Friday, August 5, 2011

Buu.... ;)

Tetibe rindu budak-baget-besar nie ^_^

Die panggil saye buu. Org ingt die pngl saye ibu..kehkeh pdhal busu tp ntah camne su nyer tak penah tersebut. Smp skg lekat buu saje. ^_^


Hihi..die rapat ngn saye kot. Even klu balik sebulan sekali pon. Kadang2 smp kak ngah saye hangin sbb iman asik nak ngn saye je....hihihi ^_^

Iman suke ajak saye main tumbuk2...hahaha tp awas tumbukan die mmg sakit so pandai2 la mengelak ye...hihi..

Kan dah ckp, die budak-buget-besar so ckp pon cam org tua. Contoh. 'Ape maksud awak?' hahahaha....pengaruh alihsuara ultramen kot ^_^

Ohh smp skg teringat2 dialog die minggu lepas, time mak saye tgh siap2 buah-buahan tuk saye blk kl. Ohhh si iman pon harusla bz same. Pastu die tnyer saye...

Iman : buu...nak pisam ~die pelat huruf NG. Sume jd M.
Saya : tanak lah ^_^
Iman : Bia betul!

Hahhahaa lawak betul cara die ckp ngn muke pelik die.. Saye geram sgt terus pukul bontot die. Tmbh die pelik smbl ckp 'apoo ni buu' kahkahkah!


Keluarga kecil saye sayang sgt ^_^

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Usahawan,Cyberjaya,Malaysia

Saye mesti bertahan ;'(

Harini jumaat, esok sabtu ~syukurr

Weekend, xde pape plan so bolehlah berehat saje di rumah.

Dah dekat seminggu sakit2 kot. Bhgn bwh perot sakit. Pinggang sakit amat. Huh depan blkg kot.

Sabar ~ tenangkan diri...

Ni semua gara2 teman baik bulanan nak 'dtg' melawat ^_^"

Sakittnyeeeee~nangissss


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Usahawan,Cyberjaya,Malaysia

Thursday, August 4, 2011

Hmm lega dan seronok

Salam kamoo semua ^_^

Aku skg sgtla bersyukur + lega + seronok sbb....kehkeh aku da jumpe jalan alternatif blk umah aku tanpa lalu jalan yg sesak + sakit ati + buang masa + tmbh dosa sbb maki org ^_^"

Yahooooo... Klu skg kuar opis kul 5, dlm 5.30 tu dah compom aku smp umah dah...lalalalaaa ^_^


Firstday, jumpe jln tu, trs gud! gud! gud! Ohh tq yana sbb tunjuk kite jln gud! itu.... Hihi trs semangat ajar en.neo plak. Kami pngl tu jln rahsia-la-sangat ^_^

Ohh arini cam letih berganda plak rs. Mayb sbb xngulau lg, wat keje dr pg...huuu baiknyee shayee..kehkeh!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Usahawan,Cyberjaya,Malaysia

Tuesday, August 2, 2011

4:42pm

Lg bape minit je lg nak blk. Ye bulan pose blk awal sejam, abis dah xlunch break. Huhu ^_^

Tp hati dah xtahan xsabar nak blk. Balik masak tuk berbuke lg best kot dr mengadap keje yg adeh! ^_^"

Kaki pon asik semot2 (kebas) je dok kat kusi nih. Adeh sabar la hati. Kan kite berpuasa ni.

Juadah berbuke? Sume dah set dlm pale. Kehkeh! Harap sukses!


