane2 je..musti nmpk dieeee.....

tedetik plak kat ati kecil ku...cool ohhhh die nih ^_^//

dan suatu ari ketika sedang out meeting kat bangsar, seseorang berjalan didepan ku....

mata aku terosssss....ohhhhh M GGGGGG...... O_O" coolllllll........terus lost dr meeting..asik dok jeling2 seseorang tu je...lalallaaaaa..... ;p

dan bermula ari itu aku bertekad ingt memiliki nyaaaaaa........waaaaaa ;'D

dah 2 kali weekend ni tak berkesempatan nak g memiliki tp hajat tu dah aku panjangkan ke seseorang...lalalalalaa....insyaAllah 1 day...1 day.. cayok! cayok! ^_~//

Tuesday, March 23, 2010

tag lg ~ Siapakah dan Apakah?

huhu....mendapat buah tangan tag dr dd dudu burung kedidi ;) cam susah je sbb cam byk kene cite psl pasangan..huuuu cam malu lah! =p

[1] Siapakah diri anda di rumah?

Saya seorang anak bongsu yg gagah.... ;) betoll weyy...xtipu nih...slalu kene wat keje yg berat2 hmm cam ptt anak lelaki yg wat...tp sbb xde adik badik laki...so saya lah yg paling layak.. ;) mayb sbb sy yg plg aktif..periang..haaha!! eleh bukan la..sbb akak2 sume lemah gemalai cam kene sakit taun...hohohoho ;) ~bile blk melaka mak akan suh cuci longkang..sental toilet...panjat lap2 cabinet dapor...huuuu...abah plak akan suh carik kayu kat utan...hohohoo ok tipu...xdelah abah suh tolong pijak belakang je...heee....sy kan pandai urut2...lalala ;) ~~tp nape sy gak slalu kene masak ek...larikkkkkkkk.... ;p tp rela je wat..bile lg nak berbakti pd ibu bapa kan?


[2] Siapakah diri anda disamping rakan?

hmmm...seorang pendengar yg setia kot.... ;) eh mereka xpenah la ckp camtu..tp dr pemerhatianku ramai betul yg leh kongsi2 cite peribadi ngn aku..hee...pastu aku bg la opinion yg patut2....last skali mereka akan ckp....'thanks anne...aku rs lege skt' wahh!! anytime dear... ;p


[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

1) nak bukak kedai wane pink sendiri...ala2 cam 1 stop centre tuk wanita ;)
2) laptop sony wane pink ;)
~alasan nak gune tuk manage kedai ku ;p
3) nak ade 'umah' sendiri sebagai syurgaku yg leh di deco ikot citarasa ku.... ;)
4) iron wap yg wane pink...
hahahahaah!! dasar pemalu nak iron baju ;p
5) hmmmm.....ini rahsia ;p ekekeke....


[4] Siapakah nama pasangan anda?

Ade satu je..sorang je...di belog, namanya en.neo.... ;)


[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda

1) Seorang yg sgt tahu bezakan antara kerja ngan peribadi....time die keje jgn harapla nak manje2 bende2 yg remeh temeh....nnt kite sakit ati blk...hahaha ;) abis kerja....hmmm ;p

2) Suke wat suprise tibe2...nak2 plak bende yg kite dah lame nakkkkkkkk sgt.......tetibe tanpa diduga tinnggg!! depan mate....... ;)

3) Mahir dlm urusan umahtangga..eceh! die mahir psl brg dapur dll...klu g beli brg dapur tuk umah masing2...die la tukang pilih bagai...aku berdiri di tepi sambil angguk2 nak atau geleng2 xnak...tpppp siaplah pastu kene msk anta lauk...huhuhu ;)

4) Garang tp lembut....eceh!...suke marah aku... ;( tp aku baik per? ~baiklah aku ngaku,aku sedikit gile2 dan nakal...heeee ;)

5) Sgt peka ngn air muke aku...huuuuuu..sgt pantas detect emosi aku.... ;)
hhmmmm..suke heh?~ hah!! wat muke! wat muke!~sakit perott keee....g klinik heh....hahahaha pelbagai situasi tanpa perlu aku bgtau..hiks...

ok cukuplah....malu laaaaaaa...... ;) ngeee....


