Thursday, December 31, 2009

Just Engaged ;) ~27/12/2009~

Salam semua ;)

waaaa jgn la pandang i begituuu...yee sy tau sy bersalah...sbb lmbt post entry ni kan... ;(( alaa ampunla....bz sgt2 la...xsempat gile2.... ;((sbb dok kat projek baru ni,mmg xsempat nak buat pape..sori ek (^_^')

tp pg ni bekobar2 aku nak post gak...even short entry..sbb mlm kang dah 2010..takot tetinggal tahun...heee...

yeeee....aku dah pun selamat jd TUNANGAN org pd AHAD lps...siapakah org itu?? hmmmm....tunang akulah! hahaha...alaa yg dulu tu BF aku...kehkeh...ade yg kate nape tetibe?? ade yg kate pilihan family ke?? hahaah...tu soklan dr yg kwn2 yg jauh skt la...tp yg dekat2...yg rapat2...sume kate... "waa!!! akhirnyaa.." cis....korang pakat2 ke nak jwb camtu..sbb sume yg aku col..sume ckp camtu... ;p

heee....bebel2 dulu bole? aku mmg xnak letak gmbr lg pon...kehkehkeh!! sbb nak tunggu gmbr dr photographer la konon...kang muak plak korang asik tgk gmbr same je kan...heee ;p

kesempatan ni jugak aku nak ucapkan ribuan jutaan byk2 terima kasih kat family aku....susah payah sediakan majlis yg sungguh meriah bg aku...kat saudara mara yg sgt sporting dan sgt membanting tulang that day.....dan jugak sahabat sume yg sudi hadir...waaaa aku sgt happy \(*_*)/

Korang mesti tnyer bape lame ikat kan?? hmmmm....yg aku leh jwb,biarlah jodoh yg tentukan...heee...klu cepat,cepatla...klu lambat? heeee.... ;p

hmmm...oklah tetibe aku cam baik ati plak..sian kat kwn2 yg tnyer gmbr kan? ok aku bg sikit k...ni pon yg dr camera aku je...ohh lupe,video dr mula smp akhir majlis juga adalah dirakam..tp aku xabis tgk lg...cam xsanggup...maluuuuuu ;p hahahah...gedik! ;p
Salam semua ;)
waaaa jgn la pandang i begituuu...yee sy tau sy bersalah...sbb lmbt post entry ni kan... ;(( alaa ampunla....bz sgt2 la...xsempat gile2.... ;((sbb dok kat projek baru ni,mmg xsempat nak buat pape..sori ek (^_^')

tp pg ni bekobar2 aku nak post gak...even short entry..sbb mlm kang dah 2010..takot tetinggal tahun...heee...

yeeee....aku dah pun selamat jd TUNANGAN org pd AHAD lps...siapakah org itu?? hmmmm....tunang akulah! hahaha...alaa yg dulu tu BF aku...kehkeh...ade yg kate nape tetibe?? ade yg kate pilihan family ke?? hahaah...tu soklan dr yg kwn2 yg jauh skt la...tp yg dekat2...yg rapat2...sume kate... "waa!!! akhirnyaa.." cis....korang pakat2 ke nak jwb camtu..sbb sume yg aku col..sume ckp camtu... ;p

heee....bebel2 dulu bole? aku mmg xnak letak gmbr lg pon...kehkehkeh!! sbb nak tunggu gmbr dr photographer la konon...kang muak plak korang asik tgk gmbr same je kan...heee ;p

kesempatan ni jugak aku nak ucapkan ribuan jutaan byk2 terima kasih kat family aku....susah payah sediakan majlis yg sungguh meriah bg aku...kat saudara mara yg sgt sporting dan sgt membanting tulang that day.....dan jugak sahabat sume yg sudi hadir...waaaa aku sgt happy \(*_*)/

Korang mesti tnyer bape lame ikat kan?? hmmmm....yg aku leh jwb,biarlah jodoh yg tentukan...heee...klu cepat,cepatla...klu lambat? heeee.... ;p

hmmm...oklah tetibe aku cam baik ati plak..sian kat kwn2 yg tnyer gmbr kan? ok aku bg sikit k...ni pon yg dr camera aku je...ohh lupe,video dr mula smp akhir majlis juga adalah dirakam..tp aku xabis tgk lg...cam xsanggup...maluuuuuu ;p hahahah...gedik! ;p

pssstt! pssstt!! tgk bwhh tuh ;p



ms tgh bersiap..heee..aku masih terkezuttt badak ngn rupe aku pas d'make over..huhu


ok sile abaikan gigi aku yg ade masalah keturunan tu..hahahah...candid oleh ayie!

gmbr gelap ke?? heee...


ok cukup la 3 k....yg lain2, sabar yuk..pasti aku upload k...kat blog sikit...kat fb byk kot..hahah ;p hm....insyaAllah by next week k... ;) ok see u guys!



p/s ~aku bukan nak jaja gmbr k...just penuhi permintaan kwn2 ;)
p/s ~goodbye 2009....welcome 2010!!! ;)

Tuesday, December 8, 2009

sweetnyerrr Lavender

Hye..ketemu kite lg... ;) agak lame xpost entry sbb agk xde mood pas kene bebel ;( ok abaikan!~

Klu la korang tau aku suke pink! tahap kesukaan tu xyah aku cite kat sini lah..sape yg kenal aku tau...suda memadai ;p Ape je brg aku akan beli wane pink...even kdg2 sesetengah brg tu wane lain lebih cun,tp aku still amik wane pink sbb COMEL! lalalaaaa... ;p

