Wednesday, June 30, 2010

Gaji xde mata… ^_^”

Harini genap sebulan aku keje kat opis baru ni….. ;) Klu korang tnyer perasaan aku..aku nak jwb….

~xde prasaan…..lom rs nak tension,maki org,resign dan sebagainya.

sebab….

AKU XDE KEJE YG BETUL2 AKU NYER KEJE LG…..hahahahah!!!! ;p

Tp aku suspek dlm ms terdekat ni….sbb telinga aku ni cam t’dgr bos sebut2 name aku among the senior…hohoho…..tetibe cam debar2 plak…apekah?

dan arini jugak….bos no 2 sound aku….

”anne,dah check gaji?”   dang!!!!

Rs nak sorok kepala dlm cengkerang klu ade cengkerang cam kure2 tu..sbb cam malu plak mkn gaji xde mata….~gaji buta daa… ^_^/

DSC01243

daadaadaa ;)

Bukan alasan lg….hihi

hye kamoo2 semua…. ;)

Kan entry sebelom ni aku ade mengeluh psl blue cube kan? kan?. Sbb mmg xkan ade solution, aku dgn tegas terosss mintak en.neo belikan moden baru….hohoohohoo alasan baik punyer aku kasi…. ;p . Nak bayar bil susah la……..nak upload gmbr tudung lah…… hihihihi padahlahh…..nggeeeee….xmo sebotlah! ;p ~tp aku suspek en.neo tau kot alasan sebenar aku….. ;p

Last sunday, ktorg terjah lowyat, ade nak beli barang baaekkk skt…asal lalu kedai jual modem b.band je lajuuuu je mulut aku…

‘tuuuu….ade jual tuu…’. ~tidak dilayan….pang!

pastu tingkat atas plakk…

‘haaa..tuuuu ade jual gakk….’ ~masih tidak dilayan..dang!

Last2…aku dah mls dah…cess cesss cessss… ^_^”

Pas dah beli brg sume…settle! nak blk dah……lalu lg kedai2 modem tu…..aku rs cine tu dok goda lambai2 aku sbl tunjuk musel2 die…konon seksi la…hahhaha…imaginasiiiii…. ;p

Tp aku tunduk je kuatkan imann…..selawat byk2… ;)

Tetibe..aikk aku da ade dlm kedai tu….ahhah…. ;p sepantas kilat..ini brape? msk sim card je kan? ok deal! hahahhaha….. ;p

Snapshot_20100630

Modem baru ku..brand ZTE…1st aku dgr…hahah…color oren uuu… ;p blk2 umah..trs cucuk sim…trs cucuk kat notbok…trs leh onlinee…lalallalaaa ;)

Slamat tinggggaaaallllllll blue cube! bye!

Serba tak kene ;/

 

Salam cik blogku….

Aku ada bykkkkkkk bende nak cite….tp tp tp……. ada sebab yg sekat keinginan melonjak2 nak update ni….

Keinginan tu terbantut lepas sahabat aku ckp….

“ntah2 DIA bc blog n…sbb tu……”

tgkkkkk aku nak taip ayat sahabat aku tu pon terbantut….. ^_^”

insyaAllah…pas semangat aku da pulih nnt…aku akan terusssss menulissss……setakat ni dpt ‘post’ dlm buku hati ku sajaaa…….

 

syuhhh!! syuhh!!! pergi ko dr idoppkuuuuu……….. ;’(

Wednesday, June 2, 2010

Kecewa terhadap Blue Cube Modem

Tajuk dah menggambarkan isi kandungan entry kali ini.... ;)

Dipendekkan cerita, aku br 2 hari ditempat baru..so aku xdpt laptop lg....tp akan dpt gak la nnt...bos ckp on de way...wahhhh new one ke? eceh! ko jgn perasan...

So sementara xde laptop ni aku pinjamla en.neo nyer bwk g opis...gile best wey pki sony vaio....sgt lembuttttttttttt segala keypad....xdgr lgsg aku menaip..hohoohoh.....steady lah!!! ni xsabar nak dpt 'my sweet pink' nih!! hhhahhaha ;))

Oii pnjgnyer introo..okk k, laptop ni win 7 tau....skali bband aku xleh support...ohh olohhh aku col celcom bagai,die kate kene upgrade s.ware modem tu...leh carik kat tenet je..ok pon..ohh ok k...no prob,aku leh google je.....

Pas da bape jam aku google...tp still xjumpe lg....cam dah panas2 la ati aku....aku pon col celcom blk...then die kate blue cube modem tu third party nyer modem so die xleh nak tolong ape...die suggest aku col blue cube trs..mayb derang ade solution.....aku pon ok thanks.. ;) hati berbunge semula.... ;))

Then trs google no phone blue cube mines....pung! pang! pung! pang! aku cite prob aku....then mamat tu menjawab...

'ok cik N,terus terang sy ckp,modem tu mmg xleh support win 7...mmg xleh nak watpe dah..'

aku cam haaaa....'so what ur suggestion?'

'samada pki window lain or beli moden yg support'

aku cam.....'laaaa yeke....xkan la.....'

mamat tu trs xleh jwb dah...then aku tnye lg....

'bile ek kontrak sy abis? rs cam dah lame sy pki'

'23 jun'

'hmmm oklah nak abis dah..xpelah sy beli modem selain blue cube jelah...xkan sy nak downgrade plak...'

................mamat tu diam je...

'anyway thanks' aku ckp..

ok.

Waaaaaa....trs kecewa aku..............pdhal modem selain blue cube sume leh je tau.... ;( tp aku ade jumpe tuto cara nak update gak tp lom berjaya lg aku wat...xpe xpe aku usaha lg...Tp aku cam pelik la org celcom kate klu modem Vodafone tu mmg bole.....eh Vodafone tu bukan blue cube nyer heh...hmm ntah!




Tuesday, June 1, 2010

sebulan hilang di alam maya

rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuu sgt ngn blog sdr.... ;(

nakkkkk sgt update tp xberkesempatan.....wahh bz sgt ko n?

Projek (kat opis lame) tgh menggile......pastu aku kene wat sorang2!!! mmg xkan sempat nak update la kan? leh kate ari2 blk kat tgh mlm...so bile dpt blk awal skt...nak suh aku kerah tenaga online update bagai??? mmh xxla kan.. ;p

Selame sebulan gak aku dah mcm doktor gaye'y...main oncol2 plakk....ikot suke je aku dipanggil2 cam aku ni pengarah urusan syarikat..wahh!! bukan ape..kan aku dah ckp..projek tu aku wat sesorang...tp nak tau ape aku dpt???? haaaa tu di lain siaran ye puan2... ;p

Pastu nak dijadikan cerita....tetibe dtg rezeki lain... ;) ~korang nak tau ape aku wat? hmmm tu episode lain gak... ;p

Dan skg aku di tempat baru.. ;) rs cam budak fresh baru nak stat keje...heee ;) harap2 sume berjalan lancar dah xyah dihantar ke site yg jauh...dok sini je dah ok..lalallaaa ;)