Monday, November 23, 2009

misi budak itu berjaya...

heee....saje suke2 je nih... ;p

last week, ms tgh duduk2...rehat2....borak2 kat satu tempat terbuka ;) tetibe t'nmpk sorang budak boy nih...hihihi...sungguh comel perilaku die...menarik perhatian aku...teros aku snap gmbr die...berkat si sony pink kuu...hasil'y... ;)


budak tu main2 kat pokok tu...jap die g kat mak die..jap die dtg blk akt pokok tu..heee...sayang betol die kat pokok tu..siap dipelok2 nyer lg..hikhikk.. ;P rupe2nyer...

die berusaha nak pnjg pokok tuh!! kehkeh! pdhal batang pokok tu besar so die agak payah la nak pelok pokok tu,mane nak angkat kaki lg...hahahha!! comel betol la budak ni...ade la dlm 5 6 kali die berusaha...tp aku dr kejauhan plak yg over..siap ckp cayok2! lg..hahahah... ;p tp xdela smp die dgr...huuu... ;)

Daaaan...at last die berjaya gak panjat pokok tu even tuk bape saat je...hahahah...!! siap die suh mak die tgk kejayaan die...ahahahh!!! mak die senyum je...hhohoho... ;p pas die dah berjaya tu, dgn bangga die lari ke mak nyer plakk...smbg mkn kopok xsilap..heee.... ;)
sweet je.....aku hanya tersenyum dr jauh.. ;) happy tgk budak tu berjaya! ;)
~p/s~klik tuk besarkan gmbr! hee

Thursday, November 19, 2009

Iman yg suke tersenyum ;)

Generasi ke 3 family kecik aku... ;)
Baru sorang die je...tu yg manje lebih....
tp klakar....die suke tersenyum.... ;)
tu yg rs gerammmmmm sgt tuh! ;p
ni ms Iman bercuti ngn mama & babah!
Iman sukeee main air kat pool..... ;p

Iman kat umah mama & babah ;)
mama suh tunjuk gigi
ehh...Iman pki baju upin ipin tau..
hihihihhii ;p
Iman dlm kete nak g shopping ;)
Dlm kete, Iman suke dok kat nenekk ;)
nenek garang oooooo...hikhik
tp nenek sayang Iman...tu Iman manje lebih
Busu adik suke jeles ngn Iman ;p

hohohohohoho.....

ni gmbr terbaru Iman...

mama yg mms kat busu adik!

Iman xpki suarrr.... ;p

Iman main ngan kete yg busu adik kasi ms 1st birthday Iman

busu Iman sgt baikkkkk hati tau... ;p

lalallalaaaaaaa ;))

Tuesday, November 17, 2009

Peluang woooo.....jgn dilepaskan! hikhik

heeehihii.....~gelak simpul tesimpul dulu..... ;)

xlame lg my birthday is coming....heee....tetibe en.neo kasi cannn kat aku tuk request hadiah birthday kuu....waaaaaaaaa........ ;O nape laa kasiii cannn kat org tamak malu cam aku nihhhhh.....teros xtau nak mntk apeee...... (^_~)

korang ade idea tak?~aku cam nak henpon baruuu....sbb henpon aku pon cam dah sewel2 tp still syg giloo lg kat henpon nih....pastu rs cam nak lappy baruuu.....tp lappy dah msk kat list lainnn....~xyah tnyer list apo yo...adoiiii serius xde idea ni...xkan nak lepaskan je peluang keemasan niiiiiiiii ;P bukan senang nak dpt open offer camni...hokhokhok ;D

plessss ar weyyyy...kasi idea kat aku...tngl bape ari je lg due date nih...hahahha!!! dah mcm mslh dunia la plakk...pdhallll....small metter je maa...hikhik ;p


Sunday, November 15, 2009

mate xleh tido..xtau nak wat amende dah...

salam sume....jam kat laptop pinjam aku ni tepat pukul 4.30am...ape kes ko anne xtido lg? jwpn~~ntahh mate xleh lelap...ape ntah otak aku ni pikir smp xleh tidoo...mmbr2 kat ym pon sume da ilang~gilooo..mestila sume tgh syiookk diulit melilit mimpi...... T_T

ooohooo...aku sebagai tuan punye otak pon xtau aku tgh pikir ape skg ni...smp xleh tido...baring jap....kebil2....pastu lari blk ke laptop....pastu cam insaf...uuuu kenoott kene tido gak nii...sokk ade yg otak jemm..merangkak blk ke katil....bukak spek...tup mate...tinggg!!! mate tebukak sdr blk...baiklah! banguuunnn blk ke laptop....hmmmm.... -_-'

haiii..watpe nak pakse2 klu mate xnak tido lg ek...abis da sume blog aku terjah...~harapan je la kan org nak update pagi2 bute ni~~eh eh mane tau kot blogger setia wat auto publish ke kan~ ;p utube pon dah xtau nak tgk ape...'nur kasih' da tgk 3 round kot...hikhik ;) gile kentang aku nih! google.com pon da meluat gak ah tgk muke aku....hahah!! sbb aku sdr pon xtau nak google ape dah..hahahh....last2 ko tau ape aku wat? airasia.com! hahahah saje2 tgk harge tiket..ko nak g mane anne?? hahahahah....~sukati aku lerrr....pastu berangan2....'oooo xde la mahal sgt ek'....'ushhh gile ah!' ~yeee aku ngaku...aku ckp ngn skin laptop! ;p