[6] Bila tarikh anda couple

hmmmm sampai skg masih xingt date walaupun da byk kali berusaha bukak calender tahun itu...huuu...yg pasti awal bulan Disember 2001 selang beberapa hari selepas birthday ku.. ;)
~date couple tunang plak 27 Disember 2009....sabtu ni genap 3 bulan..hihihi ;)


[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?

hmmmm....pergaduhan sehingga mencederakan....titik.huhu


[8] Lagu tema cinta anda?


Puisi Cinta alaaaaa malula nak cite lebih2....huuuhuuuhuu...nnt2 la heh.... ;p ~mayb akan ade post kisah perkawanan....bersahabatan...percintaan....pertunangan kami nnt bile hari bahgia kami hampir menjelang...insyaAllah ;)


[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?

kurangkan sifat panas baran yg bole membahayakan kesihatan......... ;'( sedih sbb die suke ckp die pergi dulu...on de spot tik tik tik air mata.....on de spot jugakkk.."heeee xdelaaaaa dah dah tu" hmmm tau takot banjir.. ;)

nasib aku penyabar skt kot...huhu...tulah name'y saling lengkap melengkapi...xgitu?


[10] Tag rakan2 ada yang lain

semua yg sebaya dgn ku....hahh hambik ;p


sayoonaraaaa (",)/

Friday, March 19, 2010

Award ~lalalaaa.....

hikhikhik....... ;) malu nak wat..... =p
tp org dah kasi.....kite mestila trime ngan hati yg riang riaaa ;)

trime kasih daun keladi wane pink kak chik ;) ~beliau adalah cosmate saye ms di UUM.. ;)



Untuk memenuhi syarat..kena lah pass kat mereka2 yg canteekkkk2 plak....eceh!

cik fati yg sedang dilamun cinta gila
cik dd yg sedang bersemangat wat tuto
cik wani yg sedang carik idea nak update
kak iza yg sedang bz dgn baby pink

oklah cukup 4 dulu kot... ;)


7 perkara tentang saya......hmmmm byk nyerr....~oi syarat tuuuu....

1. kak zila yg da bebulan xjumpe aku br je tegor...oiii henpon pon pink! ;p ~cukup.

2. antu shopping!!! ~tp skg gile shopping tuk bisnes plak..cayok2!!

3. gile...sengal.....kelakar....senget...~hahaha.... ;D

4. anak bongsu yg paling Xmanje dlm dunia...sbb saye nakal... ;p

5. tunang org yg slalu marah aku....~tp aku bls dgn senyuman....die pon senyum...hahah ;D

6. suke berangan.....pastu senyum sorang smp mimpi2...hahaha...

7. suke bende comel yg comot.... ;)

ok itu saje...pd si cantek2 yg dpt award ni..sile penuhi syarat2 ni yo... =)

1. Thank & link the person that gave you the award.
2. Pass this award onto bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic.
3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award.
4. State 7 things about yourself.

wokehhh....sume dah dipenuhi....dan ini bermakna aku adalah beautiful blogger la kan? hohohohoh.... ;D

Tuesday, March 16, 2010

aku sengal? kurang asam kamoo!!

mule2 kasi la salam dulu kan....
salam semuaa.... ;)
haa kan dah kate aku preee...
ade je la aku nak bebel kan? ;p

last 2 weekend kot er...
aku balik melaka....laaa sajeje la nak blk....
dah mmg family aku dok same....
aku je prasan hebat dok kat KL ni....
waaaaa.....smp ati......bukan prasan hebat la..... ;'(
da rezeki aku kat sini......trime je la kan.. ;p

hmmmm.....alang2 dah blk tu aku g servis si pearl white skali
ushhh sejak ulang alik equine <>damansara ni....
jap jap je rs nak kene servis dah..hohoh....

