Wednesday, January 21, 2009

Pearl White ku disakiti lg…….

Tak tahu lah nak cite camne…sejak 2 menjak ni jln teruk sgt plak jam’y….makin ari makin menjadi-jadi la plak…parking jgn ckp la…even sape yg kul 8 pon dah xde parking…so aku yg smp kat kul 9 nih haruss la parking haram kan…pang~huhu

Last week dlm ari selasa kot….blk keje je tgk pearl white ku dah ade kesan kene ‘cium’…aduhh!! Perit tul….tp nasib baik sikit je and boleh ilang la sbb cam kene getah kete yg biadap tu je la…xtau la kete pe..ms aku parking pg tu pon ade avanza lalu..ok je…muat je…mmm mayb kete org tu lg ‘besar’ kot..mm xpelah…nasib leh ilang kesan ‘lipstik’ itu….

Tp…………knape?? Smlm kene lg…..ihik ihik…sedih sgt…aku jage kete cam jage diri sdr tau…kdg2 rs i keje tuk byr kete…uwaaaa….i sanggup tahan keje yg cam tutt ni sbb nak byr kete tau…..arghh!!! apekah yg terjadi??? Alkisah….nak blk umah ptg smlm pehh sgt la jam jugak…kuar je dr putrajaya br je smp yg area tangki myk tu…aduhh dah jam dah…huh…..pjg gile…ngn ujan lg….dah la time tu sakit pale..aku pon relax je…mls nak pkr sgt…pkr +ve je la….”biarlaaa…kang spm la jugak..aku bukan nak kejar pe pon” kate dlm ati je la….

Penoh kesopanan aku memandu…org yg b*d*h dan xreti sabar tu..aku bagi je la lalu dulu.”mmm..die dah xtahan nak b*ra* kot…”kate dlm ati lg…tpppp……..mmg slow gile la..xyah tekan myk pon..angkt brek je….tppppp….bile smp je bwh f.over yg nak susur seri kembangn tu…tetibe kete dpn aku tu..berundur je….eh ehh..aku pon honn bgi nak gile….tp akhir’y….dushhh…kene gak kete aku…even xde bunyi..tp goyang gak la kete aku…huhh…..dah touch kete aku br die prsan…seyes b*ng*ng driver tu….aku dah xtau nak wat ape…nak benti mmg dah xleh..jam sgt terok..org sblh2 tgk je…tgk2 boot dpn aku..alaaaaaa ape yg dah kene tuu…tp aku nak benti xlehh…argghhh..kete b*ng*ng tu leh bukak pintu kete die then angkat tgn…siot…..tmbh denyut2 pale aku….aku amik info psl kete tu…dan doa….jgn la ape2 jd….

Smp la kat umah….aku nmpk kete tu arah ke JJ….oooo..ok…org situ gak ke..ape2 leh je aku nak carik kot..kot la….xsempat msk parking trs aku trn nak tgk kete..waaa…nsb xde pape..tp no plat cam cacat dah…ade luke2..sian pearl white ku…mesti die sakit….sedih aku tgk pearl white ku…plat tu pon dah mcm goyang2 dah..gam die cam nak xbape lekat…”sabar ye pearl white ku…xlame lg kan time nak g servis…nnt kite treatment best2 k…ok k..nnt gaji kite g polish yg mahal tu nak?? Kan kite dah tgk aritu..ok…ok..jgn majuk2 k...” alaa aku tau pearl white ku dgr aku ckp....tingggg.~~

Sedih betul kan..bile kite dah hati2 tp org lain?? Kite dah jage elok2 tp org lain yg wat xelok...


Sorila...mmg gelap gile pic tu..time tu dah kat kul 8 pastu ujan plak tu..aku pon xde mood lgsg nak edit...tu luke tu..aduh...nasib la....sikit je lg nak kene bumper...adehhh.....

Wednesday, January 14, 2009

Bantulah rakyat Palestin...

Td ms tgk sibok msk2 tuk mkn mlm...tetibe aku dpt sms dr seseorg.....sms itu berbunyi begini...