Dapor ku ms mule2 masuk rumah dulu. Alhamdullah skg dah complete ngn cabinet dll ^_^


Harini masih buke puasa berdua. Esok luse sorang2 kot. Die out station..alahai keje... ^_^"

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Usahawan,Cyberjaya,Malaysia

1 Ramadhan kami

Alhamdulillah, 1 ramadhan ku sukses!! Bg aku sukses sbb berjaye sediakan sahur, berbuke dan solat terawih. ;)

Almaklum la 1st time ramadhan sbg isteri...hihihi... ^_^ So byk bende yg 1st time dilalui so harusla camni perasaan'y...hihihi

Tp ade berlaku sikit pembaziran plak. Aku goreng bihun terlebih kot smp terpakse buang. Dah xlarat nak mkn. Huhuhu en.Neo ckp die bukan raksasa mkn byk sgt..hahah mane la saye tauu.. 1st time kan...Oke oke pasni dah tau byk mane kot..hihi ^_^

Mlm ni mayb akan terawih di rumah je kot...hmmm sbb ala xyah cite kot, rs'y xsalah kot klu kite tak selesa berterawih di situ.. Or mayb jugak ke surau lain.. Hihi insyaAllah....

Semoga ramadhan ini memberi seribu rahmat kpd kite semua. Semoga doa2 kite dimakbulkan... Aminn...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Usahawan,Cyberjaya,Malaysia

Sunday, July 31, 2011

Sushi time kot ^_^

Haiii...selamat ari ahad sume.. Esok dah 1st Ramadhan kan.. Mlm ni dah stat solat Terawih.. Hmmm ade niat ni, tp InsyaAllah la..Akan diusahakan... ^_^

Ni tahun pertama aku berpuasa dgn status sbg isteri. Hihi harap2 dpt la aku handle dgn baik. Jgn smp si suami xsempat sahur dan berbuke sudah...hihihi ^_^"

Oke, sempena berpuasa esok meh aku abiskan cite psl mkn2 heh. Pasni xde dah kot, klu ade pon mayb psl menu sahur atau juadah berbuke je kot..hihi

Ini cite last jumaat, ari jumaat kan lunch time pnjg skt..So kaki kami pon pjg la lunch jaoh jaoh skt. Opismate aku si yanie, teringin nak mkn sushi..Aku plak yg xpenah mkn sushi kat sushi king on je. Aku suke je nak try2 mkn ni, pastu pegi plak ngan org yg dah biase mkn, hmm ok lah, xdela aku tekulat2 nak pilih kan...

So ke jj equine la kami..Tp kami tapau je mkn kat food court sbb ramai org time tu.


Sushi2 pilihan kami, hihi byk gile kot smp xabis. Siap bwk blk opis plak..haa tu la time order xnak beragak. Smp xnak sebut sushi selamt sebulan dah pasni. Hahhaa amik ko! ^_^"

Name2 sushi jgn ko tnyer, haruslah aku xingt. Yg igt pon takoyaki je kot. Tu pon sbb aku asik slh sebut ckp tapoyaki smp si yanie pon dah mls nak betulkan aku...hihihi ^_^"

Sbb kenyang sgt smp xleh focus ngn keje dah pastu. Dan terhasillah memo ni sbg tanda ingtan bersama..hahaha ^_^


Date, time, subjek sume yg real. Hahah pastu yanie pakse aku simpan. Jgn sgt ilang, nnt kantoi ngn opismate lain sbb kami msk opos lewat skt aritu..kehkeh

- Posted using BlogPress from my iPhone


Location:Alor Gajah,Malaysia

Saturday, July 30, 2011

Marilah pulang, saye jemputkan

Semalam kan aku balik Melaka sorang2 dr cyberjaya pas keje kan.. Member2 sume dok tnye mane laki ko! Mane laki ko! Heee..die dah mmg ade kat melaka sebab kursus dr ari kamis aritu lg... ^_^

So arini aku kene amik die kat puteri resort, Ayer Keroh. Aku bukan tau sgt jln melaka ni..abis asal kat melaka je bukan aku yg drive soo haruslah aku buta jalan kan? Ngeengee ^_^" Smp kene cop melaka murtad lah...hiii kejam woo korang ^_^"

Tp atas tunjuk ajar dr kak ngah aku yg mmg expert gile jln melaka ni, berjaya jugak aku smp kat lokasi kejadian dgn tanpa ragu-ragu lgsg..eceh! Bongkak ke? Ngeeengee wey tu pon pas dah kene maki ngn kak ngah aku tau sbb sepuluh kali die terangkan, yg ke sepuluh tu br aku dpt bayangkan...hahah ^_^"


Now, org yg dijemput pon dah selamat tido tamau bangun2...hushh!

