Wednesday, December 24, 2008

cesss....cinabengg!!!

sabtu~~20/12

cinabengg= satu perasaan tuk melepaskan geram tuk org yg xbape nak b'etika~

Weekend lps xde ke mane pon...paling2 pon g melawat jom heboh...hee...sajeje gatai nak jln2...tp g jap je...xabis jln pon....jln tmpt yg meriah je..hohohoho.... :) tp ade gak ar beli kepok2 yg dpt paper beg tu..hahaha bukan nak mkn sgt pon..nak tmbh collection paper beg ekceli...ngeee....

Pastu dah xtau nak g mane...g la dok lepak2 kat taman warisan...mmm ramai gak org waktu2 br nak ptg camtu ek..yela slalu aku g pon ari keje kan...for sure la ramai org kan...pas dah mkn2..cite2....tgk2 org....pulang la kami ke rumah msg2....eh eh..tp anta aku blk dulu la...hee... :)

Tp aku sgt terlalu yakin aku tgk dulu kete aku b4 nak naik umah tu...kire cam menoleh manje la ke arah si pearl white itu...cam...die pon tesengeh je....hahaha..pd imiginasi aku ler..hihihi :)

Tp yg wat aku xpuas ati tu..br je bape minit aku naik...mmm dlm 20minit camtu aar...tetibe hosmate aku yg blk ujung b'bunyi "n! sape yg tumpang hanger kat kete ko tu?" "hah..hanger!!" aku pon lari ke balkoni...ahah cess cinabeng!!! "hahahaah...sgt bongok la.." harusss ke...aku tgk ats... aikk cam xde lgsg tande2 klu hanger tu jatuh dr ats...aikk..camne ade hanger kat ats kete aku..tu..aduhh 1 p'hina'n nih!! tau ar kete aku tgh kotor yg amat~~sgt kotoor..hahha...cam org letak pon ade..sbb elok je..ceh...ke ade org nak kasi hadiah kat aku?? tp harusss ke hadiah hangerr...ishhhh xlogikk...panggg~~ gedebushh...

Disbbkan aku cam mls je nak turun blk so aku biar je la hanger tu kat situ...hohoho..sok~ahad'y nak g bsh kete br la aku amik then letak kat kete org lain plak...hohohoh~~xdela...aku xsebaik itu...ngee...... :)
hasil perbuatan cinabengg!! itu..


sabor je la aku.....huhhh...

nota kaki 1 : disebabkan kete aku xde pe..aku dah maafkan da org itu... :)
nota kaki 2 : pearl white ku suda bersih...hohoho..siap kene kutuk ngn india bsh kete tu lg..uhukk.. :P


gumbira :)

ngee....arini sgt stress...huhh...ade je keje yg wat aku sakit pale... :( tp bukan aku je yg stress..1 team muke stress je....senyap je sume...slalu ari2 last nak cuti ni sume meriah je...ape nak wat...byk sgt keje pending...sakit weyyy...aduhhh!!!

tp dah ptg2 ni pas aku dah surrender carik solution tuk isu berbangkit(ayat ganti sbb aku mls nak cite psl keje..hohoh)aku pon tepikir nak try "itu"....tp org centre tu kate plg awal ari kamis..mmmm xpelah bukan rugi pon aku try...aku pon try..!!! waaa....tada....berfungsi suda....waaa...line pon ok jee...waaa...sgt la teruje aku...ngeee.....

Apakah "itu"?? hee...akceli aku br beli broadband....ngeee.....klu kalian prasan aku dah lame xupdate...bukan xde cite...just xcukup ms kat opis...maklum la aku update kat opis je..hee...plus aku ngajuk ngn diri aku sdr sbb xdpr lg beli b.band...ngee...harus ke??

now....hee...aku dah leh online anytime,anywhere....waaaa....cam luas je pandangan aku skg ni...waa.....nasib ko la k.board nnt dok kene tekan ngn aku je..alaa anggap je la aku urut2 dikau..hihihi.. :)

so perkenalkan...BLUE CUBE sayee.....tadaaa..

nota kaki 1 : blk kang nak try kat umah plak..arap2 line ok.... :)
nota kaki 2 : bleh la sy update slalu...waaaa...... :)

Friday, December 5, 2008

puteri salju...:P


You Are Snow White!
Image hosted by Photobucket.com

Pure and trusting. You are a gentle soul who can get along with just about anyone. Everyone you meet instantly falls in love with you. How can they resist? You have a pure, lovable nature that's irresistable. Just don't trust everyone who comes across your path.