"YA ALLAH!! SEBAGAIMANA ENGKAU PERNAH MENGHANTAR BURUNG2 ABABIL MENGHANCURKAN TENTERA BERGAJAH MUSYRIKIN, MAKA KAMI MEMOHON KEPADAMU YA ALLAH...TURUNKANLAH BANTUAN MU KALI INI KEPADA ORANG2 ISLAM DI PALESTIN, HANCURKANLAH REJIM ZIONIS...AMIN"


Kirim kpd 7 org rakan anda yg lain maka 7x7x7x7x7x7x7=823453x7=5.8juta org akan berdoa insyaAllah!..bantulah mereka dgn doa....


Sgt sedih bile mengenangkan penderitaan umat Islam di palestin...aku sgtla emosi bile tgk or dgr brite psl palestin...InsyaAllah akan ku cube bantu takat yg mampu...derma la sikit2 kat tabung kemanusiaan palestin tu...Aku wat kesimpulan sdr bile tgk israel kejam tu bunuh kanak2 ngn pompuan sbb ekceli israel takot ngn Islam...die takot kanak2 tu akan bls dendam bile die bsr nnt..pompuan plk die takot akan lahirkan lbh rmi pejuang2 Islam...israel pengecut!!! Ya Allah, bantulah insan2 yg ditindas itu......dan akulah salah srg yg sgt memboikot 'produk2' tu...arghhh...

Tuesday, January 13, 2009

keceriaan di mane2

4/1/2009 ~ Ahad

Lebih kureng pukul 2.30 ptg waktu tempatan…~~im calling u..~~ngee…ringtone phone aku bebunyi..name yg tertera ~alang nurse~

Alang nurse : woiii n!
Aku : yo!
Alang nurse : ko tgh watpe?
Aku : xde watpe…relax2 je…nape? Ko xkeje ke arini?
Alang nurse : x..aku cuti…wey jom kuar..aku blanjer tgk wayang nak? Ko ajak en. Neo
heh? Aku col joker jap tnye…jom ar….boring ar...
Aku : mmmm....oklah jap aku tnye en.neo..pape kang aku col ko...bye!

Belom sempat sms en.neo..tetibe~alamakkk!!!!! Tutt..tutt...tuutt..tutt..(tunggu talian dismbgkan)

Aku : Alang!!!! Hepi birthday!!! Adehh sori la...bukan xingt...lupe je..heee...
Alang nurse : alaaaaaaaaaaaaa............ko mmg!!!! Yela2....jom ar kuar...
Aku : ok2 jadik!!! Heee... (nak cover tu)

Hahahaha even en.neo ngn joker xckp pon setuju...aku yg tukang ckp kan...hahhaha...ktorg sume 1 class dr form 1 smp la form 3....klas khas la katekan..so xpenah la tuka2 org..tu yg dah mcm adik beradik msg2..klu raye ke...pehhh..dah mcm rombongn cik kiah dah...ngeee....meriah....

Dlm kul 3 lbh en.neo amik aku...pastu g amik joker plak kat bndr tun husen on..pastu amik alang plak kat tasik permaisuri....naik pearl white aku...en.neo isi myk...pki smart tag joker...alang?? kan die nak blanjer tgk wayang...ngeee :)

Bile sume dah ade dlm kete aku..mcm2 komplen la plak...kete xlaju la...kete cam pom puan la...eh eh...kete aku kan?? Ikot aku ler...ok siap korang kang...akceli on de way ke umah joker td aku dah plan ngn en.neo ngn dajal kan dieorg plus smbt seruan kerajaan...hahah.... :)



pic 1 : muke xrela alang kene pki sit belt....hahahahah....
pic 2 : joker pon xleh trime kenyataan itu.....hahahahah lg....
pic 3 : alang kate die akan bls dendam kat aku....hohoo...ngeee...takooot.....
pic 4 : en. neo layan je kerenah ktorg....gelak je die..nak join xleh...driver la katekan..
pic 5 : muke puas ati aku sbb berjaya memberi arahan...horhorhor!!
pic 6 : alang suda redha..die seda suda..keselamatan'y lbh terjamain....hahaha....
pic 7 : "yela2....aku pki dah nih..." kehkehekeh....
(saat itu penat sungguh aku ketewe..)