~ok sekadar mukadimah saje....actually aku nak cite psl wane kesukaan ke 2 aku.. ;p ~cam comey plak sebut kesukaan ek...hohohooh.... ;) kesukaan itu adalah purple! tp bile sebut atau nmpk purple je...mesti terus dlm pikiran aku tingg!!! purple LAVENDER... ;) xde sbb pon~ just aku rs purple lavender SWEET! lalaaaa.... ;p
Semua unsur bau-bauan,xkirela ape2 pon mesti aku prefer lavender....aromatherapy dlm blk,wangian dlm pearl white,wangian dlm almari,pelembut pakaian~xleh sebut jenama ;p smpkan bunge lavender yg plastik tu pon aku ada...ehh tu aku beli sbb ade tujuan la... ;p deco! deco! deco! cewwahh.. ;p

jom aku kongsi skt info psl lavender nih....bagossss.....byk kebaikannyerr ye kwn2.... ;)

Overview:
Many people appreciate lavender (Lavandula angustifolia or Lavandula officinalis) for its aromatic fragrance, used in soaps, shampoos, and sachets for scenting clothes. The name lavender comes from the Latin root lavare, which means "to wash." Lavender most likely earned this name because it was frequently used in baths to help purify the body and spirit. However, this herb is also considered a natural remedy for a range of ailments from insomnia and anxiety to depression and mood disturbances. Research has confirmed that lavender produces calming, soothing, and sedative effects.



Plant Description:
Lavender is native to the mountainous zones of the Mediterranean where it grows in sunny, stony habitats. Today, it flourishes throughout southern Europe, Australia, and the United States. Lavender is a heavily branched short shrub that grows to a height of roughly 60 centimeters. Its broad rootstock bears woody branches with erect, rod-like, leafy, green shoots. A silvery down covers the gray-green narrow leaves, which are oblong and tapered, attached directly at the base, and curled spirally.
The oil in lavender's small, blue-violet flowers gives the herb its fragrant scent. The flowers are arranged in spirals of 6 - 10 blossoms, forming interrupted spikes above the foliage.




Hmm...lavender ni pon bagus tuk membantu masalah insomnia,Alopecia areata,sakit pale,darah gemuruh,keletihan...ehh mcm2 lg lah...lebih afdal korang bc je la SINI....aku pon amik info dr situ.... ;) kat info tu pon die ade cite camne cara pengambilan..ohoo ade jugak psl ape yg kite perlu elakkan..hmm bagooss2... ;)


oklah..tu saje....
da da da \(^o^)/


~p/s~ credit info : university of Maryland
credit pic : en.google

Wednesday, December 2, 2009

pink lily~

Smlm 1 Desember 2009 b'day aku yg ke25.... ;)

happy nyer saaaangat lain dr tahun2 sblm ni.... ;)
korang tnye nape?
ntahla...aku pon susah nak citee....just leh ckp aku happpyy sgt....dan bersyukur ;)

Dr tepat 12am smpla seharian suntuk...ramai yg wish....dah m'AMIN kan doa akuu.. ;) trime kasih byk2 keluarga....saudara mara serta temanku..... ;) ucapan2 dr kalian amatkan buat aku gembira.... ;)

xkirela ucapan tru sms...fb....face2face....tqqqqq sooooo muchhhhh!! muah! muah! ;)

comel....dr pukul 10mlm, en.neo xabis2 kcu aku...jap sms jap col... ;) semate2 xnak kasi aku tido dulu...heeee.... ;) tq kamooo....

family plak col secara loudspeaker pastu borak ramai2...sume leh ckp skalii...hihiihh.... ;) mak suh aku col blk sbb aku kan dpt 8pax freee seminggu...hhihihih ;) perbualan sekeluarga adalah tentang....teeettttt.... ;) harii ituuu... ;p

post aku di fb adalah....jap2 nak kopi pesss...
"Alhamdulillah....sudah genap umur ku 25tahun... ;) masih lg berkesempatan hidop bersama keluarga tercinta dan teman2 tersayang....InsyaAllah 26hari lg akan selangkah ke alam baru (tunangan org) ;) moga2 bulan ni akan memberi rezeki (keje baru) padaku untuk terus menempuh hari2 mendatang...aminn... =)"

trime kasih skali lg pd mereka yg AMIN kan.. ;)

Dan di FB smlm adalah comel....heee...sedare2 sume suggest tmpt nak celebrate...pastu kasi tmpt2 yg begerak2 je plak tu..restoran beputar laa...restoran terapong lah..hahah!! comel2.... ;) dan xkurang hebat rmi yg comment psl brita mjls 27hb... ;) tq korangg..... ;)

eh korang nak tau ke aku dpt hadiah ape? and celebrate katne?...heeee...

biar gmbr je la yg berbicara..cewah!

pink lily.....hoooweyyyy!! tq kamoo.... ;)
en.neo kate ade smtg lg weekend ni...waaaa.....xmoooo...aku tau mesti die nak bwk mkn kat hotel2 ke....restoran2 mewah ke......aduh!! xmoo...aku xleh..kang ade je happen....glabah lebih... ;p aku sesuai mkn kat tmpt2 biase sajee..cukup la.. ;)

dimana lokasi aku mkn?? hee...tmpt yg sgt damaiiiii...bertemakan alam semulajadi....wat aku mkn ngn slow motion sbb terlalau asyik ngn background music... ;) aku malu sdr....hahahah... :)



dear kak iza~xsangke en.neo pon berhajat nak bwk n ke restoran berputar tu....waaaa n xnakkkkkkk......huhh selamat.... ;) tp weekend ni xtau lg slamat ke tak..tgh carik alasan nih..huhu ;0

