Wednesday, October 28, 2009

Dunia ini bulat.....

kadang2 kite di bawah
dan sudah pasti bile tiba waktu
kite di atas pula ;)

ayat tu la yg slalu aku gune bile aku rs down... ^_^'
pastu rs cam ok skt...
bersemangat n! jgn putus asa n! *_*v


kisah 1...

suatu ketika ~xingt bile...
si POLAN penah wat aku panas...
panas yg camne?
cam suke kutuk2 (secara sengaja nak wat aku malu) ngn ape yg aku suke..
eh eh aku sikit pon xsusahkan ko...
nape ko nak kacau idop aku??

xpee....sabar n....
walaupon ade secebis dendam dlm ati ~ aku manusia biase
tp xde niat lgsg nak bls dendam...
dlm ati~Allah Maha Berkuasa...

cam biase...aku marah kejap jee...
cam angin lalu je....hii...~xtau kelebihan or kelemahan aku
pastu lupe...heee...

tetibe.....bile da lameee....
hmmm pas beberapa bulan kott...
aku dpt tau ~bukan dr mulut org...
sesuatu berlaku pada si POLAN
sesuatu yg aku rs pasti akan buat die rs sgt down!
haaa...kan aku dah kate
dunia ini bulat.....

arini ko buat org
sok luse tulat xmustahil org wat ko plakk...
eh eh aku yg bersalh ke?
aku xcuit pon...


kisah 2...

si POLIN (polan ngn polin bukan kembar tau..hiks)
si POLIN sgt bongkak pd kiraan aku..
wat hati aku panasss gileeee.....
sbb?
xnak cite...
xnak kotorkan blog aku ngn kisah yg aku xmo ingt tu~tp still ingt
aku hanye da citekan kan org yg xkenal si POLIN saje..
beberapa org yg aku percaye.....
sume suh aku lazer kan je si POLIN...bg die sedar...
sume suh aku wat sesuatu...
tp nape aku xnak??
ntah!

respon aku?
wat cam biase....
cam aku plak yg slh...hahah..
xpe...biar je la...
dlm hati aku...
DUNIA INI BULAT~ALLAH MAHA BERKUASA

selang beberapa hari...~sgt sekejap...
berlaku sesuatu yg membuat si POLIN sentap! ~boleh mkn dlm..hikss
bukan kene lazer ngn org...
depan org ramai plk tu...
depan org yg kenal die plak tu...
dan yg plg penting....
telinga AKU turut mendengar....
haaaa kann...
sekali lg...dunia ini bulat...

aku sikit pon xkesah manusia2 tu ingt ke tak...
penah wat AKU atau sesiapa saje sakit...
tu xpenting pd aku...
tu idop mereka2 itu...

ape yg penting...
aku tau...
DUNIA INI BULAT...
sekian... ;)


~ps/~huhhh ampun klu ade sesape terasa... (^_^)

Tuesday, October 27, 2009

~sui siu~angin bertiup melambai2 ;)

~~ arini letih senyum layan sahabat2 yg comel2 kat FB...hiiii ;)

lame dah xupdate....tp actually ari2 bukak je blog...
hati meronta2 nak update...tp xleh...sbb....~~susah nak explain ;p
setiap perkataan skg ni boleh membawa bahaya...hohoho apekah??
alaaa mesti ade da dpt pick uppp...haa tgk! tgk! ni yg mls ni.... ;p


ok dah xnak ckp pape... ;p
weekend2 ku adalah bz sbb...
tidur mlm aku adalah mimpi sbb....
ym ku adalah berinformasi sbb.......
FB ku adalah comment yg melimpah ruah sbb....

ok aku nak dok diam2 dulu.....
nnt smbg lg k.... ;)


~ps ku/~comment yg berunsur jwpn adalah tidak dibenarkan...hiii ;p

Thursday, October 8, 2009

Kebahagiaan Itu Pasti

Penah tgk cite sepi?
Bg aku....sgt memberi kesan....
Terutama part Iman...
Suke gile poem die...
Smp leh mengalirkan air mata...
Sesuatu di situ...