Pabile smp je di ou....


Trs menuju ke panggung2 wayang tu....tp alaa sume full house..yg ade pon cite yg xbekenan lgsg...aduh...dah lari plan nih...joker ajak g karaoke..haahhh?? harus ke....ishhh cam malu je...aku mane penah karaoke2 ni...dlm blk mandi terel ar....hahah...tp xjd gak sbb xmendapat persetujuan sume pihak...hahah....last2 carik tmpt mkn je...ktorg sume mmg tgh lapar pon..sbb dr pg xmkn pe....hahha cam tau2 je ade org nak blanjer...ngee....aku, en.neo ngn joker xbape familiar kat ou nih..aku g pon klu ade training kat ibm sblh tu..alang yg slalu g katenyer tp die leh lalok2 plak...asik salah jln je...ooo ko nak tipu ktorg heh lang??? siap ko...sudah'y tgk directory ngn tnye2 guard kat situ..hahahah...ahhh lantak la..malu bertanyer sesat jln cik adik.... :) dah akhir'y kate sapakat diambil....ktorg nak alang blanjer kat johnny's.....yg bangga'y aku yg tau johnny's tu katne..hahah..sbb klu dr ibm mmg lalu situ...hahahah..... :)

Masing2 mkn xhengat....alang kate kagum tgk aku mkn dgn selera'y....ye betul...aku mmg kuat mkn skg...aku dah kenal ape itu 'lapar' hooohooo..dan tgk la...aku dah tembam skg..ye...berat aku ah pon bertmbh skg...yee..aku ikot jejak lgkh ko..hahah..klu nak tau dak alang ni dulu ms skolah cam lidi kurus die...hhohoho...relax ar lang...yee..skg ko dah mantap...dah nak kawin la katekan...eh eh alalng ni tunang org tau...joker plak balak org...huhuuhuu..berbalik cite kat johnny...kami order sgt la byk...dah la amik set yg plg besar pastu add2 lg plak tu..skali smp..mak datokk!!! amik kooo...dak alang yg suh order byk2...die kate xpe....lain kali turn korang plak....ngeee...nasib bday aku last month..kite selamat la..hahahha..keji sungguh!!! mkn punye mkn dah terus mkn..last2 abis gak...pehhh terel gile..dr gune s.stik...gune sudu smp la gune tgn je...pastu bising2 plak tu..pdhal 4 org je....haii nth la klu 1 kelas...ohohoho mau kene halau gak ah...hahah... :) dah akhir'y alang pon byar bil bejumlah hmpr rm200...gile ahhh..!!! tp alang xkesah pon...alang sgt bermurah ati that day...moge2 alang murah rezki dan ari kawen nnt berjalan ngn lancar... :) mmm aku hadiahkan alang penggantung tuk henset die...pale katak bobot...hahahah.... :)

nota kaki : mmg dah lame tp nak post gak sbb dah janji ngn bakal pengantin itu... :)

Wednesday, January 7, 2009

YES MAN punye hal..

3/1/2009 ~ Sabtu

Pas settle hal kat subang...singgah umah jap tuka baru lu...hohoho..ade misi penting pastu..ngeee....dr mlm tu dah plan ngn en.neo nak tgk YES MAN...sgt bekobar pas bc review from ROSEALLEY tmbh plak pas SKINNY LEGS pon beriye cite kat aku pas die tgk..sarah pon kate sgt lawak..adehhhh..gatal sume kaki tgn nak g tgk nih...kohkohkoh~

Smp je kat jj balakong~tmpt biase~kul 3..hahah...yes man kul 6.30 je ade...ahhh xkire nak tgk dah..sanggup tunggu ni...sbb pasni mesti dah xde...dr kempunan baik tunggu gak..hohoho :) mmm sementare nak tunggu tu 6.30 tu xkan nak blk kan?? So lepak kat kfc...nape kfc?? Ntah sbb tu plg xrmi org..yg lain cam ramai je...kang xleh plak nak lepak lame2...nnt org dok pndg penuh maken plak..ngee....Pas dah mkn2...dah berassap kerusi tu...g watson plak...hahah..lame gile dlm tu...hahah...siap beli perfume lg...hahah...gatal sungguh sbb botol die cntk...hahah....ade 3 kuntum bunge lg kat penutup die...hee...bau pon sweet je...~flowers...alaa ok pe klu takat nak g keje tu...xyah pki mahal2 pon sbb dah mmg wangi...hahahahah...haruss kee~~ :P