Monday, November 23, 2009

misi budak itu berjaya...

heee....saje suke2 je nih... ;p

last week, ms tgh duduk2...rehat2....borak2 kat satu tempat terbuka ;) tetibe t'nmpk sorang budak boy nih...hihihi...sungguh comel perilaku die...menarik perhatian aku...teros aku snap gmbr die...berkat si sony pink kuu...hasil'y... ;)


budak tu main2 kat pokok tu...jap die g kat mak die..jap die dtg blk akt pokok tu..heee...sayang betol die kat pokok tu..siap dipelok2 nyer lg..hikhikk.. ;P rupe2nyer...

die berusaha nak pnjg pokok tuh!! kehkeh! pdhal batang pokok tu besar so die agak payah la nak pelok pokok tu,mane nak angkat kaki lg...hahahha!! comel betol la budak ni...ade la dlm 5 6 kali die berusaha...tp aku dr kejauhan plak yg over..siap ckp cayok2! lg..hahahah... ;p tp xdela smp die dgr...huuu... ;)

Daaaan...at last die berjaya gak panjat pokok tu even tuk bape saat je...hahahah...!! siap die suh mak die tgk kejayaan die...ahahahh!!! mak die senyum je...hhohoho... ;p pas die dah berjaya tu, dgn bangga die lari ke mak nyer plakk...smbg mkn kopok xsilap..heee.... ;)
sweet je.....aku hanya tersenyum dr jauh.. ;) happy tgk budak tu berjaya! ;)
~p/s~klik tuk besarkan gmbr! hee

Thursday, November 19, 2009

Iman yg suke tersenyum ;)

Generasi ke 3 family kecik aku... ;)
Baru sorang die je...tu yg manje lebih....
tp klakar....die suke tersenyum.... ;)
tu yg rs gerammmmmm sgt tuh! ;p
ni ms Iman bercuti ngn mama & babah!
Iman sukeee main air kat pool..... ;p

Iman kat umah mama & babah ;)
mama suh tunjuk gigi
ehh...Iman pki baju upin ipin tau..
hihihihhii ;p
Iman dlm kete nak g shopping ;)
Dlm kete, Iman suke dok kat nenekk ;)
nenek garang oooooo...hikhik
tp nenek sayang Iman...tu Iman manje lebih
Busu adik suke jeles ngn Iman ;p

hohohohohoho.....

ni gmbr terbaru Iman...

mama yg mms kat busu adik!

Iman xpki suarrr.... ;p

Iman main ngan kete yg busu adik kasi ms 1st birthday Iman

busu Iman sgt baikkkkk hati tau... ;p

lalallalaaaaaaa ;))

Tuesday, November 17, 2009

Peluang woooo.....jgn dilepaskan! hikhik

heeehihii.....~gelak simpul tesimpul dulu..... ;)

xlame lg my birthday is coming....heee....tetibe en.neo kasi cannn kat aku tuk request hadiah birthday kuu....waaaaaaaaa........ ;O nape laa kasiii cannn kat org tamak malu cam aku nihhhhh.....teros xtau nak mntk apeee...... (^_~)

korang ade idea tak?~aku cam nak henpon baruuu....sbb henpon aku pon cam dah sewel2 tp still syg giloo lg kat henpon nih....pastu rs cam nak lappy baruuu.....tp lappy dah msk kat list lainnn....~xyah tnyer list apo yo...adoiiii serius xde idea ni...xkan nak lepaskan je peluang keemasan niiiiiiiii ;P bukan senang nak dpt open offer camni...hokhokhok ;D

plessss ar weyyyy...kasi idea kat aku...tngl bape ari je lg due date nih...hahahha!!! dah mcm mslh dunia la plakk...pdhallll....small metter je maa...hikhik ;p


Sunday, November 15, 2009

mate xleh tido..xtau nak wat amende dah...

salam sume....jam kat laptop pinjam aku ni tepat pukul 4.30am...ape kes ko anne xtido lg? jwpn~~ntahh mate xleh lelap...ape ntah otak aku ni pikir smp xleh tidoo...mmbr2 kat ym pon sume da ilang~gilooo..mestila sume tgh syiookk diulit melilit mimpi...... T_T

ooohooo...aku sebagai tuan punye otak pon xtau aku tgh pikir ape skg ni...smp xleh tido...baring jap....kebil2....pastu lari blk ke laptop....pastu cam insaf...uuuu kenoott kene tido gak nii...sokk ade yg otak jemm..merangkak blk ke katil....bukak spek...tup mate...tinggg!!! mate tebukak sdr blk...baiklah! banguuunnn blk ke laptop....hmmmm.... -_-'

haiii..watpe nak pakse2 klu mate xnak tido lg ek...abis da sume blog aku terjah...~harapan je la kan org nak update pagi2 bute ni~~eh eh mane tau kot blogger setia wat auto publish ke kan~ ;p utube pon dah xtau nak tgk ape...'nur kasih' da tgk 3 round kot...hikhik ;) gile kentang aku nih! google.com pon da meluat gak ah tgk muke aku....hahah!! sbb aku sdr pon xtau nak google ape dah..hahahh....last2 ko tau ape aku wat? airasia.com! hahahah saje2 tgk harge tiket..ko nak g mane anne?? hahahahah....~sukati aku lerrr....pastu berangan2....'oooo xde la mahal sgt ek'....'ushhh gile ah!' ~yeee aku ngaku...aku ckp ngn skin laptop! ;p