Which Disney Princess Are You?

Tuesday, December 2, 2008

blaa blaa blaa..... :P

ahahh..iyee....kat situ la....mmg pon....ahah laa iyeee..... dush!! dush!!! ade byk je nak cite ni..huh sume ade..yg best...yg xbest...yg gembire...yg sgt sedih...sume ade....tp xsyok la plak sbb gmbr xtranfer lg..sabor yerk kwn2...laa dah name pon camera pnjm kene la tunggu tuan empunye diri trnfer dulu..baiklahhh....blk raye aji nnt akan ku kembalikan tahta camera ku k...xyah tunggu2 org tnfer dulu ekk...

Friday, November 21, 2008

Kehabisan suda.... :(


ini pen saye...die sgt comey...suda lame die bersame saye...sejak di universiti lg...mmm tarikh lahir die xingt la...dlm tahun lps kot..saye sgt cayang die...sbb die comey dan wane PINK dan berbaju corak butterfly :) rs cam cntk je tulisan bile menggunakannya..wink!!.. (mukadimah ayt penyate je)

ngee..ngee..aku beli kat koop uum..hee..itu pon sbb nmpk ade mmbr pki (versi purple)...bile aku tegor kate comey pen die..trs die ckp.."eh eh n..ade wane pink tau!!" "hahh..yeker?? :)" ngeee....ms pas klas tu trs ajk tentera2 aku ke mall...sbb nak beli gak pen tu...hee.....(ajak ke pakse?? huahuahu)

Tp smlm.. :( bile dah lame die bersame aku..pas dah bape kali ilang bape kali jumpe blk dah...tetibe tgh dok tulis2 psl portal...alamk..arghhh...no..no...ples....dan akhir'y...die 'pergi' meninggalkan aku..adeh..dakwat die dah abis plak...alaaa!!!! ketuk2 manje kat meja pastu renjis2 skt...ala xkuar gak...confirm da abis la tu.... :( hik..hik...pilu hati ku... :(

Arini...still ade kat meja aku nih..hee..even xde dakwat dah..wat display je plak... :) xpon nnt aku beli dakwat baru..hahaha...hhmmm..good idea gak nih...heee..ngeee.. :)..Akhir kate trime kasih ye 'cayang'..lame dah kamu berbakti dah sgt setia ngn ku... :) caye cayang kamu..kamu cayang caye?? wink2!!!

Thursday, November 20, 2008

haruss ker??


Semalam punye semalam kan...hee...kelmarin la tu labu.... :P aku sempat merayapp kat jj dpn umah aku tu...hee pas anta hadiah yg ku sisipkan tu...ngee....jln punye jln tp cam xde ape nak beli pon...tp cam xbest plak blk ngn tngn kosong je....hahaha...dan akhir'y aku ternmpk!!! hahh...beli itulah berkata hati ku...hohohoh....set sudu dan garfu wane PINK...hahah....murah je pon...7.90 rs'y...hahahha...dah penah nmpk dah before dis tp sbbkan xde pe nak beli...ok la tuh!!! :P ehh ehh bukan saje2 nak buang ms tau..jgn pkr camtu plak...aku teman en.neo beli hadiah kahwin kwn die la...next week kat penang....hohoho merangkap...aku akan b'holiday ke penang la next wekk...ohooooo.... :P plus jumpe kengkawan ms u kat sane...ehh ehh kan aku blajor kat utara dulu... :) hee...jgn xtahu.... :P bile dah smp umah...hosmate ku yg 2org dok ngadap tv tu dok sengeh2 kat aku...aku pon sengeh2 la cam kerang kerang busuk...poyo sbb pgg beg plastik jj..hahah beli pe tuh?...jeng jeng jeng!!!!! aku kuarkan set sudu ku yg comey tu.... derang ponn haahhh!!! nnn!!! harusss ke??!!! aku pon smbl tersengeh...harussss laaa... :) mmmm paham sgt dah gerang membalas.... :) tau xpe......ngeee....