Jln punye jln punye jln...last2 terembat gak la...3 lai suar ngn 2 lai tshirt...adehhh..kate azam baru yg utama nak jimat...aduhh...ni sume salah wayang..sape suh lmbt sgt...gedebushh!!! alaaa tp sume tu murah2 je..xpelah ehh..maapkan je laa...~~
Hahahh dah kul 6...YESS laahh...huuhhuu..bergegasla kami ke sane...dah senyum2 nih sbb dah leh bayang aksi2 sengal cite tu...hahah ade kusi kosong!! Cpt cop!! Br je nak duduk~~yarrkkkk!!!!! Eee......!!!!! cehhhh!!! Ade bau yg Xmenyenangkan!! Sgt busuk ok..aduh...(kerot2 dahi ms taip nih) org dah dok blkg kusi aku tu BAU badan....trs melompat aku!!! Toleh blkg..ade couple tgh mesra....eeeee wey!!! Xbau ke awek/balak ko tu bebau...adehhh...sgt kuat k bau nyer...die leh main belai2 rmbt lg...aduh..aku ngn en.neo dah belakon tgk iklan2 movie....pastua ku prasan ade 3 geng mamat lak duduk..hahahh derang pon prasann..siap tgk2 blkg gak...hahah...dieorg dah gelak2....hahah..aku pon tgk je dr jauh...hahahhahh en.neo dah gelak bagai nak mati..aduhh...mcm2...tau ar tgh bercinta..xkan la smp xbau..aduhhh!!! mmm sukati korang la labu...Bile dah msk panggung aku doa sgt jgn la couple tu same movie...asal org msk je aku tgk...hahah....sgt gabra ok time tgk2 org msk..haruusss ke aku takot ngn dieorg?? Hahaha....Thank God...xde pon derang..huhhh...

Bile movie stat...aku da gelak dr mule cite smp abis...aduh...sgt2 lawak..org plak xrmi..so ikot suke aku ler nak gelak sakan...hahah.....sgt best la cite tu...lawak gile....smp abis 2 botol mineral sbb tekak kering gelak cam antu....(heee...leh senyum2 lg ms taip nih)

Tp harusss ke wahai en.neo letak air dlm poket???....aku suh pegang la weyy...mahal tau air mineral tu...aduh...last2 buang je....nasib tinggl sikit je air nyer...~~mcm2 perangai... :)


nota kali : ujung bulan nak tgk SIFU & TONGGA plak..hahah....mesti lawak gak... :)

Friday, January 2, 2009

merapu...

Adeh...mengantuk tul la arini...tebayang plak katil kat umah tu hah..mmm...kebosanan melande dah ni...plus ade bende yg dok melekat dlm pale aku nih..mmm bab tu nnt la aku cite heh..bg "die" lps dulu..ala sok je.. :) ade gak isu portal td...mm dah pon aku settlekan...kes dah penah jd ok la....klu timbol kes xpenah jd..pehh jenuh gak aku nak carik solution..mntk2 arini dah xde isu..wakakaka.. :) yee...saye mmg malas nak layan org2 itu..siape kah?? fatee sile tolong jwb...hohoho... :P
mmm bile dah boring2 camni, aku pon belek2 la h.pon..tgk2 gmbr....bc2 msg..hoho tejumpe plak gmbr yg aku snap last wednesday...ptg2 ms dah nak time blk..hoho...derang xprasan pon ms aku amik nih...hahahh...sbb camera phone aku xde bunyi..ngeee :)

soo..cite psl gmbr je la heh...ok 1st pic..

L-R : kak long ngn wani tgh dok sembang....hoho..psl pe ntah..rs'y k.long tgh dok cite psl kwn die..tp yg klakar'y last2 wani penah jumpe kwn k.long tu..hahah...wat abis air liur je k.long cite..hohoho...ni la ragam bile dah xbleh blah nak wat keje...sok'y kan cuti new year..so pale mmg dah ke tmpt lain la...ngee...