aku mmg dah siap2 booked la...
senang...xkose aku nak b'walk in bagai...
tp aritu cam lame la plak sbb en.neo mcm2 plak die complaint
so lame skt la mekanik tu check kan...
ushhhh boring gile aku tunggu.....
mmg la ade wireless tp online gune hset cam xpuas la...hahah ;p
haaaa bile rs vontot da panassss....
mula la tgn aku ni gatal snap gmbr ;p

ohh.....tgh syok2, name pearl white dilaung...
ohhh suda siap rupa'y.... ;)
da settle byr sume...ting! aku ternmpk poster seruan kerajaan ni...
terus teringat 'kwn2' ku dlm pearl white...
;p

hohohohoh.....
sape kate aku sengal slame ni???
seeee......
aku sebenar'y dah lame sahut seruan kerajaan tau!
puk! puk! ~aku kene sekeh skali ;p
kuang asam!!!
sape yg sekeh?? usah korang tnyerr ;p

bz mengalahkan MD...padahal aku hanyelah pekerja bawahan..huh


tajuk entry adalah statement 'tunjuk sebab' nape aku lameeeeeee xupdate... ;'(
tp sumpah ari2 aku selak2 blog korang tau...
siap berungut secara kecil-kecilan lg klu korang lmbt update...hahah...
aku xupdate xpe..bukan ade org kesah...
tp klu korang xupdate..mmg aku kesah! lalaaalaa ;P

kalau la...ini aku kate KALAU tau...
kalau ade...kalauuuu tauu...pang!!~
ok klu ade org tnyer or nk tau aku g mane??
hmmm...aku masih idop! hahaha
hiks...aku masih di dlm Malaysia...huu
tp aku BZ yg amat...bz watpe?
bz mengejar deadline.......!!
klu tak..aku yg dead...hohoo.... ;)

Alhamdulillah task itu dah pon selesai...aminn.....
aku smp xlena tido tau memikirkan design.....color....layout.!!
tu aku ckp aku xlayak jd designer...
tp ade org kesah?? aku jugakk yg mereka kerah tuk design ;(
tp Alhamdulillah.....design2 tu dah settle aku kasi present...
skg tgh tunggu pihak client decide which 1 design derang prefer....
aiii xkan rambang mate kot wahai mak datin....~~
opsss lalalaaaaa.... ;)

daannn....
wat sementara derang dok pkr2...solat hajat bagai nak pilih design mane....
aku sgt freeeee skg.....
smp rs nak amik coti nak g soping!! pang!!

ohh yee...alang2 ni aku nak show off 1 mende bole?
hiksss...aku ade new collection cute comey lotey note book...
yaaareeeebaaaaa...
pemberian en.neo kesayangan saye..ewah!
aku sukeee bykkkk.....
tp aku nak shaatuuuu je.... ;)
dan en.neo memilih ini.......

comel tak? PInK...siap ade casing ;)
ade byk lg yg comey2 tp ni yg paling melekat di hati PInK ku.. ;)

bile dlm kete....br aku tau nape en.neo pilih yg nih...
hahahah!!! ;)
suweeeet gile dlm buku nih...
ko tgk..ade gmbr baju PInk....kasot PInK..mcm2 lg lah! ;)

each page terdapat pelbagai design yg berlainan....sume comeyyyy!!!
bertambah teruja la aku menulisss.... ;)

hiksss see...kebetulan tesame plak ngn hest aku si LILY PInK tu... ;)
ehh tetibe aku teperasan...
"si comey ni mmg di design tuk aku kot!!" pang!!!

korang tgk laaa....ade meja PInK...ade rak PInK...
ade kasot aku plak kat situ...
opssss teperasan lg....
hahahahah!!! ;)



p/s : abaikan je la aku yg suke perasan nih! =p



Friday, February 19, 2010

suka suki di opis ;)

Time keje......mestila kene wat keje kan... ;n
tp mesti ade gak borak2....gelak....gossip.... ;p
tp jemari tetap 'mengetok' papan kekunci serta tetikuss ;p

Bila dah letih duduk....
dah kebas vontot ;p
bgn jap g toilet ;n
bgn jap g amik air ;p
bgn jap g kat cermin besar.... ;p ~xyah bgtau kot watpe ;p

Time lunch mestila g mkn kan?
Musim2 panas ni, pas lunch terus panjat naik opis blk....
xkose nak bejemor panas2 kat luar tuu...huhuhu...eceh!
ohooooo ade time lg nih...mari carik aktiviti! ;p



Pinjam puzzle kfc hak milik anak kak long...hahahah!!! ;) lame dah xwat puzzle ek..cam best plak...tp ni sonang nyer je....letak2 dah siap!