Especially for....


hee....few week ago..diriku ade membeli something tuk iman..hohoho....apekah?? ianya adalah..jeng jeng jeng!!!! hadiah berupe "car sit"...hohoho...la sit tuk baby dok dlm kete tu...hee..mmg sejak dr along mengadung lg diri ku dah janji nak preset 'kete tolak..ihik' or 'car sit' tu...dah skg br tercapai hasrat tu sbb ade sale bende alah tu kat alamanda...mmm siang kat opis tgk iklan..mlm tu trs ajak en.neo g rembat...hoho...eh lupe plak..ekceli diriku kongsi ngn en.neo...ye arrr..mane la mampu diriku nak membelinyer..even dah sale pon still cicah angka 000.00 wat!!! huhhh..diriku hanya bergaji kecil comel...ngeee... :)


Dah 2 hari lps br diriku dlm m'pos'n hadiah tu ke melaka (ku sisipkan ke m.long..no postage...ngee)...wahhh sgt gembira mereka..hee...ye ye je... :) wahh siap diriku selitkan side present ngn greeting paper lg..hoho....side present tu berupa kasoot yg comeyy..hoho...sgt murah diriku membelinye...nak gak beli..sbb comey.... :) dah sempat juga diriku create greeting tuk pemilik hadiah ituu..ngee....siap g print color kat cc tau...(sgt excited ok!) hoho....and smlm along col ucap trime kacihh..yee....hee..no hal la sis!! :)

Tuesday, November 11, 2008

adehh....


adeh...tulung2.....saye fining2 lalat nih.... :( mmm kesihatan berada di tahap tak memuaskan... :)... selsema....batuk....pns2 badan...aduhh.....satu keje xjalan lg nih...adehh tmbh skt pale aku nih...dah msk ari ke3 dah ni...nak g klinik cam mls la plak...huhu...xpela doc,sy mkn ubt yg ade dlm collection sy dulu la yer...huhu... (ngn doc mane ntah aku ckp..ngeee)


arini keje aku..... :P sesampai je di tmpt betape....


1) check portal - ari2 ok
2) check mail
3) check blog
4) edit some portal content
5) belek fs
6) wat a few component tuk portal - hemtam je la....hoho... :P
7) gugel blog org.....huhu..dan sy terjumpe bebrape yg menarik...hee... :) dah hoi derang pon.. :)


*dlm ms2 perbuatan aku tu...mmm ade kat 10 kali kot g toilet....adehhh....
*list di atas setakat b4 lunch hour ok....

Friday, November 7, 2008

Kenduri Aqiqah Iman


Minggu lepas kenduri Aqiqah Iman...Wlupn cam kenduri biase je tp sgt la meriah cam kenduri kahwin la plak..ramai giler tetamu..2 khemah pon xcukup..sian plak tgk org kene diri jap sementara tunggu yg lain abis mkn..huhh...mkan pon abis licin...tuan rumah ngn sanak saudara terdekat pon xdpt nak mkn..adehh sedih'y...aku sgt lapar...drive blk kl ptg tu gak ngn perot yg berbunyi2..huh...tp aku and family sgt puas ati la sbb sume berjalan dngn lancar dan meriah..hee...tp iman la yg paling untung..pehhh byk giler duit die dpt..hahaha...tu je la yg aku nmpk..mata duitan la katekan...ngee...aku rs2 la kan ade gak nak smp seribu kot die dpt..abis klu dah sorang kasi 10 20 inggt...pehhh...man!! xnak kasi upah kat busu ko ni ke?? sgt bertungkus lumus that day ok.. :)

mmm....byk gak aku amik gmbr ms cukur jambul tu tp camera tinggl kat melaka...konon nak bg parents iman tranfer dulu la..jgn wat harte camera tu dah la ye long...hah!!! dah mlm td along mms aku gmbr iman de latest..hahahaah!!!!! ketawe besar aku tgk..sgt bulat dan tombab!!! botak cin plak tu...yg wat aku rs cam nak lempang die tu,pandai plak die senyum...hhahah...pastu along kate byk dah baju die yg xmuat..hahahah!!! iman dah gomok!!! :)


