Thursday, December 31, 2009

Just Engaged ;) ~27/12/2009~

Salam semua ;)

waaaa jgn la pandang i begituuu...yee sy tau sy bersalah...sbb lmbt post entry ni kan... ;(( alaa ampunla....bz sgt2 la...xsempat gile2.... ;((sbb dok kat projek baru ni,mmg xsempat nak buat pape..sori ek (^_^')

tp pg ni bekobar2 aku nak post gak...even short entry..sbb mlm kang dah 2010..takot tetinggal tahun...heee...

yeeee....aku dah pun selamat jd TUNANGAN org pd AHAD lps...siapakah org itu?? hmmmm....tunang akulah! hahaha...alaa yg dulu tu BF aku...kehkeh...ade yg kate nape tetibe?? ade yg kate pilihan family ke?? hahaah...tu soklan dr yg kwn2 yg jauh skt la...tp yg dekat2...yg rapat2...sume kate... "waa!!! akhirnyaa.." cis....korang pakat2 ke nak jwb camtu..sbb sume yg aku col..sume ckp camtu... ;p

heee....bebel2 dulu bole? aku mmg xnak letak gmbr lg pon...kehkehkeh!! sbb nak tunggu gmbr dr photographer la konon...kang muak plak korang asik tgk gmbr same je kan...heee ;p

kesempatan ni jugak aku nak ucapkan ribuan jutaan byk2 terima kasih kat family aku....susah payah sediakan majlis yg sungguh meriah bg aku...kat saudara mara yg sgt sporting dan sgt membanting tulang that day.....dan jugak sahabat sume yg sudi hadir...waaaa aku sgt happy \(*_*)/

Korang mesti tnyer bape lame ikat kan?? hmmmm....yg aku leh jwb,biarlah jodoh yg tentukan...heee...klu cepat,cepatla...klu lambat? heeee.... ;p

hmmm...oklah tetibe aku cam baik ati plak..sian kat kwn2 yg tnyer gmbr kan? ok aku bg sikit k...ni pon yg dr camera aku je...ohh lupe,video dr mula smp akhir majlis juga adalah dirakam..tp aku xabis tgk lg...cam xsanggup...maluuuuuu ;p hahahah...gedik! ;p
Salam semua ;)
waaaa jgn la pandang i begituuu...yee sy tau sy bersalah...sbb lmbt post entry ni kan... ;(( alaa ampunla....bz sgt2 la...xsempat gile2.... ;((sbb dok kat projek baru ni,mmg xsempat nak buat pape..sori ek (^_^')

tp pg ni bekobar2 aku nak post gak...even short entry..sbb mlm kang dah 2010..takot tetinggal tahun...heee...

yeeee....aku dah pun selamat jd TUNANGAN org pd AHAD lps...siapakah org itu?? hmmmm....tunang akulah! hahaha...alaa yg dulu tu BF aku...kehkeh...ade yg kate nape tetibe?? ade yg kate pilihan family ke?? hahaah...tu soklan dr yg kwn2 yg jauh skt la...tp yg dekat2...yg rapat2...sume kate... "waa!!! akhirnyaa.." cis....korang pakat2 ke nak jwb camtu..sbb sume yg aku col..sume ckp camtu... ;p

heee....bebel2 dulu bole? aku mmg xnak letak gmbr lg pon...kehkehkeh!! sbb nak tunggu gmbr dr photographer la konon...kang muak plak korang asik tgk gmbr same je kan...heee ;p

kesempatan ni jugak aku nak ucapkan ribuan jutaan byk2 terima kasih kat family aku....susah payah sediakan majlis yg sungguh meriah bg aku...kat saudara mara yg sgt sporting dan sgt membanting tulang that day.....dan jugak sahabat sume yg sudi hadir...waaaa aku sgt happy \(*_*)/

Korang mesti tnyer bape lame ikat kan?? hmmmm....yg aku leh jwb,biarlah jodoh yg tentukan...heee...klu cepat,cepatla...klu lambat? heeee.... ;p

hmmm...oklah tetibe aku cam baik ati plak..sian kat kwn2 yg tnyer gmbr kan? ok aku bg sikit k...ni pon yg dr camera aku je...ohh lupe,video dr mula smp akhir majlis juga adalah dirakam..tp aku xabis tgk lg...cam xsanggup...maluuuuuu ;p hahahah...gedik! ;p

pssstt! pssstt!! tgk bwhh tuh ;p



ms tgh bersiap..heee..aku masih terkezuttt badak ngn rupe aku pas d'make over..huhu


ok sile abaikan gigi aku yg ade masalah keturunan tu..hahahah...candid oleh ayie!

gmbr gelap ke?? heee...


ok cukup la 3 k....yg lain2, sabar yuk..pasti aku upload k...kat blog sikit...kat fb byk kot..hahah ;p hm....insyaAllah by next week k... ;) ok see u guys!



p/s ~aku bukan nak jaja gmbr k...just penuhi permintaan kwn2 ;)
p/s ~goodbye 2009....welcome 2010!!! ;)

Tuesday, December 8, 2009

sweetnyerrr Lavender

Hye..ketemu kite lg... ;) agak lame xpost entry sbb agk xde mood pas kene bebel ;( ok abaikan!~

Klu la korang tau aku suke pink! tahap kesukaan tu xyah aku cite kat sini lah..sape yg kenal aku tau...suda memadai ;p Ape je brg aku akan beli wane pink...even kdg2 sesetengah brg tu wane lain lebih cun,tp aku still amik wane pink sbb COMEL! lalalaaaa... ;p