eh eh subuh pon da cepat kan skg.....hmmmmm baik aku tunggu smp subuh je ek? pas dah kene wuduk mesti cam uuuuu cejukkkk...uuuuu slimuuuut2.....haaa yes good idea! lalalalaa ;p pastu azan zuhur sok br bgn ke? hahh...biar aku sorang je lah tau..eh eh korangggg......bab2 buruk akuu...cepat je korang nak tau hehh.....nooottt goooodd oooo.... ;p

eheh tetibe cam rindu plakkk...hahahah rindu kat en.neo google.com laaaaa....haaa nak terjah psl ramalan banjir lah....wuuuu dr dgr berita cam nak stat teruk ke area utara and pantai timur....sian kan mereka2? mesti asik susah ati je...aku mmg xpenah tgk banjir...tp tgk dlm tv tu..cam xleh bayang je tgk bemeter2 tinggi paras air....ushhh xmooo..jauhkan la dr akuu.....amin... ;)

sekian... ;) dr aku yg comot...dlm dunia comot aku!

~p/s~bg mereka yg dok kwsn ramalan banjir.....tolooooong la jaga keselamatan yukk ;)

Tuesday, November 10, 2009

Anggap je g kerja cam g shoping bole?


Hari2 rs malas....hari2 rs boring... ;( tolong la tolonggggg.... ;'O hati dah makin kering....pas subuh je..mesti mls nak bgn...sbb xmo g keje... nape xmo? ntah! bukan ade mslh ngn sasape pon...tp xde hati dah kot....abis xkan nak resign je??? haaa...tu la mslh besar skg nii.... ;'((

Org yg penah rs je phm kot...sape org tu? hmm...bia die je la phm...xpe kan.. Sume org pesan..sabar dulu n...jgn resign selagi ko xdpt keje baru lg...ok! baiklah! aku akan bertahan..tp makin ari.....ishhhh....dtg keje ngn terpakse je...mood pon dah tentula mood terpakse.... ;( ishh xsuke tul rs camni...

Penah tnyer kat mak...'mak,klu adik benti keje bole tak?' mak kate 'sukatilah...' aku jwb 'tp xdpt keje baru lg' mak plak jwb 'dok je la umah dulu.mak leh tanggung lg' ohooooo tidakkk....even mak abah xkesah..tp aku yg kesahh...xmo susahkan sape....tp skg...ati aku yg plg susah..... ;'(( sabar duluu..ko mesti bertahan!!

Hmm.....aku xnak cite pape keburukan or kecacatan tmpt keje aku ni...psl client lg la xnak cite..tp senang cite...aku xhappy.....biar gaji kecik tp happy! tp aku..dah la mmg gaji kecik,xhappy plak tu...huhuhu...sian ohh sgt kasian kamoo anne.. ;(

Wahh aku demand ke....xbersyukur ke? mesti ade org pkr camtu bile aku ckp nak benti sbb gaji kecik kan? tp smp bile ko nak dok situuuuuu je...takok tuuuuuu jee....so smp bile ko nak ade saving klu every month camtu jeee....ohhh...ditambah plak xhappy..........lg la rs teramat down!

Actually happy lg penting bg aku....so leh gembira dan dtg kerja ngn ikhlas...ini....XDE PRASAAN...ape kes...... ;( xpe...teruskan usaha...da ujung tahun ni...mane tau ade ade rezeki kerja baru tahun depan..heee.....aku slalu pkr...alaa sabar la..doa byk2 pas da usaha...Allah ank kasi yg best teros kot...tu DIA kasi lmbt skt....mak pon slalu ckp camtu.....hmmmm...sabar dulu yuk...

berusaha!!!! bersemangat!!!! cayok2!
teringat plak akt cite mandarin kul 8.30 kat 8tv...die sgt tabah! aku mesti tabah cam die..ikotkan die lg susah.....die lg kasian......baiklah! \^_^/ ~dannnn dieee comell.... ;p


~p/s~sesi luah prasaan..huhu...

Tuesday, November 3, 2009

sian nyer kamoo si anne mata 4

skg ni sume org cam kaye kan...
sbb br gaji kan....
aku cam tak je..hokhok

arini aku kasi settle sume utang piutang...
duit kete....
bayar ptptn....
settle duit umah.....
bayar duit kutu.....
bayar duit aci cuci kete....
beli brg muke..lalalalaa...

dan akhir nyerr....
grrrrrr....
arini baru 3hb weyyy....
akaun da nyawe2 ikannn kering kene goreng....
tp tetap syukurr...
xpelah...
baik ada skit dr tiada~ kate2 dr seseorng

sekian...ikhlas dr...
saye si anne yg berpendapatan kecik toek... =)


p/s ~bebelan ku semate2....abaikan je.. ;p

Wednesday, October 28, 2009

Dunia ini bulat.....

kadang2 kite di bawah
dan sudah pasti bile tiba waktu
kite di atas pula ;)

ayat tu la yg slalu aku gune bile aku rs down... ^_^'
pastu rs cam ok skt...
bersemangat n! jgn putus asa n! *_*v


kisah 1...

suatu ketika ~xingt bile...
si POLAN penah wat aku panas...
panas yg camne?
cam suke kutuk2 (secara sengaja nak wat aku malu) ngn ape yg aku suke..
eh eh aku sikit pon xsusahkan ko...
nape ko nak kacau idop aku??

xpee....sabar n....
walaupon ade secebis dendam dlm ati ~ aku manusia biase
tp xde niat lgsg nak bls dendam...
dlm ati~Allah Maha Berkuasa...

cam biase...aku marah kejap jee...
cam angin lalu je....hii...~xtau kelebihan or kelemahan aku
pastu lupe...heee...