Thursday, October 23, 2008

makan @ aidilfitri

Isnin lps...ktorg wat jamuan ari raye secare kecil-kecilan..huhu...tp leh tahan gak mknan2 yg ade...tu la bak kate pepatah..sikit2 lam2 jd bukit!!! hahahah kene ke ngn perumpamaan tuh!! hahaha aku nak bgtau klu sume bwk sorang sikit...jd byk la nnt..hahahah...konon nak bermadah tp cam xkene je...ngeee....


Even ktorg wat dlm bilik ni je tp meriah gak tau...riuh rendah....pastu bile dah kenyang diam jap..pastu bile lapar blk...meriah blk..hahahah....korang phm ke?? sape penah ade kat sini phm kot..hikhik... :) antara juadah ktorg aritu kan...pehhh byk..... soto ade... bihun sup... lemang... rendang... serunding... koktel.... huh..ade lg...mmm..kuih muih....buah2...pe lg ek..jap japp...mmm lupe suda....hee....tp mg byk la..ala ade kat gmbr bwh tu la..hee...

hahahah..tp yg klakar'y pc2 yg dah rosak la jd kerusi n meja ktorg..hahah..pdm muke derang.. sape suh letak situ..huhu...


pas dah kenyang masing2 br al ktorg berposing...tp xbyk sgt pon sbb..adeh...bukan ade tmpt nak posing pon...huuhuh...dlm blk ni je ruangan ktorg..whatever pon ktorg happy...hee...dah yg penting sume kenyang dah puas ati....


nota kaki : kami semua pki baju raya tau..huhu....

Friday, October 10, 2008

salam Aidilfitri


Arini 10 Syawal dah...tp rs'y still lom terlambat tuk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada sume sahabat handai ku xkire kat mane pon korang berade...hope korang bergembira la ye di hari lebaran nie...kesempatan ni aku nak mohon ribuan ampun dan maaf klu ade salah dan silap...gurau2 tu dah tentu ade la..hee...klu ade sesape yg berkecil ati...ampunkan saye ye penunggu gua :) ngee......



p/s 1 : nak kongsi gmbr raye pon xde yg cun..so baik xyah..hahahha...

p/s 2 : raye tahun ni biase2 je...ehh ehh iman pki baju yg aku beli tau pg raya tu..hee...

Wednesday, September 24, 2008

IMAN kami.....




Tanggal 20 sept yg lalu…lahir sorang hero dlm family aku…kire die hero la sbb die sorang je lelaki dlm family aku selain abah dan abg ipar aku..ngee…die gak merangkap cucu 1st dlm family aku..merangkap anak buah 1st tu aku dan k.ngah…hee…

Huhh klu nak cite cane detik die lahir sgt la tension sbb sgt payah die nak kuar…smp tetido2 ktorg tunggu die..dr kul 4 pg along aku dah msk labour room tu tp smp nak ke tgh mlm bukaan just 3cm..huhhh..apekah?? sian kat along aku..dah la mmg dah 3 ari before dah kene tahan ward…xpelah long demi anakmu tercinta…tersayang…tersorang..hahha.. Tp at last along kene operation gak sbb jantung baby dah lemah…along aku pond ah lemah sgt aku tgk..yg klakar nyer aku ngn k.ngah nak sekeh pale budak tu nnt bile die dah kuar sbb dr pg xnak gak kuar2..best sgt ke dok dlm perot along tuh…hahhahah….