1/4 dr actual pic...cisss pandai tul kfc wat bisnes ek...nak suh budak2 merengek kat omak2 eh suh beli lg lah tuh...ohooo...pandai2 korang la mak2 org oii....i single! aikk tetibe ;p

hmmmm..ape nak wat lg nih..tingg! idea mari.. ;p mari kite wat wood craft construction kit plak..tajuk adalah TARANTULA...wahhhh ganazz gitu...fuusyoo mencabar gak nak settle kan bende alah ni tp best! ;p gmbr sblm xdok ye...sbb penulis aka pembuat sgt gelojoh nak wat ;p



siap! teruss kak long suh letak kat sofa depan....atas side table ikea (k.long bgtau) hahah!!! bg customer tekojut skt bile dok situ..bole? ;p



Ok dah...xde ape nak wat dah..posing dpn cermin besar jap..snap! ;p eh dah time blk la... hahahah ;p ~ok aku tipuu... mari smbg wat kijeee.... ;)

Thursday, February 11, 2010

MADU En.NEO =)

hoooohoohoo...
tajuk sgt skandal... keh...keh....
yee....en.Neo mmg ada MADU... =p



kacak kan?? ~sungguh kacak dimataku....hukkhukk =p
si en.PearlWhite baru beli 'kasut baru' =p
tu die rs kacak telebih...hahahaha....
aku yg pilihkan 'kasut' tu tuk Si en.PearlWhite ;)

tpppp.... en.Neo ngan en.PearlWhite adalah madu yg manissss ;)
bukan madu yg pahit tu tau....
no gaduh2 tarik rambut sbb rebutkan i....hahahah! ;p
behave2 saje...
sbb i adil dan saksama uuu....
sbb we all slalu kuar dating ber3... ;)
adil kan? kan? =p




ps: ini betol2.....ini bukan cobaan... =p

Wednesday, February 10, 2010

cam xde tajuk ~

laallaaaalaaa... ;)
tambah lg koleksi buku nota comel aku...
sukeee....sukee buku yg cumel2 =)
cute saje....hiii... ;)


Arini 6/1/10 ~entry ini adalah hasil copy paste dr buku conteng2 ku ye...
life still cam same....
tidak buruk, tidak hebat!
happy, tension, gelak, malas, serabot, senyum ~seperti biasa =)

kerja...kerja...kerjaa = ~carik keje
shopping..shopping....shopping... ~wajib
masak, makan, tido, solat, g pasar... ~ bende biase hahah
tp nape aku tetap rasa 24/7 cam xcukup ~tamak haha


spek aku pki glm pic tu adalah salah 1 hantaran ms tunang aritu..tp aku xpki2 lg smp skg...sbb cam senget skt...hahahah...pening pale aku..dr sehari ke sehari nak bwk kedai...xxxx jugak sempat2 lg...hohoho.... ;)

bile free weekend....pulang ke melaka...
~borak ngn mak abah
~bebel ngn along
~gossip ngn kak ngah
~bergurau ngn iman


pulang semula ke KL =p
kejeeeeee......hmmmmmmm....



ps : abaikan je opis aku yg cam tongkang pecah...bukan ape...kami mau pindah sudaa


Thursday, February 4, 2010

aku gadis biasa

salam tuk kamoo si pembaca... ~hiks klu ade la yo...

hmmm..arini kamis be je nak bermula...hope arini lebih baik dr smlm.. ;)

Ptg smlm...ohhhh kat damansara ni ujannn lebaatt gilee...gdn guruh dentam dentum! ngn kilar pancar2! huh....tp nasib time nak blk...reda skt da....traffic pon ok lg....smp umah lewat skt je dr biase,lewat 15minit camtu...ok lg la kan.. ;)

Ohhh nak cite gak la...bulan dec lalu adalah bday dan hari perTUn aku kan..aku dpt sesuatu tau dr sahabat baikk aku ms skolah teknik dulu...Azwin empunya name...insyaAllah bakal jd tunang org April nnt~wahh nak jugak bulan bday die tuh..hiks..
Nak jaja gmbr die pon xdok dlm pc ni...ado tu mmg ado tp xtfer dr camera lg..hikhik.. Awin xdpt dtg time aku tunang aritu sbb cousin die pon kawen same date..so die dtg sehari sblm...dan aku dihadiahkan ini...


