Monday, December 27, 2010

27 Disember 2009/2010


Alhamdulillah...harini genap setahun hubungan kami sebagai tunangan...Tp rs cam br bulan lepas kami bertunang... ~ceh! mntk pelempang free la tu kan.. ;p

Dan arini jugak aku xkeje...eh bukan sbb cuti nak celebrate bagai..tp sbb aku MC la...hmmmm sakit yg xleh nak g keje....tp masih boleh updte blog...sakit ape tu ek...hehehe ;p

Bile dah genap setahun bi bermakne tinggal lg lebih kurang 2 bulan je lg kami akan disatukan sbg suami isteri yg sah..Ape perasaan aku? hmmm susah nak terjemahkan dlm betuk tulisan mahupun perkataan... ~wahh ayat novel xhengat.. ;p

Tp yg aku pasti, aku mmg tgh kelam kelibut nak prepare macam2 tu MISI 2011 tuu...Rs cam dah ready sume,still ade sikit2 je la lg...tp nape ntah rs cam bykkkkkk je lg xsettle...huh...Hmm checklist ade je dlm notebook kecik aku..xpe soon aku wat entry pasal list aku tu plak..mane tau kot korang ade prasan bende yg aku tetinggal ke.kan.... ;)

Cite pasal hubungan kami plak...Skg ni hari2 aku akan nmpk muka En.Neo tu sbb kami g kerja sama2 since aku kene ke site kat kl nunn...Org kate lg 40 hari nak majlis xelok jumpe slalu kan... ~eh betul ke 40hari..heheh dah mcm org berpantang plakk..hahaha ;p

Hari2 dlm kete asik dok pening2 psl MISI 2011 ni je...hahaha...sbb tetibe rs due2 cam gabra...hahah...Tp aku lg pening kot sbb semua aku yg kene ingt..nak suruh En.Neo ingtkan...ohh xyahla...kadang2 date pon die leh lupe..hahaha...yela2....org bz cam menteri la katekan... ~klu ckp depan2 ni mau dah kene seligi...keh keh xpe janji die ingt aku....

See..cube tgk kat Daisypath tu...oh My God....tinggal lg 2 bulan, 1 minggu, 1 hari je...maakkkkk sempat ke ni wey.....huh! huh! leh tumbuh jerawat klu asik pikir2 je....2 bulan tu cam lame tp aku ade ms tuk prepare adalah bila weekend je...ari keje jgn haraplah...bz memanjang ngn projek xsettle lg...arini mc pon cam serba salah je...tp sory la geng,aku mmg xleh g keje...mls nak susahkan member2 ku jd pape kan... ;(

Jom kire same2...sebulan ade 8 hari weekend...2 bulan? 16 hari weekend..tp seminggu ada 2 hari weekend lg....so bile dah tmbh2..mean aku ade dlm 18 hari je lg.........waaaaaa ;'O sempat ke ni wey........pastu tolak darab bahagi ngn hal2 lain lg...pehhh cam tinggal 8 hari je...huh! huh! mntk nyawa.......... ^_^"


Xpelah.....slow2 kayuh la org katekan....kang lari laju2 kang..tesungkur trs xcun pengantin nnt.hehehe... ;) Tp aku bersyukur sgt sbb ade abah ngn mak yg settelkan hal2 umah cam catering,khemah,kompang...sume2 tu....aku follow je sbb aku percaye mak ngn abah mesti wat yg terbaeekkkk punyerrr... ;)

Pastu along ngn kak ngah yg byk sumbang idea...tenagaa...akak2 aku ni due2 cikgu so skg harusslah tgh sakan cuti..so time ni derang siapkan mcm2 tuk aku..dan aku pon follow je sbb aku percaye akak2 aku pon akan wat yg terbaeeekkkkk tuk MISI 2011 aku tuh...huhhhh gile terharu aku wey.... ;)

Ohhh tak ketinggalan kawan2 yg xjemu2 kasi idea bile aku mntk pendapat...hehehe...pastu kwn2 blogger yg sedia je reply email klu aku tnyer pape...waaaaaaa....terima kasihhhh byk2 yee....korang mmg terrbaaekkkk punyer lah!! aku cayang korang sume2 tau!

Oklah sbg penutup...nah 1 pic tuk korang tersenyum..heheh...kalau lah.. ;)



Nak mntk tolong lg bole? tolong doakan hubungan kami baik selama'y dan persiapan kami berjln lancar....aminn.... ;)

Hai En.Neo...Happy Anniversary bobot! ♥ ♥ ♥

Friday, December 24, 2010

Welcome Digi

Salam semua....

Arini KL jem semacam kan? Hmmm biase ar jumaat...nak2 plak esok krismas...mesti org blk kg kan...Redha je la kan..... ;( Tapi aku yg bukan drive ni mayb boleh redha tp En.Neo yg si
tukang driver dah tahap sakit blkg hadap jem.....smp terkluar ayat die.....

die : jom g midV nak?
saye : jommmmm...~dgn mulut tgh penoh mkn roti
die : klu ajak g shopping complex..mmg xpenah xnak...
saye : haruuusssslahh!! ~smbl wat muke mntk penampar....

hohohohoho........so ke midV la kami......Lum smp lg otak aku dah bepikir ni...nak beli ape....nak beli ape.....smp la terkluar lg ayat die....

die : tp xnak jln2 tau..penatlaa...nak duduk je....