Dlm xsmp sejam pon baby tu berjaya diebebaskan dr perot along…huhhh sgt tembamm (3.55kg)..hahah aku tgk tau die kuar bilik operation…xbsh pon lg time tu..yg wat aku tersenyum tu..tekebil2 mate die..hee..cam dah idop lame je..padahal br je beberapa minit…hahah yg lg aku nak ketawa tu kat report die color baby = PINK!!! Hahahah xleh trime aku…

Esok’y (ahad) aku g tgk along ngn baby skali…hee…along xsure lg mane die…byk sgt pilihan kot..yg pasti IMAN la…hee..tp yg pelik nyer aku panggil die adik…hahha mengapakah?? Ntah…spontan je…mayb sbb aku xde adik plus die baby..hee…tp along pon ikot pngl die adik..hahah...lawak2...Tp yg paling best skali aku yg 1st dukung die (selain parents die la) dan yg pasti aku yg 1st tuka’n baju die lps nurse yg jage die smlm..hee….Time pakaikan baby baju tu along tnye aku…dik! Nak pngil ko busu ke mak su??? Ayooo….cam pelik je bunyi’y…hahhaha..aku xjwb pon..aku gelak je….

Mmm klu nak cite psl die cam byk je…cam dah letih plak jari jemari aku nih..hah!! nnt aku cite psl brg2 baby tu plak…Ya Rabbi sgt byk dan comey2 ok..huhh…nnt next post k…tunggu…..



Nota kaki : aku nagn k.ngah xsekeh pon baby tu..kang kemek plak pale die..hahah…

September ku....

Weehoo!!! Sgt lame aku xm’update ini blog….apa suda jd?? Huhh...ni sume gara2 portal yga ku dok ngadap ari2...sgt bz ok....almost everyday ade je requirement baru smp xsemapt nak msk list so nak xnak kene gak la aku menahan emosi dan jasmani aku membuat’y walaupon aku xbape nak tau wat nye...kehkehkeh!!!! as de result ade yg berjaya dah tak terkecuali ade yg tak bejaya.. :( pastu ditambah plak dgn meeting je...aku pon dah xtau bape kali dah...huhhh ilang ingatan dah aku nih...noooo.... :(

So nak dijadikan crite...bg aku september ni bulan yg paling bz dan ramadhan yg paling best dlm idop aku sbb aku ’idop sdr’...ngee...apekah?? yela...aku ari2 msk sdr tau tuk buke ngn sahor..(kdg2 sgt mkn luar..tu pon klu de org yg sudi belanje..) apekah yg aku msk?? Hee..yg simple2 je...asal kenyang dah la..tp den banggo ngn perubahan idop den ni...ngeee... :)

Akceli byk je bende yg belaku yg aku nak cite kat ni...fadh pon slalu tnye..wey anne,ko xupdate ke?? (wlpn aku tgk die pon xupdate...hahahah...sibok ngn bisnes blog die la tuh). Sbb dah byk sgt nak cite...h.pon aku pon dah penoh ngn gmbr2 yg aku nak cite tu...tp disebabkan kekangan ms so aku terpakse lupekan je la...(aikk ramai yg kecewa ke?? ngee..)..hahahha...aku yg dah lupe nak cite pe sbnr’y..wakaka...

Lastly aku ucapkan slmt berpuase tuk minggu yg terakhir ni k...moge2 doa2 kite dimakbulkan Allah s.w.t..amin....

p/s : wani mesti tau doa aku pe ek?? Hee... :)

Thursday, August 14, 2008

:: Khas buat yg bergelar lelaki ::


WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI: Kamu!!!
WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang rusukku!
Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya...

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu haripada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberangjalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!".

LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak"Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing" .

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu,sepertinya.

Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.

LELAKI: Apa khabar?
WANITA: Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI: Belum.
WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan? Tidak ada yangberubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu dihujung lafaz "Selamat tinggal..."

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya diasedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya diapatahkan.... .

Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang di kemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudahterlambat...

Kerana itu, jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh hati... Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata yang kau ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai? Kiramerasakan akan menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.

Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan akibat yang akan diterima??


nota kaki :: (kpd kwn2 yg blm berkahwin) ehh ape yg korang terpikir ms bace nih??


Wednesday, August 13, 2008

:: You were everything, everything ::

"My Happy Ending"

So much for my happy ending
Oh oh, oh oh, oh oh...

Let's talk this over
It's not like we're dead
Was it something I did?
Was it something You said?
Don't leave me hanging
In a city so dead
Held up so high
On such a breakable thread

You were all the things I thought I knew
And I thought we could be

You were everything, everything that I wanted
We were meant to be, supposed to be, but we lost it
And all of the memories, so close to me, just fade away
All this time you were pretending
So much for my happy ending
Oh oh, oh oh, oh oh...