2nd pic plak...tadaa....L-R : sarah ngn azza....sarah dok tahan lg tu wat migration...hahaah...sbb byk lg kate'y...hee..sian2...tp ok what?? at least ko wat bende yg akan settle gak..ade tmpt nak refer plak tu klu stuck?? akuu??? haha..sape nak jwb?? huh sungguh emosi aku bile cite psl task aku..Azza plak tgh prepare nak pulang dah...die blk awal sbb die dtg awl..lum kul 8 die da smp... :) dtg skali ngn ayah nyer...wahh jimat nih...xyah kuar duit tmbg...ngee... :)

ok..pic teterusnye palk..ok jap2..upload ar dulu...

Ini k.ina....ngee :) sgt tekun die keje that day....hohoho..plus tension ngn bengang...sian die..sume die kene jwb sbb k.ct cuti....Biase ar user kan cam t**k...hahahah!!!..sobar yo lah...nak tnye org lain cam xleh nak bg jawapan(bersamaan cam xtau..ngee)..nak tnye aku?? bab portal leh la..tp kene mrh ngn aku dulu ar..yela2..dah korang yg wat silap...pastu nak mrh aku plakk...hahh aku mrh la korang blk..alaa tp korang bukan dgr pon aku mrh korang..tuk kepuasan aku je...nasib la jd vendor..gitu la gamak'y...hohoho gmbr k.ct xde sbb sape soh cuti..wakaka!!! dah2 tu k.ina...g la blk....si Auni dah tunggu kat umah tu... :)


aik...gmbr aku?? xde org nak amik... :) tp xpe2..aku amik gmbr aku sdr la..ngee.. :)


hahahah...g dlm toilet...ms tng tunggu wani *tutt....hahaha...mm ni la toilet ksm aras 4...ala biase2 je...yela camne nak kasi *best...slalu je toilet rosak la...xde air la..ishhh..harus ke?? eh eh aku xleh nak komen byk bab2 g*m*n ni..kang ade plak blog aku kene sita...hohoho...mcm2 kes blog skg nih..isu sensitif la kate kan..eklehh..ikot kan byk je lg aku nak komen...tp memandangkan aku kejap je kat sini (nak blah ke mane wey?) mls la aku nak cite byk... :) (takot akceli..hahahah) hee...aritu aku kelihatan ijau la..ngee...pelik tuk diri ku... :)

p/s : hahahah...even aku curik2 snap gmbr2 tu...skg nak mntk ijin ye...ngee :)

Thursday, January 1, 2009

taraa....ok kah?

hye.....happy new year everybody.. :) so jom kite same2 tanam azam baru nak? tp make sure disusuli ngn usaha serta tawakal k...baru lrh terlaksane azam baru kite tuh..opsss ni kire nasihat tuk diri ku jugak.. :) nak tau ke azam baru ku? mmmm next post la heh..dok tgh listing lg...nak ikot turutan gak la...hihihi... :)

mmm....bile nak new year ni...mlm td tetibe rs cam nak tukar layout blog ku ini....dr mlm ni dok carik2 smp la tetido... (mean smbt new year ats katil je la tu..) then arini smbg lg....hihihi..usaha tangge kejayaan kann..ade gak yg kenan tp bile upload error la plakk..adushhh frust sungguh aku..xpe..xpe..aku carik lg..."cayok2 n!!" bak kate hosmate aku ps tgk aku cam nak temasok dlm l.top....ngee....huhu sangat bersungguh la tu konon...tp bile dah upload...cam xbape puas ati la plak..mmm....and at last yg skg ni aku agak puas ati la...xbape over..just nice je la...hee....dr kace mate aku ler...ngee.... :P tp tetibe cam nak wat banner plak...ngee...kire dlm pembikinan la skg nih tp ntha bile la siap...hee...sonang2 den curik ye kat tenet...uwahuwahuwah!!!


p/s : kawan2..sile la komen rupe paras baru ku ini nyer...klu xcntk nnt aku tuka lg...uhahaha!!