tetibe.....bile da lameee....
hmmm pas beberapa bulan kott...
aku dpt tau ~bukan dr mulut org...
sesuatu berlaku pada si POLAN
sesuatu yg aku rs pasti akan buat die rs sgt down!
haaa...kan aku dah kate
dunia ini bulat.....

arini ko buat org
sok luse tulat xmustahil org wat ko plakk...
eh eh aku yg bersalh ke?
aku xcuit pon...


kisah 2...

si POLIN (polan ngn polin bukan kembar tau..hiks)
si POLIN sgt bongkak pd kiraan aku..
wat hati aku panasss gileeee.....
sbb?
xnak cite...
xnak kotorkan blog aku ngn kisah yg aku xmo ingt tu~tp still ingt
aku hanye da citekan kan org yg xkenal si POLIN saje..
beberapa org yg aku percaye.....
sume suh aku lazer kan je si POLIN...bg die sedar...
sume suh aku wat sesuatu...
tp nape aku xnak??
ntah!

respon aku?
wat cam biase....
cam aku plak yg slh...hahah..
xpe...biar je la...
dlm hati aku...
DUNIA INI BULAT~ALLAH MAHA BERKUASA

selang beberapa hari...~sgt sekejap...
berlaku sesuatu yg membuat si POLIN sentap! ~boleh mkn dlm..hikss
bukan kene lazer ngn org...
depan org ramai plk tu...
depan org yg kenal die plak tu...
dan yg plg penting....
telinga AKU turut mendengar....
haaaa kann...
sekali lg...dunia ini bulat...

aku sikit pon xkesah manusia2 tu ingt ke tak...
penah wat AKU atau sesiapa saje sakit...
tu xpenting pd aku...
tu idop mereka2 itu...

ape yg penting...
aku tau...
DUNIA INI BULAT...
sekian... ;)


~ps/~huhhh ampun klu ade sesape terasa... (^_^)

Tuesday, October 27, 2009

~sui siu~angin bertiup melambai2 ;)

~~ arini letih senyum layan sahabat2 yg comel2 kat FB...hiiii ;)

lame dah xupdate....tp actually ari2 bukak je blog...
hati meronta2 nak update...tp xleh...sbb....~~susah nak explain ;p
setiap perkataan skg ni boleh membawa bahaya...hohoho apekah??
alaaa mesti ade da dpt pick uppp...haa tgk! tgk! ni yg mls ni.... ;p


ok dah xnak ckp pape... ;p
weekend2 ku adalah bz sbb...
tidur mlm aku adalah mimpi sbb....
ym ku adalah berinformasi sbb.......
FB ku adalah comment yg melimpah ruah sbb....

ok aku nak dok diam2 dulu.....
nnt smbg lg k.... ;)


~ps ku/~comment yg berunsur jwpn adalah tidak dibenarkan...hiii ;p

Thursday, October 8, 2009

Kebahagiaan Itu Pasti

Penah tgk cite sepi?
Bg aku....sgt memberi kesan....
Terutama part Iman...
Suke gile poem die...
Smp leh mengalirkan air mata...
Sesuatu di situ...

Tangkap leleh kah?
Minah jiwang kah?
ooooo....tidak.....
Sekadar pengisian hati..... ;)



Tuesday, October 6, 2009

rambang mata smp sakit kepala

sakit pale aku ni dah 2 ari...sejak smlm lg....tp xdela sentiasa sakit je...kadang2 je time die mai..adushhh ;( dah mkn ubat dah..tp xbaik betol lg...siap pakej ngn angin kus2 skali... ;(

slalu'y klu sakit pale tak elok2 ni sbb prob mata...xkan power spek naik lg kot...baru je tuka few last month...adushhh.... ;( tp xmustahil gak..klu dah hari2 ngadap notebook pastu blk umah smbg tgk tv plakk...mate rehat time tido je... ;( mntk2 jgn la power spek naik..ade kemek idong aku tanggung power besat sgt nnt ;p

hmm....ke sbb rambang mata tgk hot2 and spicy nih.. \(@_@)/
sgtla berkenan dgn set cadar ni...dah usha2 ngn tuan kedai dah... ;) tinggal kene pilih je nak mane 1....heee... ;) korang bg la opinion...which 1 yg plg cntk...pic a,b ke c...aku suke sume ;O

yg ni pon suke sbb die lebih nmpk 'muda' kot...hee...plus more funcy ;p



yg ni plak aku suke sbb comf die lain2 color depan blkg...tu yg cam awwuuuuuuuu......i tergode uuu..... ;p

tolong la korang...mane 1 yg paling cntk dan yg penting sesuai ngn aku...oppsss bilik aku sekangkang semut je tau..tp nak gak cadar yg gojjesssss...lalala... ;p

Sunday, October 4, 2009

well done! pencapaian terbaru yg dibanggakan oleh diriku sendiri ;)

Aktiviti di awal pg ari ahad slalu'y adalah ms tuk ke pasar..alaaa kate umah sblh pasar...agak kureng asem la klu xke sane kan? kan? ;) beli sikit2 je...dok 1 perot je...kadang2 je 2 perot..wah siapakah? lalala...yg penting haruslah stok tuk seminggu... ;)

Dan hasil pg td adalah sedikit udang2 yg leh tahan besar dah jugek 2 ekor ikan cencaru saiz sederhana ;) daaaannnn.....yg plg den banggo tu den BERJAYO kopek sdr jaket ~kulit da...cencaru tu...weehooo... ;O slalu klu kat umah mak,aku siang je pastu nnt mak yg kopek kulit die..klu kat sini beli cencaru tuk bakar je...xyah kopek2 kulit ;)