Sgt terharu aku ;') tq sahabatt... ;) ini kire hadiah tuk 2 in 1....sbb kat kad awin wish tuk bday dan perTun.... ;) aku pon da stat baca dah...sgt terharu kate2 dlm buku nih..smp nak menitik air mata....rs rendah diri sgt...rs aku sgt kerdil dan hina di bumi Allah swt ni... YA ALLAHHH... ;(

Tp sebagai manusia,kite mmg xlari dr melakukan kesilapan kan...hanya atas diri kite samada nak perbaiki diri atau tidak...tp beringatlaa semua yg kite ada ni adalah sementaraaa.....



aku juga gadis biasee tidak lepas melakukan kesilapan....tp akan ku cuba sedaya upaya menjadi yg terbaik selagi termampu dgn izin Allah...akan ku corak hidopku menjadi seindah pelangi...insyaAllah ;)


p/s : dunia ini indah.... ;)

Wednesday, February 3, 2010

entry bukan menagih simpati~

holloohh...hollooohh...sian nyer kat blog sdr yg nmpk da usang dimamah no entry... ;(
bukan sengaja...tpppp mmg xsempat ~leh trime ke alasan typical nih?

sejak blk opiss...sejak wat projek baru....aku saaaangat laaaa bz....bukan bz mcm xcukup tgn tuh...tp bz cam xcukup otak! eh...camne nak cite ek...hmmmm klu nak design something, mesti amik masa kan....dgn nak carik bahan2 yg sesuai...warne...layout....pastu bile da nak siap,tetibe rs cam xpuas ati plakkkk...deleteeeeee terooos.... ;)

then bende ni pon br seminggu explore sdr...ok alhamdulillah menjadi...tp nape tak diberikan ms? "i nak tgk 2 design next week" "u structure...nnt tunjuk kat i" "wat timeline skali k" "www.--...i nak design as attach" apekah? semuanya dlm ms seminggu.....selepas ko be kenal bende tu dlm seminggu.. ;( huhh...

Aku rs aku TAK KREATIF....sbb tu aku xpenah mntk keje designer...aku lg suke technical kot...at least technical leh blajar....bile dpt solve 1 error tu, next time dah tau dah...tp klu bab2 design...nahasss la klu nak gune design yg same...tp xde masalah kot pd org yg kreatif sbb otak die akan sentiasa hasilkan design yg baruu...aku seeluuttt la kat org2 ituuu.... ;) ~i idore uu...

tppppp......everytime aku dpt task mesti melibatkan DESIGN....xtau la napee....cam skg aku kene develop website using joomla...ok fine..aku suke joomla mayb sbb aku dah biase ngn WCM..tp aku rs sikit tertekan...from zero....aku blajar sdr...seminggu je....then after then ko kene wat banyakkkk website....info=O tenaga+otak=1 ...tp nak very soon..aku jd tension..

kesan tension aku... >> doctor sahkan aku da kene migrain tp still tahap rendah...
>> tido xpenah lena...asik pikirkan camne nak wat tu...camne nak wat ni..
>> hilang focus psl bende lain... asik pikir idea je...
>> dah xkesah sgt bile plan nak dating xjd... ;( ~sbb mls nak pkr byk
>> skg da mule batuk2...jgnnnn..aku xnak demam ;(

tp aku cube atasi >> pas solat doa panjang2...rs lega sgt dpt luahkan kat Allah... ~bukan xde kwn
family just xnak susahkan ati mak abah...bukan xde tunang just xnak bebankan
die..keje die lg bertimbun nak pikir...bukan xde kawan just xnak bikin kwn2 bosan.. ;)


Ish bosanla asik pikir psl keje jek! jom shoping!!! ;p ~alasan mls nak pkr la nih



p/s : ok dah! dah! aku ok je...biase la manusiakannn... tp aku tetap anne yg happy go lucky! lucky ke? ehh ehh rezeki dr Allah sape yg tau kan... ;p peace! ^_^V