~ok sekadar mukadimah saje....actually aku nak cite psl wane kesukaan ke 2 aku.. ;p ~cam comey plak sebut kesukaan ek...hohohooh.... ;) kesukaan itu adalah purple! tp bile sebut atau nmpk purple je...mesti terus dlm pikiran aku tingg!!! purple LAVENDER... ;) xde sbb pon~ just aku rs purple lavender SWEET! lalaaaa.... ;p
Semua unsur bau-bauan,xkirela ape2 pon mesti aku prefer lavender....aromatherapy dlm blk,wangian dlm pearl white,wangian dlm almari,pelembut pakaian~xleh sebut jenama ;p smpkan bunge lavender yg plastik tu pon aku ada...ehh tu aku beli sbb ade tujuan la... ;p deco! deco! deco! cewwahh.. ;p

jom aku kongsi skt info psl lavender nih....bagossss.....byk kebaikannyerr ye kwn2.... ;)

Overview:
Many people appreciate lavender (Lavandula angustifolia or Lavandula officinalis) for its aromatic fragrance, used in soaps, shampoos, and sachets for scenting clothes. The name lavender comes from the Latin root lavare, which means "to wash." Lavender most likely earned this name because it was frequently used in baths to help purify the body and spirit. However, this herb is also considered a natural remedy for a range of ailments from insomnia and anxiety to depression and mood disturbances. Research has confirmed that lavender produces calming, soothing, and sedative effects.



Plant Description:
Lavender is native to the mountainous zones of the Mediterranean where it grows in sunny, stony habitats. Today, it flourishes throughout southern Europe, Australia, and the United States. Lavender is a heavily branched short shrub that grows to a height of roughly 60 centimeters. Its broad rootstock bears woody branches with erect, rod-like, leafy, green shoots. A silvery down covers the gray-green narrow leaves, which are oblong and tapered, attached directly at the base, and curled spirally.
The oil in lavender's small, blue-violet flowers gives the herb its fragrant scent. The flowers are arranged in spirals of 6 - 10 blossoms, forming interrupted spikes above the foliage.




Hmm...lavender ni pon bagus tuk membantu masalah insomnia,Alopecia areata,sakit pale,darah gemuruh,keletihan...ehh mcm2 lg lah...lebih afdal korang bc je la SINI....aku pon amik info dr situ.... ;) kat info tu pon die ade cite camne cara pengambilan..ohoo ade jugak psl ape yg kite perlu elakkan..hmm bagooss2... ;)


oklah..tu saje....
da da da \(^o^)/


~p/s~ credit info : university of Maryland
credit pic : en.google

Wednesday, December 2, 2009

pink lily~

Smlm 1 Desember 2009 b'day aku yg ke25.... ;)

happy nyer saaaangat lain dr tahun2 sblm ni.... ;)
korang tnye nape?
ntahla...aku pon susah nak citee....just leh ckp aku happpyy sgt....dan bersyukur ;)

Dr tepat 12am smpla seharian suntuk...ramai yg wish....dah m'AMIN kan doa akuu.. ;) trime kasih byk2 keluarga....saudara mara serta temanku..... ;) ucapan2 dr kalian amatkan buat aku gembira.... ;)

xkirela ucapan tru sms...fb....face2face....tqqqqq sooooo muchhhhh!! muah! muah! ;)

comel....dr pukul 10mlm, en.neo xabis2 kcu aku...jap sms jap col... ;) semate2 xnak kasi aku tido dulu...heeee.... ;) tq kamooo....

family plak col secara loudspeaker pastu borak ramai2...sume leh ckp skalii...hihiihh.... ;) mak suh aku col blk sbb aku kan dpt 8pax freee seminggu...hhihihih ;) perbualan sekeluarga adalah tentang....teeettttt.... ;) harii ituuu... ;p

post aku di fb adalah....jap2 nak kopi pesss...
"Alhamdulillah....sudah genap umur ku 25tahun... ;) masih lg berkesempatan hidop bersama keluarga tercinta dan teman2 tersayang....InsyaAllah 26hari lg akan selangkah ke alam baru (tunangan org) ;) moga2 bulan ni akan memberi rezeki (keje baru) padaku untuk terus menempuh hari2 mendatang...aminn... =)"

trime kasih skali lg pd mereka yg AMIN kan.. ;)

Dan di FB smlm adalah comel....heee...sedare2 sume suggest tmpt nak celebrate...pastu kasi tmpt2 yg begerak2 je plak tu..restoran beputar laa...restoran terapong lah..hahah!! comel2.... ;) dan xkurang hebat rmi yg comment psl brita mjls 27hb... ;) tq korangg..... ;)

eh korang nak tau ke aku dpt hadiah ape? and celebrate katne?...heeee...

biar gmbr je la yg berbicara..cewah!

pink lily.....hoooweyyyy!! tq kamoo.... ;)
en.neo kate ade smtg lg weekend ni...waaaa.....xmoooo...aku tau mesti die nak bwk mkn kat hotel2 ke....restoran2 mewah ke......aduh!! xmoo...aku xleh..kang ade je happen....glabah lebih... ;p aku sesuai mkn kat tmpt2 biase sajee..cukup la.. ;)

dimana lokasi aku mkn?? hee...tmpt yg sgt damaiiiii...bertemakan alam semulajadi....wat aku mkn ngn slow motion sbb terlalau asyik ngn background music... ;) aku malu sdr....hahahah... :)



dear kak iza~xsangke en.neo pon berhajat nak bwk n ke restoran berputar tu....waaaa n xnakkkkkkk......huhh selamat.... ;) tp weekend ni xtau lg slamat ke tak..tgh carik alasan nih..huhu ;0