Nmpk ke gmbr bwh tu? hee..sekor yg dah BERJAYO dikopek kulit'y dah pon dipotong 2....dan sekor lg xyah kopek sbb dah goreng sumabt lada je nnt...hee... ;p dan jiran mereka adalah sekumpulan sang udang.. ;)

Alang2 tu kite tmbh sikit bab sayoran plak aci je kan? hukhuk..hasil pembelian adalah beberapa batang bendi,terung yg cumel,potai~nak add ms wat sambal udang nnt dan jugek segenggam cili padi... ;) cukuplah tuk perut ku terisi tuk seminggu nnt.... ;p
Bwk duit masuk dlm poket suar adalh rm30++..bile blk tgk balance ade rm20++ hikhik... ;) sile la kire sdr yo...oppss ptt la minggu ni xde beli buah2 pencuci mulut ;)

Itu saje la kot..tata (*-*)/

sama tapi tak serupe...

Hari ahad adalah hari utk kluar bergumbira ke or tuk berehat di rumah? which one u prefer? klu aku tgk keadaan la...tp byk kuar dr dok umah kot..hikhik! ;p klu xde geng or xde pape plan..just dok umah je la cam arini... ;)

eh eh lupe nak tnyer...korang dah mkn? aku dah ;) kenyang perot suda...dok betape plak ni..jap lg belayar la kot...hikhik ;) tu dah mmg ditangkan dgn pakej..lalalalaa...

ohhoo...jap jap b4 aku labuhkan layar ;p tgk gmbr bwh ni dulu...ni ms blk keje rabu lepas kot..umah aku ni parking die mmg 4 4...kire leh msk 4 kete pastu ade divider...laa aku tau korang paham nyer lah! smp2 je aritu,mestila nak carik parking yg betol2 bwh umah kan..skali tgk..wahh!!! myvi white club kan ni? aci tak klu myvi pearl white pon join skali ;p kebetulan ade lg 1 lot kosong...lalalala....mmg cam diajak la plak kan...trs aku parking kat situ..taraaaa!!! dah jd myVi club..!! (^_~)v kire aku leader la sbb aku je 1 pearl white..hahahah... ;p salah 1 owner myvi tu housemate ku..hikhik ;p lg 2 xkenal tp penah tgk la tuan'y....best2! mesti rmi yg lalu prasankan? heee..



Dari pandangan serong dan blkg... ;) prnat aku blakon konon2 tgh tgk henpon...tp tipulah! mesti org tau aku nak snap gmbr sbb mcm beriye2 je..hikhik ;p

Dari pandangan blkg plakk...yg best sume nak same lurus park tuh..heee... ;)

Tuesday, September 15, 2009

for little budak tombam ;)

waaaalaaaaweeyyy...besar punyer!!!! ~hahaha seyes klakar iklan meggi ikan tu kan...hukhuk!

along sibok pakse2 suh wat card tuk birthday iman...yelaaa 1st time nak celebrate bday anak la katekan...pastu siap pakse2 suh blk melaka..io io ko ingt aku ade private jet ke pe... ;p

mls nak dgr die bebel2..aku pon wat la secare cincai boicai...hahhh ni la hasil'y... ;P
nasib ko la iman,tu je gmbr yg busu ko yg comey lotey ni ado..hahahah... ;) ~xmu kalah~

opsss aku xbeli lg hadiah tuk budak tecik berlagak besar ni..hmmm tp dah ade dlm list la..apekah hadiahnyer?? tunggguuuu.....
dan aku jugek ade sponser something tuk party iman nnt...hikhik.... ;) party? nak kene luku pale ngan abah aku nnt..ok k kenduri kesyukuran....aminn tuk iman...hohoh ;)

kebetulan 1st birthday budak tecik belagak besar ni jatuh pd hari raye pertama nnt..so family aku pon dok pakat2 membawa berkat nak wat skt mkn2 ptg raye tuu.....leh jemputan dtg beraye skali kan..

ke ado jemputan istimewa??....kehkehkeh!! opss...tidak lah..sajojo...daaa... (^_^)/

korang yg sudi dtg...meh la... ;)

Monday, September 14, 2009

tik tok tik tok

sejam sebelom skg ni...ketika aku tgh bermalas malasan di atas katil pink ku (-_-)

10.30mlm : dlm hati berkata~mls nyer nak bgn mkn.....mkn sahur kang je lah...tp nnt sakit perot plak...xfeel plakk..hmmmm..~tetap masih lg bermalasan...

tetibeeee....



tokq! tokq! tokq!
nnnn...dah tido ke?~suare k.sab dr luar blk...
yeee..ade ni...napee?~smbl bukak pintu...
pinjam b.band ko jap..bla....bla...bla.....risau aku ni...blaaa...blaa...blaaa lg....bos aku...bla bla bla..
ala b.band xde kat n la k.sab...
argggghhhhhh....jom teman aku g mcd ...
ok bolee...
nnnn.....yg k.sab save no pon yg file yg lameeeeee~jerit dr bilik nyer...
ayoooo...kene g opis k.sab gak la ni...
waaaa.....~nangissss... (T_T)

oleh kerana itu...aku di opis k.sab skg ni...huhuh...di cyberjaya...lokasi sebenar,biarlah rahsio..huhu... ;)

rasa cam g keje plak sbb td aku dah tido..hahaha pastu bgn siap2 g keje...huhuhuhu \(*_*)/ dan mate aku sgt segar bugar skg ni..hikhik...