Aku tgh wat bubur kacang hijau durian ngn mak aku nie.hihi nak bwk buah tgn ke kenduri tahlil umah kakak ipar aku pas mgrb kang..Baik kan adik ipar ini? Hahahah bagetttt... ^_^"

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Lebuh Amj,Alor Gajah,Malaysia

Friday, July 29, 2011

Sama tak serupa ^_^

Nampak mcm same je....tp hakikat sgt laa tak same.. ^_^

Sorang tinggi sorang pendek!
Sorang kurus sorang gomok!

Hmmmm yg kata sifat xbest tu sume aku ^_^"

Eh eh tapi.....yg same kami same2 comel! Hahaha ^_^ alaa kasi can la heh..hihi




- Posted using BlogPress from my iPhone

Lapar yg amat lapar

Korangggg.....
Sekarang aku tgh lapar yg amat nie...Xminum pg td sbb sibok kemas brg nak trs blk melaka pas keje kang.

En.neo mmg xde umah so lg la aku xminum..huhu tp bahana nye skg aku sgt laparrr....agegege kalah keadaan pose ni...

Huh! Huh! Huh! Sabarr...bape jam lg lunch time.Buat je keje k..Buat2 cam xlapar k. Ajaa!! ^_^


Ohhhh dinner ku smlm..oh oh oh


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Usahawan,Cyberjaya,Malaysia

Thursday, July 28, 2011

Harimau Malaya Boleh!!

Update : 12.15am

Sangat berdebar-debar oke!!
Update : Dah redha kot ^_^"



Barisan kesebelas harapan negara!
Update : for me, Safee Sali mmg pro...tp apekah daya, bola adalah game berpasukan. Aku suke tgk time die marah keper singapore yg asik la nak jd pelakon terbaik! Adehhh bosan ngn tektik pondan tuuuu.... ^_^"



Sokongan mantap yeahhh!!!!!
Update : Mesti pulang dgn kekeciwaan, aku yg dok umah pon emosi..apekan lg mereka. Xpela ye, at least korang dah jalankan tugas as penyokong yg terrrrrbaekkkk <^_^>



Barisan pengadil, sile adil!! ^_^
Update : Pengadil yg adeh. Xkan xnmpk singapore yg sengaja lengahkan masa. Asik la nak rawatan dlm padang. Xkire lg yg jatuh jatuh jatuh pastu usung usung usung...alahaiiiii jopon. Sayonaraa ^_^"



Harimau malaya bolehh!!!!

Plesss la menang dgn singapore tu...Negara sebelah je kot!! Klu kalah lmbt skt nanah nak baik!

Oke nak beri tumpuah sepenuh'y nih..mari kite same2 berdoa harimau malaya menang k. Aku xkesah brape gol nak simbat asalkan menang!!

Aduhhh sakit jiwaa la aku tgk! Barisan pertahanan nmpk longgar la..adeh! Adeh!

Update : Oke dah kalah. Oke dah xdpt tuk next pusingan. Eh tp aku bangga sbb harimau malaya sgt garang mlm ni...hihi tp mayb masih terlalu berharap pada killer player je smp xdpt nak atur gerakan. Bak kate pengulas tadi, they all masih xcukup kreatif tuk mencorak gerak.huhu... ^_^" Ok xpe, terua berusaha k. Jgn asik nak kontroversi je..oppssss!


- Posted using BlogPress from my iPhone


Location:Jalan Pp 36,Seri Kembangan,Malaysia

Wednesday, July 20, 2011

Saye Penggemar Stokin

Salam lovelies ^_^

Eh eh mata kite dah ok tau! Thank you doc sbb cucuk mata saye aritu, trs elok tau! So next check up kire burn je la heh ^_^

Ok tu selingan....

