Thursday, April 23, 2009

Malam terakhir kami bersama :(

~oooooo mengapaaa.....perpisahannnn yg kauu pintaaa......~ lagu sape tu ekk? ntahh nyanyi ikot sedap mulut yo..heee.... =)

yeee..mlm ni mlm ter last aku bersama teman mlm ku... Si KATIL ku.....waaaaaaaa.... :O kamoo harus kembali......pergilah kamoo pd yg lebih berhak...hahahaha!!!! telebih suda....

Alkisah...katil yg aku pki sejak duduk umah ini...oohoo sejak tahun lepas ok...hmmmm genap setahun dah adalah bukan hak milik kekal ku..huhu...katil itu adalah dipinjamkan oleh rakan baik ku...AM name'y....pompuan ok..die da kawen pon..dok dekat area2 sini gak...ms aku nak msk sewa umah ni dulu..sibokk pakse aku pki katil die tu...kate xde org pki la...takott reput xde org guna la...siap dgn rela hati anta ke umah aku...ok k la...org dah murah hati...harusla diterima dah dihargai kan? i kan baik..wahh tetibe...pang~~

Dan nak dijadikan cerita.....AM dah pon nak pindah ke rumah baru'y......suami tercinta'y suda beli umah baru kot...xdela jauh sgt pon..bole je klu aku nak g lepak lg..hoho...siap pakse2 soh msk best2 lg..hahahah...yeee sy kejam...ngee....hmm kat saujana impian je pon...heee...siap korang..akan tu terjah nnt...lalalalalaa....

So better aku pulangkan katil itu kan? wlupn die soh je aku pki...nnt2 aku nak pindah br la pulangkan kate'y....hmmm..xpelah...nnt aku nak angkut naik ape plak..xkan nak wat muke jongos mntk die dtg amik plak kan..ye kwn2...die ade kete besau...lalala.... :P (suami die keje besau..hahah sempat tuh)

Setelah dibincang2..AM akan dtg amik ari sabtu pg2...so haruslah aku siap2 kemas jumaat mlm kan? eh esok mlm la kan?? yee..betulll....so betul la mlm ni mlm terakhir aku dan si katil kan? yeee...betul lgg....xpelah aku redha pemergianmu..huhu...trime kasih byk2 ye si katilll...sbb teman aku setiap mlm....tahan dgn berat badan aku yg setiap ari bertambah..uwaa.....dan jd tukang kongsi mimpi2 aku setiap mlm..uushhh jgn cite ngn org lain tauu..lalalalla.... =) dan yg plg penting terima kasih byk2 kat AM yg sudi kasi pinjam ke aku....sgt la ku hargai nyaa... =)


aku : Am nak amik blk dah katil die...kan die nak pindah...sian n xde katil
dah.. (wat ayat sedih...yee..sy sedang m'ayat)
en.neo : hmmm...xpe..biarla die amik...jgn lupe ckp trime kasih plak nnt...
aku : hmmm..okk...dah ckp dah pon.... (ayat sedih lgg..hahah aku keji)
en.neo : nnt weekend kite g beli katil baru k..tau..
aku : ooookkkkkkk......heeeeeee :) n nak yg kat kedai........alaa yg aritu....nnt

kite g servey heh..heh bole heh?? (yess..berjaya)
en.neo : hmmm.....yela.....yela....weekend nnt k...
aku : oookkk......terime kasihhhhh....lalalallalalala
en.neo : =)

Wednesday, April 22, 2009

Teman baik bulanan


hahhh!!! teman baik pon ade ikot2 time ke??
bulanan?? means every month la kan?

hmm...xlain xbukan...harusla..~~kesakitan yg xdpt di gambar dgn kate2 ituuu... =(


hmm..xsemua org rs...tp aku insan2 terpilih yg merasa......yeee....setiap bulan..... =(
mmg dr dulu lg.....

ingt lg....
ms skolah2 dulu..time itu.....mesti aku ponteng skolah...cikgu2 ngn warden2 pon da phm...
ms kat U...mesti aku xg klasss.....nasib lecturer paham....smp lecturer lelaki pon da tau...
aku terus terang je....sbb nak amik mc mmg dah xleh....abis xkan nak ponteng gitu je....nasib xbaik ade kuiz that day..tak ke rugi besar aku...markah sume tu beb..... =O

penah smp 1 ketika...terpakse susahkan kwn2 baik aku..papah aku g klinik...sbb aku da pengsan pon time tu... =( aku ingt lg time bulan pose ms aku sem 5.....many thanks to han...ja....dayah and isyah.....sori sgt...aku xberniat nak susahkan korang... ;(

penah juagk aku susahkan roomate aku sbb aku da temuntah2.....sowiiiiii...... =(

bile g jumpe doktor...... "xde pape....bende biase...hormon...." sudah'y mkn ubat tahan sakit la...smp sekarang tiap2 bulan mkn la aku ubat tahan sakit..tp tetapppp...... ;'O

last monthh punye crite......sekali lg aku da susah rakan2 ku...kat opis plakk...kat tmpt duduk aku gak..aku rebah...pitamm.... :( yee...sy susahkan mereka2....sgt panic mereka...sori korang2....semua kasi sweater kat aku...pdhal derang sdr dlm kesejukan...yee...bilik tmpt kami keje itu sgt2 sejuk.....sbb ade segala server bagai kot.....ade yg g beli air panas tuk tungku...waaaa....mereka tuam2 kat perot aku smp aku tetido ok....sgt baik kan mereka...... =) bile aku dah ok...mula flash back blk....tekejot tgk aku tetibe rebah....ronta2 kesakitan...yee...mmg begituu....aku smp da tebiase...tu sbb klu rs da skt aku xmo g keje...sbb xmo susahkan org...bukan sebab saje gatal2 nak amik kesempatan nak cuti ok..biar aku tahan guling2 sorang2 kat umah...last 2 month...aku pitam kat muke pintu bilik...huuhuu...xsempat smp kat katil nyer hal....aii...mcm2 lah..nak camne...sabar je la...tahan je laa...da Allah nak kasi..