Disuatu sudut..k.sab tgh berhempas puas wat keje die...sbb nak kene submit ke big bos la tu present pg2 bute esok....nasib die ade print...so skg ni just taip blk je laa...

xpelah bende nak jd..klu xjd,aku xsmp sini dah kot..hoohoh... ;p





p/s dr seseorg b4 kuar td : bwk je pape tuk protect diri tau!~dgn tegas skali.. ok....n mgs all de way k.. ;)

Wednesday, August 19, 2009

weeehooo kamoo suda tua ;p

Salam kamoo ;)
Selamat Ulangtahun Kelahiran yg ke 25th ;)

Semoga kamoo panjaaaaaannng umur dan dimurahhhhhhkan rezeki ;)
Semoga kamoo sihat slalo ;)
Semoga kamoo bahgiaa slalo ;)
Semoga kamoo gumbira slalo ;)
Semoga kamoo cepat naik pangkat ;p
Semoga kamoo cepat jd kayeeee ;p
Semoga kamoo cepat g wat Haji ;)



~semoga kamoo tak lupekan kite.... ;'(


Mlm ni kite blanjer kamoo mkn keh? kite yg bayar tau..tau! (^_^)

Friday, August 7, 2009

rock kapak =P

hew! hew! hew! ;)

ujan ek kat luar td...xprasan plakk...aku dlm bangunan ni..pe jd kat luar pon xkan tau..huhuh =P

arini adalah hari rock kapak bg aku....hohohohohoh =B
dr pg td asik dgr lagu rock kapak je...semangat smp bepeloh jari m'google lagu2 rock kapak je..
tp hasil nyer.......weeehoooooo...berjaye mendolod lebih kurang 30 buah lagu2 rock kapak =P

bestt wooo sesekali layann lagu2 lame ni...lagu2 ni tgh hits time aku skolah rendah gase'y..ye arr tahun 90an gitu....tp time tu xde la layan sgt..dgr2 gitu je...puk! puk!


ni sbb dah kene penyakit berjangkit H1N1 hotfm pg smlm la ni...terooss aku mengidam nak dgr lagu2 camtuu...huuu..xsangke plak aku leh ikot nyanyi skali lagu2 nih...dolu rase'y xdelah gigih m'hafal pon....huhu... =P


nmpk sgt lagu2 ni mmg best smp leh melekat kat dlm hati dan perasaan kite kan..cewah!



hikhik.... =P ni gmbr klas ms aku darjah 6..hmm tahun 1996 lah...huhu...sajeje nak letak skali...ehh tp ktorg xrock kapak pon time tu...lagu2 tu je yg hits time tu....huhuhuhu.... ;)

xyah la korang gigih2 nak carik mane 1 aku...gerenti xjumpe nyer....sbb mmg lain gilo pon..hahahah!!! en.neo pon smp skg xleh teke mane 1 aku.. =P adalah rahsia ok....kecuali kwn2 skolah rendah dulu la kan... =P

jom! jom! smbg b'rock kapak =P marilaaaaa..........

Thursday, August 6, 2009

blog pink ku yg sederhana

lalallalaaa.... =) saye tersenyum... (^__________^)
ko gembira sgt dah dpt keje baru ke n??
tidaklah oh!
sbb td tetibe bukak blog sdr..tgk2...hew hew (^____^)
stat page ku yg ke 1000 =)

laaaaa ingtkan ke juta2 liunnn... =(
alaaa xpelahh.....tuk diri sdr je laa....bukan blogging nak seyes2 bagai pon...suke sgt bc blog2 org even aku xkenal pon dieorg tp sukeeee je aku bace...so nak jugak la sdr nyer...even kdg2.......
aku xtau nak update ape....
aku xde ms lgsg ank update2 bagai....
aku terlupe aku ade blog.... =P
terlalu byk cite smp xtau nak stat mane dulu (aci gak kan alasan ni =P )
malu tp mahu nak cite kat korang... =P
dan lain2 lg yg sewaktu dgn nyer..........puk!


tp aku tetap happy dan cayang blog aku... XOXO...
xpelah pon klu aku sorang je yg tatap ari2...heee...
xpe jugak klu org xsuke ngn blog aku ni... eh tp ade sbb ke korang xsuke?



sbb....blog ini adalah untuk AKU dan......KAMOO =)
yeee...kamoo sekalian la yg sedang bc blog aku nih... =P


peace!! anne si pink... =)

Wednesday, August 5, 2009

my gossip girlfren =)

weeeeehooooo.... =)
ni cite ahad lepas....kuar bepoye2 ngn my gossip girlfren yg dah kat 8 tahun xjumpe...hew! hew! sgt syorga rase'y bile dpt gelak2 sakan smp xingt dunia...nasib name2 sorang2 ingt lg...uhuk! uhuk! (^____^)

mule2 dr last month plan nak kuar aritu sabtu...tp kite hanye merancang....DIA yg tentukan =) tetibe last week i demam cam sakai..huhu..so terpakse la cancel or postpone..... ='( tppppppp....bile tetibe ahad pg tu awin sms kate die ade kat melaka...tetibe demam kite pon bedesupppp elok...hahahahah!!!! telompat2 nak kuar jumpe gf2 kuu... =)) yeey...sukeeee... =)

ahad pon ahad la...asalkan dpt jumpe gak..nasin en.neo stuju nak blk KL lmbt...huhuh....leh la poye2 lame skt....huhhuhuh....sukeeeee....... (^___________^) yg lg best bile aj ngan awein nak amik aku kat umah...waaaaaaaaaaaa....sgt baik hati kamooo.... =P