eh eh subuh pon da cepat kan skg.....hmmmmm baik aku tunggu smp subuh je ek? pas dah kene wuduk mesti cam uuuuu cejukkkk...uuuuu slimuuuut2.....haaa yes good idea! lalalalaa ;p pastu azan zuhur sok br bgn ke? hahh...biar aku sorang je lah tau..eh eh korangggg......bab2 buruk akuu...cepat je korang nak tau hehh.....nooottt goooodd oooo.... ;p

eheh tetibe cam rindu plakkk...hahahah rindu kat en.neo google.com laaaaa....haaa nak terjah psl ramalan banjir lah....wuuuu dr dgr berita cam nak stat teruk ke area utara and pantai timur....sian kan mereka2? mesti asik susah ati je...aku mmg xpenah tgk banjir...tp tgk dlm tv tu..cam xleh bayang je tgk bemeter2 tinggi paras air....ushhh xmooo..jauhkan la dr akuu.....amin... ;)

sekian... ;) dr aku yg comot...dlm dunia comot aku!

~p/s~bg mereka yg dok kwsn ramalan banjir.....tolooooong la jaga keselamatan yukk ;)

Tuesday, November 10, 2009

Anggap je g kerja cam g shoping bole?


Hari2 rs malas....hari2 rs boring... ;( tolong la tolonggggg.... ;'O hati dah makin kering....pas subuh je..mesti mls nak bgn...sbb xmo g keje... nape xmo? ntah! bukan ade mslh ngn sasape pon...tp xde hati dah kot....abis xkan nak resign je??? haaa...tu la mslh besar skg nii.... ;'((

Org yg penah rs je phm kot...sape org tu? hmm...bia die je la phm...xpe kan.. Sume org pesan..sabar dulu n...jgn resign selagi ko xdpt keje baru lg...ok! baiklah! aku akan bertahan..tp makin ari.....ishhhh....dtg keje ngn terpakse je...mood pon dah tentula mood terpakse.... ;( ishh xsuke tul rs camni...

Penah tnyer kat mak...'mak,klu adik benti keje bole tak?' mak kate 'sukatilah...' aku jwb 'tp xdpt keje baru lg' mak plak jwb 'dok je la umah dulu.mak leh tanggung lg' ohooooo tidakkk....even mak abah xkesah..tp aku yg kesahh...xmo susahkan sape....tp skg...ati aku yg plg susah..... ;'(( sabar duluu..ko mesti bertahan!!

Hmm.....aku xnak cite pape keburukan or kecacatan tmpt keje aku ni...psl client lg la xnak cite..tp senang cite...aku xhappy.....biar gaji kecik tp happy! tp aku..dah la mmg gaji kecik,xhappy plak tu...huhuhu...sian ohh sgt kasian kamoo anne.. ;(

Wahh aku demand ke....xbersyukur ke? mesti ade org pkr camtu bile aku ckp nak benti sbb gaji kecik kan? tp smp bile ko nak dok situuuuuu je...takok tuuuuuu jee....so smp bile ko nak ade saving klu every month camtu jeee....ohhh...ditambah plak xhappy..........lg la rs teramat down!

Actually happy lg penting bg aku....so leh gembira dan dtg kerja ngn ikhlas...ini....XDE PRASAAN...ape kes...... ;( xpe...teruskan usaha...da ujung tahun ni...mane tau ade ade rezeki kerja baru tahun depan..heee.....aku slalu pkr...alaa sabar la..doa byk2 pas da usaha...Allah ank kasi yg best teros kot...tu DIA kasi lmbt skt....mak pon slalu ckp camtu.....hmmmm...sabar dulu yuk...

berusaha!!!! bersemangat!!!! cayok2!
teringat plak akt cite mandarin kul 8.30 kat 8tv...die sgt tabah! aku mesti tabah cam die..ikotkan die lg susah.....die lg kasian......baiklah! \^_^/ ~dannnn dieee comell.... ;p


~p/s~sesi luah prasaan..huhu...

Tuesday, November 3, 2009

sian nyer kamoo si anne mata 4

skg ni sume org cam kaye kan...
sbb br gaji kan....
aku cam tak je..hokhok

arini aku kasi settle sume utang piutang...
duit kete....
bayar ptptn....
settle duit umah.....
bayar duit kutu.....
bayar duit aci cuci kete....
beli brg muke..lalalalaa...

dan akhir nyerr....
grrrrrr....
arini baru 3hb weyyy....
akaun da nyawe2 ikannn kering kene goreng....
tp tetap syukurr...
xpelah...
baik ada skit dr tiada~ kate2 dr seseorng

sekian...ikhlas dr...
saye si anne yg berpendapatan kecik toek... =)


p/s ~bebelan ku semate2....abaikan je.. ;p