Aku nak cite psl stokin sbnr'y nih. Aku adalah seorang penggemar stokin tau! Korang jgn tipu ckp xtau stokin tu ape? Hahaa..weeey yg pki kat kaki tu la...haha..Apsal aku gelak nih! ^_^" ok fine!

Nape aku penggemar stokin? Hmmm sbb aku penyejuk kot! Ohh bak kate hubby ku, aku manusia sejuk! Hahha org lain panas, aku sejuk. Org lain peluh2, aku xdepon! Haha...

Opis aku adalah sejuk oke! A.cond tu dah mcm kipas, leh terbang2 ketas, so aku yg penyejuk ni haruslah pki stokin!


Dlm henbeg aku mmg ade stok stokin...hikhik ;) Bile time nak pki je, member sblh da senyum2.. Alaaa bukan xleh tahan tp kang mule la rs xsedap badan so baik aku sarung stokin ajaib br rs waaaa selesa nyerrrr ^_^

Ohhh kat umah plak adalah perkara wajib kot. Sblm tido, stokin la bende yg mesti aku carik. Tp kadang2 da ngntuk sgt, gedebush je trs, siap saiko diri, xsejok kot mlm ni...Bile pg siap koo...angin satu badann..hahah.. Kadang2 tu, sblm tido xpki sbb mls nak bgn blk klu dah baring tp bile pg aik kaki ade stokin! Hehe adela yg tukang sarung tu...hihihi ^_*


Tempat2 lain yg aku slalu pki stokin? Hmm time mlm2 bile dlm kete, time mlm2 tgk tv channel korea, time tgk wayang, time pki kasut conves!! Hahaha ^_^


Koleksi stokin aku? Hmm klu dah pantang tgk stall comel jual stokin tu, korang rs byk mane stokin aku..hahaha ;)

Oklah nak bersiap g keje... See ya! ^_^





- Posted using BlogPress from my iPhone



Monday, July 18, 2011

All i want is U

Bile aku marah, kau jadi air sejuk ku
Bile aku menangis, kau jadi sapu tangan ku
Bile aku membebel, kau jadi tukang ejek ku
Bile ade 'org' sakitkan aku, kau jadi 'tukang maki' die blk...
hahhahaa.....rolling on the floor  
Supaya aku senyum semula..... blushing
Alhamdulillah 'kami' bahgia dgn kehidupan 'kami'


ps : Jgn lupe pause background music dulu ye ^_^ 

Tuesday, July 12, 2011

Minor Operation

Salam ;)

Asal ari selasa je mesti aku mc. Ni sume gara2 mata aku yg xbaik2 lg ni. Bengkak dah dekat sebulan xsurut2 lg. Nak2 plak time bgn tido pg. Ya Allah bengkak smp xleh nak bukak mata. Hari2 kot aku g keje lmbt sbb nak tunggu bengkak surut dulu.

Harini ke klinik lg sbb ade follow up ngn doc lg. Tp arini xsangka plak kene minor operation sbb bengkak tu da jd ketulan. Uwaa ms doc suruh baring tu, aku da cuak pastu dgr plak die suruh nurse siap2 alat lg la aku cuak... Then doc suruh relax kan mata sbb die nak cucuk ketulan tu. Dahla nak cucuk belah dalam. Time cucuk tu mmg pedih tp aku tahann sbb takot. Doc pon dah pesan jgn gerak.

Aku rs ada dlm 3 kali kot doc cucuk, tiap kali cucuk tu mata aku mesti berair. Pas dah kuar blk doc tu br en.neo ckp bukan mata aku berair, darah yg penoh kat mata. Uwaaaa...... Doc pon kasi ubat titis yg kuat skt. Ubat sblm ni xlut kat bakteria aku tu. Ceh!