cam biase tmpt lepak dan berkumpul adalah mp...hhu...tunggu liza ngn elly kat mcd... =) tp tamoo mkn situ pon....kami mkn hotplate.....rs sgt sedap plak sbb dah ramai2 camtu kan..sgt la meriahh... =) pas solat zohor...mcm plan kuar..main bowling? hmm cam bosan...tgk wyg? tamoo...last2 mari kite karokkkk!!! yeyyhhh..korang jgn gelakkan aku tau...ni 1st time aku msk karaoke...xpenah pon b4 dis..uhuk..uhukk.... =P tp xde la jakun sgt pon sbb slalu je tgk dlm tv...uhuuu...=P


sempat je bergambar on de way jln ke box karok...huhuhu.....ikhsan camera hp liza...camera ku tinggal di kl maaa.... =P kami si pink...sebelah aku yg pgg bahu aku tu awein...blkg skali tu aj..yg gmbr plg besar liza....pgg bahu liza tu elly...kami adalah dormmate dan jiran dorm semasa di smtj =)
awein keje rhb bank di bp....aj,liza,elly..sume keje gomen di melaka..aku?? xyah tnyer...pekerja kontrak yg xdpt2 lg keje baru... ='(

ni ms kat depan box karok...alaa kepoci plak mamat kaunter tu..hmmmm punyer la lame nak decide nak amik pakej mane satu..aku jgnla ko tnye..bute urop aku psl bende2 ni...i follow sajee... =)

kami dpt bilik yg plg besar...bak kate mamat kaunter tu la..klu die tipu pon bukan aku tau..uhuhu... =P dlm tu...aku lepak2 saje..awein ngan aj je yg pndi godek2 mendalah tu..aku?? failed...hikk..hikk...

bile bile dah stat kuar laguu...mak aiiiii sorang2 cam jin tanah aku tgk melalak....hahahah!!! cam lagu kuar....dangdut pon xketingalan....peloh2 aku..sbb?? bukan nyanyi penoh prasaan...peloh2 sbb gelak cam nak matii...dgn aku tebatuk2 lg....suare serak2 garau lg...br kebah demam la kate kan...tp mmg gile lahhh...nak lagu2 yg tarik2 je..cinta lah....hero.....hahahahahah!!!!! dah mcm suare katak sembelit dah aku dgr....hahahahah!!! =) aku tukang gelak cam nak mati =P walaupon aku turut nyanyi dgn pitching ke dasar lautt...huhuhuu =P

Dan sebagai penutup ktorg pilih lagu kesal by ella.....hahahahha!!! rock abis..mmg lepas tension la...hahahahah....siap 'tudungbangging' sorang2...aku plak jd mananne kidal...hahahahah!!!! dpt plak tepukan gemuruh drpeminat2sekalian..ahha!!


gase cam xcukup napas gelak bile nyanyi lagu dangdut..ye arr siap nak gaye inul tu pahal...hahahah!!!! ala ala india pon ade gak aku gase...hahahahah!! layan kan jee..... =)


nyanyi....post.....nyanyi..postt...tu je la keje ktorg....hahah!!!! =D


bile dah suh postt....harusla aku layankan jugakkk....huhu...tp tekilan gak xbwk camera..klu tak mesti cam2 aksi aku leh snap...hahahah!!! yg penting aksi huduh..hahaha...!!
Yg plg xbleh blahh...pas dah abis...selambe memerang je krorg kuar..lalu depn kaunter cam xde pape berlaku...konon2 bukan ktorg yg melalak sakan...tp aku gase org2 itu tau bilik mane sbb asik lalau je dpn bilik ktorg pastu siap tinjau2...!!!!hahaha!!!!




dah tinggalkan 'jejak' kat mp...g plak carik bahan kat dataran pahlawan...hahahah..carik air...uhuuuuuu sgt haus smp xlarat nak jln...hahaha!!!! over tau! =P jumpe je meja kosong...cop cepat2....hahahah....air mineral jd buruan..hew! hew! =)


kamilah bakal2 peserta AF musim depan....ahahahhaah!!!!!! ade kene tendang ngn org astro aku rase....hahahahah!!! =P ms jln ramai2 tu aku siap imbas ms skolah2 dulu...ehh aku ke yg plg kemetot dulu ek??? cam TAK je.....tp anpe skg yer??? ishhhh!!! aku masih berpikir smp skg nih..huhu... =


suduutt airr....suduutt....huuuuu...legaaaaaa...... =P alamak gegar...lg skali bole?



haaa br cun...... =) aiii kamilah gossip girl malaysia...yg tgh2 tu kapten!! ohh tidakkk..saye prebet sajooo... =P


Pastu dah xtau nak g mane....asik dok lepak bwk pokok je...hahahaahh!!! hmmm ktorg naik menara taming sari tu tau....huhu...oklah sekali seumur idop kot..malula org melaka xpenah naik lg kan? ok see...i dah naik..huhu...mmg dpt tgk view melaka pon...gayat gak la...wlup sempat pura2 tido jap..hohohoh =P
lastly..adalah sesi muhasabah diri..ahhahahah!!!! idokla...saje duduk2 gossip borak2 kosong...sempat gak plan nak g vacation after raye nnt..ke mane?? tunggguuuu...InsyaAllah klu xde pape hal smp la kami ke sane nnt....tp nak ajak lg ahli2 lain yg xdpt join aritu...huhuhuhuh..... =)

sekian laporan dr saye yg dpt belon pink hasil pemberian sang pari2 yg sgt cantik... =)
many thanks to aj and awein yg anat aku pulang ke panggal jalan dgn jaye'y... (^_^)
p/s : gossip girlfren...nnt kite hang out lg k... =)