Thursday, January 21, 2010

kerja yuk ^_^/

Arini ari kamis ;) penantian itu berakhir...hukhuk tetibe ;p xdelah sajeje ;)
~waaa esok ari jumaat...hikhik ;)

ok arini mesti kene ade penemuan baru dlm explorasi aku...!!
harus! eh silap mesti!! mesti!! cayok n! cayookkkkk!! \(^_^)/


fokusss....fokusss....kerja! kerja! usaha! kate azam 2010 nak dpt keje baru kan?...ececcecee ;p


sbb ko incik J***L*! aku xlenaaaa tidoooo...asik mimpi ko jeeeeee......gegegegegeg!!! ;0


setiap hari bertemankan air kosong dan buku conteng2 NEVER give up! berusahalah!!!




ps : aiii cik adik...jgn wat xtau ngn perot yg lapar ni...lapar kan? laparrrr....laparrr....kehkeh!

Tuesday, January 19, 2010

rindu pada yg jauh.....suii siuuu... ;p

lagu iringan adalah.... menatap matamu aril AF7 ;)
wahh gitu!


rindu padanya yg o.station xagak2 lame'y....blk la oiii!!! ;'((


Gmbr seminggu sebelom kami bertunang ;) pulang dr kerjaan terus ke mines semata2 nak g butik crocs...hohoho...tp xde yg berkenan...ohh di mines mmg crocs nyer lebih murah tp stock lame..so design baru mmg tiadalah... ;p time ni kami makan kenny roges smp xleh jln..hhaha! ;p


Suuukkee gmbr ni sbb kami senyum xcover2 ;p ingt senang ke nak tgk en.neo b'gmbr senyum camtu...konon gigi taring die mahal...buweeekkk ;p ~drakulaaaa kate'y ;) allaaa nmpk diriku ketot sgt la plak...ishh

Sukeeeee frame bunge ni sbb tu wat 2 kali...heeee....konon cool la...heee...hmm klu duduk xdela nmpk ketot sgt ek..hmmm br prasan...hmm... ;)

pulangla ooooo.......dah lame dah tuu....nnt die blk sehari pastu o.station lg.......so pd kwn2 yg bertnyer nape nak kawen lmbt2....hmm ni la jawapan nyer...klu kawen cepat pon...aku dok umah sorang gak kan.....at least skg ade gak hosmet kan... ;p


ps : credit to photofunia...hikhik

ape aku rs semasa memandu~

salam ari selasa ;)
~isnin xde...kite mc~

Rentetan dr kisah entry sblm ni...aku akan HARI2 drive SENDIRIAN ke damansara...Alhamdulillah aku dah cam jln... ;) even lobang2...lopak2 yg ptt d'elak pon dah tau dah katne...hiii... ;p

Tiap kali aku drive,aku mesti suke tgk board2 iklan...hee..nak2 plak yg ceria2...comel2... tersenyum akuuu... ;)) pastu asikla tgk jam kat radio..woooo arini cepat 2 minit la..eh aduh lmbt 3 minit plk arini...heee...cam bwk kapal terbang dah aku rs..hohoho.. ;) pastu suke tgk no plat kete org....nak2 plak plat kete yg leh wat perkataan...hahaha...dah cam main puzzle woed dah aku rs...contoh? xyahla....kang ade yg terasa plakk..heee ;)

Br nak msk 2 minggu aku drive..aku dah dpt rs bende yg aku rs sgt MENJENGKELKAN ms kat jln raya...bile nmpk je,mule la aku bebel sorang2....mule la aku cam berusaha nak potong kete tu semate2 nak tgk sape gerangan pemandu JENGKEL tu..pastu nak hadiahkan JELINGAN JENGKEL kat makhluk tu...eeeee....buruk perangaai....... ;/

Antara perangai makhluk yg tergolong dlm perkara MENJENGKELKAN bg aku mcm...ehh ikot turutan tau ni...yg atas skali tu kire yg paliinnngg JENGKEL laaaa... ;p

~org buang puntung rokok kuar dr tingkap kete......aduhhh palingggg la aku benciiii...sbb aku akan terkejut sbb nmpk cama de apii...pastu rs cam puntung rokok tu tesangkut kat kete akuu..hmmm time tu la aku rs cam nak maki org tuuu...dr pemerhatian aku,golongan ini adalah dr golongan ****** ****** hmmm malas nak cakap la... ;(