Tp alhamdulillah, skg da kurang skt pedih nyer. Bengkak pon cam da kurang. Doc pesan lg 2 minggu klu ketul tu xilang lg kenw dtg lg. Die kene belah buang terus. Makkk aiiii cucuk2 pun da cuak, klu belah? Agegege


Kan kan da surut byk kan?kan?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, July 4, 2011

Pejam celik suda 4 Bulan

Alhamdulillah....Harini genap 4 bulan usia perkahwinan kami...

Update :
Masih lg berusaha dan menanti kurniaan baby....
Rumah boleh dikatekan dah complete tuk kami yg berdua ni.....
Kewangan semakin kukuh, Alhamdulillah....
Si isteri suda semakin memahami perangai si suami....
Si isteri suda semakin cekap menguruskan rumah, dapur dll....
Si suami juga semakin pandai mengambil hati si isteri....
Si suami juga semakin pandai membantu menguruskan rumah.....

Alhamdulillah Ya Allah....
Kami bersyukur dengan nikmat kehidupan yg Kau berikan....
Dan Kami TAKKAN JEMU terus berdoa semoga kami cepat dikurniakan zuriat yg sempurna....
 Amin..Amin...Ya Rabbal 'Alamin...

Di keheningan mlm td....
Si isteri sedang lena ketiduran....
tiba-tiba tersedar tanpa membuka mata....
Si suami sedang mengusap-usap kepala si isteri....
Hati si isteri sgt la terasa damai sehingga tertidur kembali....

Ya Allah....
Apakah yg bermain di fikiran si suami....
Hanya Kau yang mengetahui.......

Saturday, July 2, 2011

Releks saje

Salam lovelies ^_^


Harini sangatlah releks saje... Patut'y En.Neo ade hal arini, tp dah postpone esok sooo arini hari tuk isteri tersayang la konon...hihihi :)

Pas breakfast pg td, aku suggest kami ke ikea, nak carik frame tuk deko2 gmbr kawen la konon nyer esok..hihihi

Dan hasil'y aku berjaye rembat pelbagai saiz frame...weeehoo xsabar nak deko2 esok. Harap2 membuahkan hasil mcm yg aku bayangkan..hihi ;)

Da ptg, lepak umah jap. Sempat tgk ulangan imam muda mlm td. Ohhh imam muda Hassan rupe'y yg johan..Tahniah imam muda unggul ;)

Dah mlm skt, En.Neo suh siap ajak kuar lg...hahah si isteri yg mmg kaki jln ni on je...Last2 ke mane korang tau? Hahah tmpt yg aku tgh menaip ni la..Pekena Sup Ani Utara kat area umah kami gak..hihihi ;)

Aku da ajak ke downtown mines jap tp cadangan di tolakkk! Cess....biadap! Hahha ;) okla ye, aku undur diri dulu la ye.... ;)

Assalamualaikum..... ^_^

Thursday, June 23, 2011

Aku Kegigihan

Salam lovelies ^_^

Waaaaah tajuk xbleh plak... Gigih ape nyer kalau last minutes br nak gigih..hihihi ^_^
Actually aku skg tgh gigih siapkan presentation slides tuk appraisal pagi esok. Eh eh bukan boleh pakai hentam je leh nak letak ape...sume kene ikot criteria and conditions yg dah ditetapkan. Siap dengan mesti gune ITIL V3 framework lg oke...tu yg masing2 mengelupor beruk ni. Tp nak tanak kene wat gak la kan. Tu pon aku br stat mlm td, br la nak study ITIL V3 tu, nak brainstorm idea lg, nak wat slide lg... ^_^" smp titik2 lah peloh wanita i...hihih ^_^ Tp kul 1 msk tido da sbb kl 5 nak bgn sahur....smp la skg ni xtido dah smbg wat slide...jap lg nak siap2 g keje plak.....uwaaaaa mesti kat opis kang asik menguap2 cam nak tekoyak mulut! hahahah...eh jgn bayangkan yg buruk tau, yg cute2 je dah... ^_^  ~nasib baik kat opis kiri kanan ku lelaki2 yg sporting, xdela malu sgt nak menguap gajah kang! keh keh