dan arini....

kul 1 lebih aku da blah dr opis...mntk kebenaran akak2 senior pastu blah..xmo la susahkan mereka2 lg..smbl die terokk,baik aku blk umah je...ms jln ke kete..aku da mcm weng2...jln da xbetul da..tp tahan jugak...sabar n...sabar...drive pon cam xbetul....da peloh2...nasib kete xbyk so leh drive laju skt...smp umah cepat2 msk air.....nak tungku.....air menggelegak tu aku tuam kat perot.....hmmmm...legaa skt...smp ke ptg aku tetido ngn air botol yg xpanas da.....Alhamdulillah...ok suda...sengal2 skt..aku leh tahan.... =)
ubat? ikhtiar??
daa mcm2 dah....asal ade org ckp elok je sume aku try....yg mahal ke...murah je...sume try...tuk bulan pertama cam ok skt...pastuuu.....da xok....sakit jugak.... :( skg ni mkn suppliment je la...mayb xkan elok terus...tp usaha je la...kan..kan....

sekian cite teman baik bulanan aku yg pasti dtg melawat aku tiap2 bulan...bulan ni settle dah..bulan depan die dtg lg la tu.....hmmmmm......

Tuesday, April 21, 2009

xmo pikir....bia kan....


ish...


hati : ish...bedebar2 laa...
aku : laaa......kan dah kate aritu xmo pkr..biar
je la..ade rezki..adelaa..xde nak wat camne...
hati : hhmm..mmgla...tp harap2 dptla kan?? xyah pkr2
dah..mmm..
aku : hmm..kot ade hikmah ke..mane tau kot nnt dpt yg lg
best....kan? mane tau...
hati : mmm...ahah...tp klu dpt leh..................pastu nnt
leh..........dekat da..........klu..........~~
aku : ~malas nak layan ko hati~ kate xmo pkr dah...


xpaham bahase ke hati aku nih??? slalu camni tau!! sabar je la...klu ade rezki..adelah..klu xde..life must goes on jugak kan?? kan?? cube sabar2 skt...ishhh...cube jd kuat skt..ala aku tau da ko n...nnt dah smp ms...pastu cam down..pastu sedih2...ape la ko n!! xrock lgsg..kate ganaz..eleh..


hati aku : baiklahhhhh....InsyaAllah.....cayok!!!!




Wednesday, April 1, 2009

tetibe...sgt la xpaham


Mlm td pas dinner......
mak tpn.....kring~kring~yep tipu...bukan camtu bunyi ringtone...
kami pon beborak....~~cam biase
tetibe.....
xde pape nak ckp ngan mak ke? ~~sgt xbiase
xde pape pon......
apo ni?? xpaham.... ;
tp aku jwb cam biase la...sbb mmg xtau pape..hahhahaha


ms tgh sibok basuh baju......
kakngah lak tpn..kring~kring~yep tipu la bunyi itu......
dik, knape?
knape ape?
td mak tpn aku...mak ckp...bla..bla...bla......
hah!!!! oiii xdelaaa............mane adeeeeeeeeee......... :O
tekojut den!!!

sementara tunggu baju direndam ngn softlan~~ok xde kene mengene.... =)
aku tpn along lak............
long! ko watpe?
iron baju..........hahhhahahahahah!!!!! (die gelak besar..)
nape?
klakar la...td kngah tpn..pastu ko lak tpn....
haa la....adik lg xpaham nih...td mak tpn..pastu kngh tpn...abah xde plak tpn...ape cite nih..xpaham la.... ;O
hahhahahahaha!!!!!! sbnr'y........................................................................................(sgt pjg)
cehhhcehhhcehh!!! ko la mastermind nyer rupe'y...siot ko long...wat cite heh..ptt sume org tpn adk cam pelik jee...arhhggggghhhh.....
hahahhaah relax arrr..ape slh'y pon kan...hahhahaah...

ok g sidai baju jap....
opssss msg en.neo jap..
~~sila tepon sy jap...ade cite hot...
~~ok..jap lg k....

lari2...g sidai baju..tpn siap2 dlm poket....hahahhaha....
kring~~kring~~oiii aku tipu lg..... =)
ceritera bermulaa..........(3 kali ganda pjg)
hahahahah......bagusla tu....pikirla elok2... (nada sgt2 relax...)
aku cam hahahhh!!!! xmoo pikirrrrrrrr.........
oklah nak tido...
haaahh!!!! baru kul bape nih??
baiiii.... (haha alasan nak larikan diri) =P


soooo.............
semalaman la aku bepikirrrrrrrrr........smp tetido....mimpi.....bgn blk.....tido blk....hahah da pg....