~terus gelap seketika dunia ku...... ;'(

Tp tak ke buang masa mane'y klu dah sane midV tp pulang dgn tangan kosong? hmmmm.....kan kan....tlg la stuju wey.....soooo supaya aku boleh tido ngn lena mlm karang,aku berjaya rembat beberapa barang make up elianto.....ushh korang nak tau...aku skg ni gile barang elianto...dah leh wat set hantaran dah brg elianto aku..hehehe....smp akak aku pon dah bosan,sbb aku asik cite psl brg elianto je....abis dah aku sgtlaaaaa puas ati..haruslah aku puji diri eh bukan! puji barang2 elianto tu...ohh ok...nnt aku wat special entry pasal barang2 elianto aku k... ;) hehehe semangat...opss aku xde share company elianto tau.hahahah!!! ;p

Hmm pastu...trus berjalan maju ke hadapan..haruuuslah! xkan jln kebelakang plak kan? ;p Aku dpt idea lg.....jom g register Broadband digi joooommmmm....sbb aku dah naik fed up muntah darah dah ngn celcom broadband aku....huhhhh mls nak cite...yg psl aku xkan wat entry special psl celcom broadband aku....slow die ko tau smp tahap klu lumbe lari gn sipot pon..sipot tu dah boleh blk tido dulu tau!!!!! huhhh....mls pkr....wat pns ati je....kedut2 plak muke nnt kan..hehehe... ;P

Heeee yg yg seronok'y digi siap wat figure kasi compare2 ngn telco lg...tp die xdela tulis fullname..die tulis cam telco C....telco M....hehhehe...haruuusslah kite phm kan?..heheheh.. ;p Kalau korang nak tgk g terjah website digi ada je..tp bagus gak tau..xyah la ko dok pikir...mane satu yg bagus ek? nak beli yg mane satu ek? haaaa....dr figure tu dah tau kot mane yg terbaik...hehehe... ;)

Ehh eh korang xprasan ke aku update mlm2 buta ni..haruslah aku kat umah..dah haruslah aku tgh pki broadband baru aku...DIGI maaaa...... ;) takat ni aku cukup berbangga memiliki'y sbb prestasi bagusssss sgt klu nak bandingkan dgn sblm ni aku guna telco C..eceh aku pon dah pki cakap telco C...hhehhehee ;)



Skg ni aku register tuk yg 10GB dulu...monthly RM108 tp skg ade promo just RM88 je tuk 6bulan sbb ade rebate tu kan...Org digi tu ckp klu nak upgrade ke 16GB next time boleh dtg anytime tanpa byr pape...just terminate package lama then register tuk new package...hmmmm ok la kan...so skg ni aku tgh try yg 10GB la ni...huh! huh! setakat ni masih lg puas ati woo..hehehe... ;)

so pada korang yg bermasalah ngn broadband cam aku sebelum ni..hmm pe kate tukar gak cam aku...hehheheh tetibe je aku promote kan..heheh....xpelah tuk kebaikan bersame...sharing is caring what! hehehe...hmm korang jgn tekezut plak pasni aku cergas semacam tau..hehehe..

Oklah dah mlm sgt....esok aktiviti laundry byk nak gune tenaga nih...hehehe...gue permisi dulu...dadada.....goodnite everyone!! ;)

Fasa Perubahan ;)

Aku bukanlah penulis blog tegar....tp aku sgtlah pembaca blog yg sgt setia.. ;) Kalau aku dah tersuke kat satu2 blog2 tu...sehari ntah bape kali aku refresh blog tu...pastu bile blog tu xupdate,tetibe aku cam emo plak..hahahahah!!!! ~xpasal2 kan.. ;)

Nak tau ke blog mane yg aku suke?? hmm xyahla kot ek...byk sgt...kang ade yg kecik ati plak..hehehe... ;p Kat fav. aku je siap ade bahagi2 folder lg.....hehehe yg blog lain, yg blog fashion lain, blog craft lg...hahahah...senangkan...xyah nak cmpr2...wahhh... ;)

Tp bile hari2 dok bc blog org je...sian plak kat diri sdr....blog ko terbiar tu annnneee...heheh...ok k tuk menjaga hati sdr aku pon edit skt look blog aku..bile dah cam baru, konon cam semangatla nak update kan? hehehe... ~xtau la smp bile semangat tu kan.. ;)

Eh..eh...bukan aku xde cite nak update..eh eh bukan jugak malas...tp...rs cam perlu ke? heheh kadang2 rs segan...tp kadang rs nakkkkkk sgt cite...xkesah la klu xde org nak baca pon kan...hahhaha...lalallaaa... ;P

Ok ok...hmmm pe kate klu kate kate tuk kenangan diri sdr je...bole kan? kan? ;) Kot nnt dah tua2 leh baca2 ke...tuk anak2 cucu ke..wahhh gituu.. ;)

Smp sini dulu....see u.. ;)


Wednesday, December 1, 2010

sweet 26 ;)

happy birthday to me.....
happy birthday to me.....
happy birthday to me.....
happy birthday to me.....

Syukur Alhamdulillah padaMu Ya Allah
kerana aku masih bernafas
di muka bumiMu ini Ya Allah....