Esok kan tuk sesi appraisal tu ade 3 slot masa, sbb ade 3 staff yg akan dinilai esok termasukla aku. Aku plak tu yg kene 1st person. Ceh boleh pilih actually tp lelaki2 yg lg 2 org tu rs aku lg macho kot.hahahah!! Xdela aku xkesah pon sbb aku rs sume kene gak at last, lgpon ni appraisal tuk diri sdr kan so point masing2 kan so....hmmm kan? ~paham tak weyyy..... Aku akan dinilai oleh 4 org manager dr pelbagai department termasuk CEO aku...hmmm klu dh msk bab CEO, hati jiwa raga sume kene kental oke... ^_^

Tp kan byk2 soklan kan..soklan no 6 yg plg aku TAKTAU nak jwb pdhal yg plg senang kot. Jd susah sbb die berkait ngn soklan no 7 yg palingggg aku TANAK jawab...hahahah ape soklan nyer? Hahaha psl gaji la wey.......pastu ape ko boleh bg kat company dgn new expected salary tu..hahhahaha ^_^" nmpk senang kan? tp jari tak tertaip2 lg...kehkeh...xde kekuatan di situ... ^_^

Harap2 kat opis kang xde keje urgent sgt so aku leh curik2 time siapkan slide aku, mlm kang leh touch up2 je. Pastu ready extra points tuk elaborate. Esok xdela time tu nak present, time tu br nak pkr kan. ^_^

Korang doakan appraisal aku berjalan dengan success ye esok! Cayok! cayok!

Haiiiyakkk!! Terus gigih anne! \^_^/



Sekian dari ku yg xsiap lg presentation slide..haha ^_^

Tuesday, June 21, 2011

DVD MiSi 2011

Salam lovelies ^_^

Kalau la ade yg setakat bc blog aku ni tp bukan member kat fb mesti ade yg xtau aku da kawen kan..hihi ^_^ Almaklum la update nyer pon xseberapa... ^_^

Pas da kawen dalam 3 bulan lebih ni br aku dpt semua2 pic sekitar majlis aku Mac lalu..Ala yg aku dok sebot2 Misi 2011 tu.....wedding kamu ler... ^_^ Eh eh tp bukan salah OP tau, kami yg dok tangguh2 nak pi collect album sume padahal dr bulan lepas dah ready kot....hihi bukan xexcited tp ekceli aku da dpt dvd sebelom ni so dah tgk la sume gmbr. Tp just xupload kat fb ngn blog je lg konon cam nak tunggu real nyer pictures la... So now dah dpt yg real dah...so pleasss no excuses lg oke... ~mrh diri sdr bole?

 Oke sebagai teaser aku kasi tgk cover dvd dulu k...hihi album sume later2 k...nnt aku snap 1 by 1 k... ^_^ oh sume selected pic pon nnt aku upload kat fb k...sini yg ade story2 menarik je la tau.. ^_^

Taraaa.....


Alhamdulillah....aku sangat sangat berpuas hati ngn sume album2 Misi2011 aku tu..hihi br tgk cover dvd aku da teruja, storyboard ape ntah lg..... ^_^ Pas je br dr collect album2 tu, trs aku berangan nak display nak which part kat wall pondok merahjambu aku...hihih... ^_^ Mangsa nye dah tentu En.Neo sayang kan...kehkeh! ~eceh dan dan tu sayang kan InsyaAllah nnt weekend yg free nnt leh spent time tuk deco2 pondok merahjambu gantung gmbr wedding....yahoooooo.... ^_^



p/s : Pg tgk ade ym ngn sorang my besties, die request entry psl pondok merahjambu kami...Nak tgk k'pink'n pondok merajambu tu kate'y...hahaha...xdela kak, biase2 je...InsyaAllah ye kak...akan dipertimbangkan ^_^ Bukan ape uols, En.Neo xkasi sgt aku show off pic byk2 sgt, takot tertimbul perasaan riak plak kan...Tp percayela uols, aku just nak share dan tuk future memories saje... ^_^

Saturday, June 18, 2011

Bukan pink pon bole

Assalamualaikum.... ;) hihi

Oke oke,terus cite heh. meh sini nak kasi tau, mlm td time lipat2 gantung2 baju yg dah basuh tetibe aku sentap...

suami : baju sape tu?
Isteri : baju n lah...
suami : yekeeeee cam bukan je
isteri : yelaaa...nape plak bukan?
Suami : sbb wane ijau.

