Tuesday, March 23, 2010

tag lg ~ Siapakah dan Apakah?

huhu....mendapat buah tangan tag dr dd dudu burung kedidi ;) cam susah je sbb cam byk kene cite psl pasangan..huuuu cam malu lah! =p

[1] Siapakah diri anda di rumah?

Saya seorang anak bongsu yg gagah.... ;) betoll weyy...xtipu nih...slalu kene wat keje yg berat2 hmm cam ptt anak lelaki yg wat...tp sbb xde adik badik laki...so saya lah yg paling layak.. ;) mayb sbb sy yg plg aktif..periang..haaha!! eleh bukan la..sbb akak2 sume lemah gemalai cam kene sakit taun...hohohoho ;) ~bile blk melaka mak akan suh cuci longkang..sental toilet...panjat lap2 cabinet dapor...huuuu...abah plak akan suh carik kayu kat utan...hohohoo ok tipu...xdelah abah suh tolong pijak belakang je...heee....sy kan pandai urut2...lalala ;) ~~tp nape sy gak slalu kene masak ek...larikkkkkkkk.... ;p tp rela je wat..bile lg nak berbakti pd ibu bapa kan?


[2] Siapakah diri anda disamping rakan?

hmmm...seorang pendengar yg setia kot.... ;) eh mereka xpenah la ckp camtu..tp dr pemerhatianku ramai betul yg leh kongsi2 cite peribadi ngn aku..hee...pastu aku bg la opinion yg patut2....last skali mereka akan ckp....'thanks anne...aku rs lege skt' wahh!! anytime dear... ;p


[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

1) nak bukak kedai wane pink sendiri...ala2 cam 1 stop centre tuk wanita ;)
2) laptop sony wane pink ;)
~alasan nak gune tuk manage kedai ku ;p
3) nak ade 'umah' sendiri sebagai syurgaku yg leh di deco ikot citarasa ku.... ;)
4) iron wap yg wane pink...
hahahahaah!! dasar pemalu nak iron baju ;p
5) hmmmm.....ini rahsia ;p ekekeke....


[4] Siapakah nama pasangan anda?

Ade satu je..sorang je...di belog, namanya en.neo.... ;)


[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda

1) Seorang yg sgt tahu bezakan antara kerja ngan peribadi....time die keje jgn harapla nak manje2 bende2 yg remeh temeh....nnt kite sakit ati blk...hahaha ;) abis kerja....hmmm ;p

2) Suke wat suprise tibe2...nak2 plak bende yg kite dah lame nakkkkkkkk sgt.......tetibe tanpa diduga tinnggg!! depan mate....... ;)

3) Mahir dlm urusan umahtangga..eceh! die mahir psl brg dapur dll...klu g beli brg dapur tuk umah masing2...die la tukang pilih bagai...aku berdiri di tepi sambil angguk2 nak atau geleng2 xnak...tpppp siaplah pastu kene msk anta lauk...huhuhu ;)

4) Garang tp lembut....eceh!...suke marah aku... ;( tp aku baik per? ~baiklah aku ngaku,aku sedikit gile2 dan nakal...heeee ;)

5) Sgt peka ngn air muke aku...huuuuuu..sgt pantas detect emosi aku.... ;)
hhmmmm..suke heh?~ hah!! wat muke! wat muke!~sakit perott keee....g klinik heh....hahahaha pelbagai situasi tanpa perlu aku bgtau..hiks...

ok cukuplah....malu laaaaaaa...... ;) ngeee....


[6] Bila tarikh anda couple

hmmmm sampai skg masih xingt date walaupun da byk kali berusaha bukak calender tahun itu...huuu...yg pasti awal bulan Disember 2001 selang beberapa hari selepas birthday ku.. ;)
~date couple tunang plak 27 Disember 2009....sabtu ni genap 3 bulan..hihihi ;)


[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?

hmmmm....pergaduhan sehingga mencederakan....titik.huhu


[8] Lagu tema cinta anda?


Puisi Cinta alaaaaa malula nak cite lebih2....huuuhuuuhuu...nnt2 la heh.... ;p ~mayb akan ade post kisah perkawanan....bersahabatan...percintaan....pertunangan kami nnt bile hari bahgia kami hampir menjelang...insyaAllah ;)


[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?

kurangkan sifat panas baran yg bole membahayakan kesihatan......... ;'( sedih sbb die suke ckp die pergi dulu...on de spot tik tik tik air mata.....on de spot jugakkk.."heeee xdelaaaaa dah dah tu" hmmm tau takot banjir.. ;)

nasib aku penyabar skt kot...huhu...tulah name'y saling lengkap melengkapi...xgitu?


[10] Tag rakan2 ada yang lain

semua yg sebaya dgn ku....hahh hambik ;p


sayoonaraaaa (",)/

Friday, March 19, 2010

Award ~lalalaaa.....

hikhikhik....... ;) malu nak wat..... =p
tp org dah kasi.....kite mestila trime ngan hati yg riang riaaa ;)

trime kasih daun keladi wane pink kak chik ;) ~beliau adalah cosmate saye ms di UUM.. ;)



Untuk memenuhi syarat..kena lah pass kat mereka2 yg canteekkkk2 plak....eceh!

cik fati yg sedang dilamun cinta gila
cik dd yg sedang bersemangat wat tuto
cik wani yg sedang carik idea nak update
kak iza yg sedang bz dgn baby pink

oklah cukup 4 dulu kot... ;)


7 perkara tentang saya......hmmmm byk nyerr....~oi syarat tuuuu....