~org terlalu leka sbb ingt tu jalan die ngn gf die punyer....adoyaiii klu nak dating pastu nak gedik2 manje pon g la tmpt lain oiiii...ye aku tau la korangla pasangn yg palingggg romantik lah kat duniaa nii..yeee...aku tau korang...ahhh whateverlahh tp tolong la bertimbang rasa skt... ;(

~org ckp tepon or sms ms drive......yg kejap2 tu xpela...sbb aku pon buat ;P tp ni smp ko begelak sakan...smp ketok2 stereng! ok itu over! huhh time tu mule la die xfocus da...jap kiri jap kanan...adoyaii...sgt bahaya ok pada para motosikal dr belakang... ;(

~org kedekutttt.......buakan kedekut duit...aku xmntk seposen pon...ni kedekut nak kasi masuk lorong die...adoyaii kasi je la masuk..ni lg nak cucuk2...bukan suh kasi sume kete pon..takat sebijik je...bukan ko terus smp umah pon....adoyaiii.... ;(

nak bising2 pon xgunekan? dah name pon KL....begitulah keadaan nyer...xnak jem? g dok kat kampung tenang nan aman...pasti xjem...hohoho... ;p

ps 1 : trime kasih pearl white.....nnt kite g spa kete lg k ;)
ps 2 : tq en.neo sbb belikan *** ;p

Friday, January 15, 2010

dilema damansara~

Salam 1 malaysia ;)

xtau nak stat camne...xyah mukadimah leh? terus bebel je la heh.. ;p

sejak isnin aritu aku dah blk ke hq....mean kat bukit damansara...sbb kene wat projek baru...projek yg xyah dok site...just dok depan notbok aku je....pastu perah otak sorang2...pening pale sorang2...pastu klu gile,gile la aku sorang2 ;'(

ekceli sejak aku keje (almost 2 years) aku xpenah drive sendiri ke damansara..yela aku pon xsmp 4 kali kot g opis...keje aku adalah di site (putrajaya)...umah sewa aku pon dekat je ngn putrajaya kan..so mmg xkan la nak drive ke damansara..even jln nak ke opis pon aku xtauuu ;p

soooo...pas dah dpt arahan MESTI PULANG ke hq...aku da kelam kabot...smp pikir nak benti keje tau..sbb takot nak drive msk kl...huuuuu....kasihannn sungguh..public transpot? ohoooo...sini TIADA oh.....klu ade bus pon...mmg sgt sgt agt sgt susah la nak kelihatan...

Disebabkan da setiap ms asik ckp takooooot je...en.neo pon ajak aku test drive sdr ke damansara...ok fine! siap kene marah2 lg....betakong da air mate ni...sikitttt je lg nak kuarr...ok ok tahan~~......yela 1st time kan aku drive,mane la aku nak cam sgt...pastu ngn xbiase lg...waaa....terus kecik ati tau aku ;( time nak blk...muke aku ketat je sbb nak bayangkan jln td blk... ~bile da smp jln istana, en.neo ajak aku u-turn blk...huhuhu mesti die tgk muke aku kerot2 xconfident....hahahah!! ;D dah 2nd time mesti laa ku da cam....yeeee....confident dah bertambah!!

agak'y klu ade org prasan kete aku, mesti die ckp 'padal kete ni dok pusing2 dr td!' hohhoo~

~
~
~
~
~

arini dah ari jumaat.....dah 5 ari la aku drive sdr ke damansara.... ;)) heee....alhamdulillah...sume ok! bile da smp umah je col en.neo....

saye : n smp dah!
en.neo : wahh cepat'y xjem ke? (masih d'opis'y)
saye : ahah xsgt....kat jln semantan tu xjem lgsg arini...kat jln istana je slow skt..tu awal tu
en.neo : waaaahhh...ninie dah pandai name jln laaaaaa...hihihihihihih
saye : kuang asam! dah la..bye! (smp senyum geram)
en.neo : ok bye.....hiihihihihi

smp aku letak phone pon still dgr die gelakk....kuang asam kamooo ;p

note : aku bangga dgn pencapaian diri aku sdr...lallaaaa ;p