~Si suami ckp dgn selambe dan berlalu pegi...
~Si isteri sentap tenung baju tu selame 30 saat....



Baju ni la yg aku mksdkan. Sampai la ni aku dok pikir ~tidak layakkah aku??? Pang! Pang!

Ok bai! Nak g pang jap laki aku! Hihihi oooo xbaikk oooo...

Thursday, June 16, 2011

Dulu...Sekarang

Salam lovelies ^_^

Dah time waktu balik ni....Tapi masih di opis...
Harini xyah rush2 blk masak dinner....
En.Neo msg ckp mkn luar je arini.. ^_^
wahhhhh.....relax skt....hihihi

Tp sebelom blk nak entry skt psl ape yg aku rasa dan pkr seketika td thinking  Hahahah klakar smp opismate aku tegor ingt aku tido,pdhal mengelamun...hihih batting eyelashes
Aku terpikir.....

DULU....
bile tgk perot org kempis jeee....tp perot aku boncit~ade lemak...trs camm JELESSSnyerrrr  at wits' end

SEKARANG....
bile tgk perot org boncit ~ade baby....tp perot aku kempis..lg camm JELESSSnyeeee crying

Kesimpulannye, manusia berubah mengikut masa dan keadaan..tak gitu?

Tapi xpelah....Belom ade rezeki la tu....InsyaAllah, Allah mendengar doa kami...blushing

Wednesday, June 15, 2011

It's totally inspiring me ;)

i just love the song, lyrics, melody, video clip and so on.....
It's totally inspiring me.....


MEMO

I dont mind if you wanna stay,
With that smile upon your face,
Hang around for a little while,
Please dont drive away even for a mile.

I dont mind if you are far away
I’ll be waiting for you anway,
Under the sky of sunshine o rain,
I know ‘m gonna be in your arms again.

Different continents,
Its not a thing.
Coz i know we’ll be okay.
Endless borders,countless days,
Our love will pave the way.

I’ll be your wall,
For you to lean on,
When you fall just try to hold on,
I’ll be back in your arms,
Together we’ll always be
for what may come.

Thursday, June 9, 2011

Wedding 'Gossip Girls' ku ;)

Salam girls.... ^_^  Td check2 pic folder terjumpe blk pic masa besfen ku kawen last 2 month kot...hihi ;) eh tp pics tu sume dah upload kat fb tp rs cam nak tepek kat blog jugak la..sbb hmmm alaa sbb suke la... ^_^

Pengantin ni besfen merangkap dormmate aku ms kat teknik jasin dulu...Azwin name nye tp kiteorg pngl awin je..eh nak tau die kurus cam melidi tau dulu tp skg awwww seksi uuu..... ^_^ mantap! hihih...nasib awin xbc blog aku nih..ngeh ngeh


Majlis ni kat muar so aku ngn En.Neo gune khidmat gps la nak ke umah si awin ni..Ktorg dr kl sabtu pg tu jugak tp singgah alor gajah dulu umah mak sbb nak bersiap..haha bole? Tp ekceli mmg plan pon nak smp lmbt sbb leh lepak lame skt ngn pengatin... ;)


Oh dayang2 yg duduk tu pon sume gossip girl kesayangan ku...Aku kan smp lmbt tp derang tunggu gak...hhihii ni yg sayang lebih kat korang nih! tp dlm ms yg same dpt gak gak msg2 perli ms otw tu..hihihi tp xpe i suke je...lalalaaaa ^_^

Suke suke sgt tgk awin...die sgt relax dan cool...tak mcm aku dulu, gelabah lebih je! ngeh ngeh...Eh yg awin pgg tu la hadiah dr aku dan En.Neo.. ;) kami skg xsuke byk hadiah sgt...tp saguhati dlm envelop lg syok kot...hihih.. ;) pdhal sbnr'y xtau nak bg ape...cam sume barang  org lain akan kasi...konon takmo same2 la...