1. kak zila yg da bebulan xjumpe aku br je tegor...oiii henpon pon pink! ;p ~cukup.

2. antu shopping!!! ~tp skg gile shopping tuk bisnes plak..cayok2!!

3. gile...sengal.....kelakar....senget...~hahaha.... ;D

4. anak bongsu yg paling Xmanje dlm dunia...sbb saye nakal... ;p

5. tunang org yg slalu marah aku....~tp aku bls dgn senyuman....die pon senyum...hahah ;D

6. suke berangan.....pastu senyum sorang smp mimpi2...hahaha...

7. suke bende comel yg comot.... ;)

ok itu saje...pd si cantek2 yg dpt award ni..sile penuhi syarat2 ni yo... =)

1. Thank & link the person that gave you the award.
2. Pass this award onto bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic.
3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award.
4. State 7 things about yourself.

wokehhh....sume dah dipenuhi....dan ini bermakna aku adalah beautiful blogger la kan? hohohohoh.... ;D

Tuesday, March 16, 2010

aku sengal? kurang asam kamoo!!

mule2 kasi la salam dulu kan....
salam semuaa.... ;)
haa kan dah kate aku preee...
ade je la aku nak bebel kan? ;p

last 2 weekend kot er...
aku balik melaka....laaa sajeje la nak blk....
dah mmg family aku dok same....
aku je prasan hebat dok kat KL ni....
waaaaa.....smp ati......bukan prasan hebat la..... ;'(
da rezeki aku kat sini......trime je la kan.. ;p

hmmmm.....alang2 dah blk tu aku g servis si pearl white skali
ushhh sejak ulang alik equine <>damansara ni....
jap jap je rs nak kene servis dah..hohoh....

aku mmg dah siap2 booked la...
senang...xkose aku nak b'walk in bagai...
tp aritu cam lame la plak sbb en.neo mcm2 plak die complaint
so lame skt la mekanik tu check kan...
ushhhh boring gile aku tunggu.....
mmg la ade wireless tp online gune hset cam xpuas la...hahah ;p
haaaa bile rs vontot da panassss....
mula la tgn aku ni gatal snap gmbr ;p

ohh.....tgh syok2, name pearl white dilaung...
ohhh suda siap rupa'y.... ;)
da settle byr sume...ting! aku ternmpk poster seruan kerajaan ni...
terus teringat 'kwn2' ku dlm pearl white...
;p

hohohohoh.....
sape kate aku sengal slame ni???
seeee......
aku sebenar'y dah lame sahut seruan kerajaan tau!
puk! puk! ~aku kene sekeh skali ;p
kuang asam!!!
sape yg sekeh?? usah korang tnyerr ;p

bz mengalahkan MD...padahal aku hanyelah pekerja bawahan..huh


tajuk entry adalah statement 'tunjuk sebab' nape aku lameeeeeee xupdate... ;'(
tp sumpah ari2 aku selak2 blog korang tau...
siap berungut secara kecil-kecilan lg klu korang lmbt update...hahah...
aku xupdate xpe..bukan ade org kesah...
tp klu korang xupdate..mmg aku kesah! lalaaalaa ;P

kalau la...ini aku kate KALAU tau...
kalau ade...kalauuuu tauu...pang!!~
ok klu ade org tnyer or nk tau aku g mane??
hmmm...aku masih idop! hahaha
hiks...aku masih di dlm Malaysia...huu
tp aku BZ yg amat...bz watpe?
bz mengejar deadline.......!!
klu tak..aku yg dead...hohoo.... ;)

Alhamdulillah task itu dah pon selesai...aminn.....
aku smp xlena tido tau memikirkan design.....color....layout.!!
tu aku ckp aku xlayak jd designer...
tp ade org kesah?? aku jugakk yg mereka kerah tuk design ;(
tp Alhamdulillah.....design2 tu dah settle aku kasi present...
skg tgh tunggu pihak client decide which 1 design derang prefer....
aiii xkan rambang mate kot wahai mak datin....~~
opsss lalalaaaaa.... ;)

daannn....
wat sementara derang dok pkr2...solat hajat bagai nak pilih design mane....
aku sgt freeeee skg.....
smp rs nak amik coti nak g soping!! pang!!

ohh yee...alang2 ni aku nak show off 1 mende bole?
hiksss...aku ade new collection cute comey lotey note book...
yaaareeeebaaaaa...
pemberian en.neo kesayangan saye..ewah!
aku sukeee bykkkk.....
tp aku nak shaatuuuu je.... ;)
dan en.neo memilih ini.......

comel tak? PInK...siap ade casing ;)
ade byk lg yg comey2 tp ni yg paling melekat di hati PInK ku.. ;)

bile dlm kete....br aku tau nape en.neo pilih yg nih...
hahahah!!! ;)
suweeeet gile dlm buku nih...
ko tgk..ade gmbr baju PInk....kasot PInK..mcm2 lg lah! ;)

each page terdapat pelbagai design yg berlainan....sume comeyyyy!!!
bertambah teruja la aku menulisss.... ;)

hiksss see...kebetulan tesame plak ngn hest aku si LILY PInK tu... ;)
ehh tetibe aku teperasan...
"si comey ni mmg di design tuk aku kot!!" pang!!!

korang tgk laaa....ade meja PInK...ade rak PInK...
ade kasot aku plak kat situ...
opssss teperasan lg....
hahahahah!!! ;)



p/s : abaikan je la aku yg suke perasan nih! =p