Tangkap leleh kah?
Minah jiwang kah?
ooooo....tidak.....
Sekadar pengisian hati..... ;)



Tuesday, October 6, 2009

rambang mata smp sakit kepala

sakit pale aku ni dah 2 ari...sejak smlm lg....tp xdela sentiasa sakit je...kadang2 je time die mai..adushhh ;( dah mkn ubat dah..tp xbaik betol lg...siap pakej ngn angin kus2 skali... ;(

slalu'y klu sakit pale tak elok2 ni sbb prob mata...xkan power spek naik lg kot...baru je tuka few last month...adushhh.... ;( tp xmustahil gak..klu dah hari2 ngadap notebook pastu blk umah smbg tgk tv plakk...mate rehat time tido je... ;( mntk2 jgn la power spek naik..ade kemek idong aku tanggung power besat sgt nnt ;p

hmm....ke sbb rambang mata tgk hot2 and spicy nih.. \(@_@)/
sgtla berkenan dgn set cadar ni...dah usha2 ngn tuan kedai dah... ;) tinggal kene pilih je nak mane 1....heee... ;) korang bg la opinion...which 1 yg plg cntk...pic a,b ke c...aku suke sume ;O

yg ni pon suke sbb die lebih nmpk 'muda' kot...hee...plus more funcy ;p



yg ni plak aku suke sbb comf die lain2 color depan blkg...tu yg cam awwuuuuuuuu......i tergode uuu..... ;p

tolong la korang...mane 1 yg paling cntk dan yg penting sesuai ngn aku...oppsss bilik aku sekangkang semut je tau..tp nak gak cadar yg gojjesssss...lalala... ;p

Sunday, October 4, 2009

well done! pencapaian terbaru yg dibanggakan oleh diriku sendiri ;)

Aktiviti di awal pg ari ahad slalu'y adalah ms tuk ke pasar..alaaa kate umah sblh pasar...agak kureng asem la klu xke sane kan? kan? ;) beli sikit2 je...dok 1 perot je...kadang2 je 2 perot..wah siapakah? lalala...yg penting haruslah stok tuk seminggu... ;)

Dan hasil pg td adalah sedikit udang2 yg leh tahan besar dah jugek 2 ekor ikan cencaru saiz sederhana ;) daaaannnn.....yg plg den banggo tu den BERJAYO kopek sdr jaket ~kulit da...cencaru tu...weehooo... ;O slalu klu kat umah mak,aku siang je pastu nnt mak yg kopek kulit die..klu kat sini beli cencaru tuk bakar je...xyah kopek2 kulit ;)

Nmpk ke gmbr bwh tu? hee..sekor yg dah BERJAYO dikopek kulit'y dah pon dipotong 2....dan sekor lg xyah kopek sbb dah goreng sumabt lada je nnt...hee... ;p dan jiran mereka adalah sekumpulan sang udang.. ;)

Alang2 tu kite tmbh sikit bab sayoran plak aci je kan? hukhuk..hasil pembelian adalah beberapa batang bendi,terung yg cumel,potai~nak add ms wat sambal udang nnt dan jugek segenggam cili padi... ;) cukuplah tuk perut ku terisi tuk seminggu nnt.... ;p
Bwk duit masuk dlm poket suar adalh rm30++..bile blk tgk balance ade rm20++ hikhik... ;) sile la kire sdr yo...oppss ptt la minggu ni xde beli buah2 pencuci mulut ;)

Itu saje la kot..tata (*-*)/

sama tapi tak serupe...

Hari ahad adalah hari utk kluar bergumbira ke or tuk berehat di rumah? which one u prefer? klu aku tgk keadaan la...tp byk kuar dr dok umah kot..hikhik! ;p klu xde geng or xde pape plan..just dok umah je la cam arini... ;)

eh eh lupe nak tnyer...korang dah mkn? aku dah ;) kenyang perot suda...dok betape plak ni..jap lg belayar la kot...hikhik ;) tu dah mmg ditangkan dgn pakej..lalalalaa...

ohhoo...jap jap b4 aku labuhkan layar ;p tgk gmbr bwh ni dulu...ni ms blk keje rabu lepas kot..umah aku ni parking die mmg 4 4...kire leh msk 4 kete pastu ade divider...laa aku tau korang paham nyer lah! smp2 je aritu,mestila nak carik parking yg betol2 bwh umah kan..skali tgk..wahh!!! myvi white club kan ni? aci tak klu myvi pearl white pon join skali ;p kebetulan ade lg 1 lot kosong...lalalala....mmg cam diajak la plak kan...trs aku parking kat situ..taraaaa!!! dah jd myVi club..!! (^_~)v kire aku leader la sbb aku je 1 pearl white..hahahah... ;p salah 1 owner myvi tu housemate ku..hikhik ;p lg 2 xkenal tp penah tgk la tuan'y....best2! mesti rmi yg lalu prasankan? heee..



Dari pandangan serong dan blkg... ;) prnat aku blakon konon2 tgh tgk henpon...tp tipulah! mesti org tau aku nak snap gmbr sbb mcm beriye2 je..hikhik ;p

Dari pandangan blkg plakk...yg best sume nak same lurus park tuh..heee... ;)