That day, aku rs awin cam ade iras intan ladyana tau! betul...kwn2 aku pon stuju sbb muke die bujur tajam2 kot...hihi...suweeeettttttt sgt...color baju ngn pelamin pon suweeet sgt...sgt kene ngn personaliti awin..cewah! pandai2 plak aku ye... ^_^ ~ohh jgn mare, pic ni o.p siap suruh post byk kali, cam tau2 je 1 pengantin lame...kehkeh! ;p


Masa snap gmbr kat pelamin ni rs cam glamor plak sbb rmi plak yg tgk...pdhal dah ptg dah, tetamu pon sume dah wat hal masing2, aku suspect sbb ktorg kecoh sgt smp rmi plak yg tgk..hahah! ;)


Si tombam ni Adam with his mommy Liza, tiap kali cite psl Adam mesti aku rs cam biadap sbb sebut Adam, Adam...hahhahah! name abah aku kot...huuuhuu


Ohhh dah ptg sgt, jom blk! last snap with gossip girl dr kiri~ aj,elly,aku,liza with little son Adam ;)


Walaupon dpt jumpe kejap je, rs hepi sgt2...sbb ade je bende nak gelak dgn tidak sopan nyer..hihi...smp mak awin kasi goodies beg sorang 2 tau!! hahaha.. ;) eh ke 3....hihi


Otw blk alor gajah...Mulut aku masih lg becok cite memories ms kat asrama dulu ngn gossip girls ku.. ;) En.Neo asik dok kate aku xsenonoh je...hahahha tp aku mmg nakal pon dulu... ;)

ps: kwn2 suruh aku makan byk2! derang kate aku makin kurus pas kawen...pdhal time tu aku br pindah umah so mmg letih sgt tu susut badan..skg tgklah! aku bina badan dgn jaye nyer...... ;) Ari2 kot hadap nasi..;)

Wednesday, June 8, 2011

header ku suda berubah ;)

Salam everyone!

Nak kasi cite nih!
Rahsia kewujudan blog ni telah pon terbongkar di kalangan opismate aku...aduh duh duh!time out so tiap kali tu la depa dok gelak2 muke shrek versi pink itu...ceh! thumbs down


So bile ptg ni mood aku mari, rajin la aku dok edit2 gmbr nak tuka shrek pink tu....huhu, header tu b4 aku kawen dulu so harusla gmbr single kan? blushing

Tp skg dah ehem ehem so bolehlah gedik lebih skt kot...hekhek! big hug

Oh ekceli, idea pic edited tu by opismate aku tau..mamat tu poyo2 skt sbb terel adobe! ~aku tau ko bc! hahah tp aku suke je idea mamat tu..hihihi...hmmm pas siap mntk belanje sbb die mata duitan! silly

Header pertama aku nak letak gmbr bwh ni..tp bile nak upload cam xcun sbb besar sgt..rs cam poyo plak...huuuu... it wasn't me


Waaaa header kedua yg aku pki skg ni trs suke suke suke! batting eyelashes hmm belang2 tu pon idea si mamat poyo tu jugak...hiks! ~jgn marah mr.N*z*m pirate*

Sbb dah suke suke sgt trs pakse En.Neo yg tgh otw ke penang tu tgk..bile die kate suweettt, lg la aku tmbh2 suke....hihih...trs semangat nak wat entry psl header...bole? tongue

Oklah korang, suda mau marghrib, pulang dulu ya.... dadadadaaaa wave