You've got your dumb friends
I know what they say
They tell you I'm difficult
But so are they
But they don't know me
Do they even know you?
All the things you hide from me
All the shit that you do [CD version]
All the stuff that you do [radio edited version]

You were all the things I thought I knew
And I thought we could be
It's nice to know that you were there
Thanks for acting like you cared
And making me feel like I was the only one
It's nice to know we had it all
Thanks for watching as I fall
And letting me know we were done
Oh oh, oh oh, oh oh...
So much for my happy ending
Oh oh, oh oh, oh oh...




--Have you ever—

Lied - yup yup..
Smoked - nope nope..
Broke someone's heart - ade la.. sorry ek!
Had your heart broken - sadly yes..
Wish you were a prince/princess - princess kepada prince charming bleh?
Liked someone who was taken - takuya kimura...john mayer….
Shaved your head - never!
Been in love - hhmmm!
Used chopsticks - ah huh!
Sang in the mirror to yourself - almost everyday ok! wat to do…

ps : sila tagged yerk kawan2...

Monday, August 4, 2008

lawak tahap bongok!!

weehoo...sedang aku asyk m'search2 ape yg menarik kat tenet...tetibe aku tejumpe link yg menarik perhatian aku..perkataan yg wat aku tertarik ialah..jengjengjeeng!!! "lawak.." Dlm ati aku...mmm best gak ni...boring2 gelak sesorang...ngehngeh...bile aku click je...hahahhahahah!!!! mmg lawak pon..lawak xsopan a.k.a tak beretika pon ade...hee..tu yg wat lawak tu...dan salah satu lawak yg m'jd pilihan aku tuk ditempelkan kat sini ialah...(kat bwh jap lg la yerk..)..pilihan nie aku wat pas dah menapis segala isi kandungn supaya tidak melanggar sensitivisi (betul ke tuh??ahh blasah je..) semua pihak...ngehngeh!!!

:: 2 ORG KAYE BONGOK ::

Suatu hari ada dua orang kaya sedang duduk di cafe, sambil menggosip pemandunya.

Orang kaya I : " Hei, kau tau tak, pemandu aku ini bodohnya setengah mampus ! Kalau kau tak percaya cuba lihat nie.

"Terus dia panggil pemandunya si King Kong " King Kong, ini 10 ringgit, pergi ke kedai kereta, dan belikan aku Mercedez.

"King Kong pun menjawab dengan sopan," Yes Sir !! Right A way !!" Dengan pantas terus ke kedai kereta.

Orang kaya I itu beritahu ke temannya," Nampak? Apa aku cakap....dia buat betul-betul"

Orang kaya II : " Haha....itu belum apa-apa, kau nak tengok, pemandu aku lagi teruk dari itu. Biar aku tunjukkan pada kau." Terus orang kaya II memanggil pemandunya Rambo. " Rambo, pergi ke rumah aku, cuba lihat sama ada aku ada kat rumah ke tidak ?

"Rambo: " Yes Sir !! Right A Way !!" dan dia terus cabut ke rumah tuannya.

Orang kaya II beritahu kepada temannya tadi, " Nampak apa yang aku cakapkan ? Dia tak ada otak untuk berfikir, mana boleh aku ada di dua tempat yang berbeza dalam satu masa.

Tdak berapa lama kemudian, kedua pemandu itu bertemu di jalan,King Kong : " Ehh you know, my boss is very stupid laaaahhh. Dia kasih aku 10 ringgit dan suruh aku beli mercedez di kedai kereta, mana boleh ?? Kau kan tahu sekarang kan hari minggu. Semua kedai kereta tutup!!"

Rambo : " Kau fikir boss kau stupid ha ? boss aku lagi stupid!! Masa dia suruh aku balik rumah lihat, apakah dia ada di rumah.....Padahal dia kan boleh check sendiri telefon je la ke rumahnya!!"

nota kaki : enjoy!!! :)

Tuesday, July 29, 2008

huhh...alahai.....

Waktu skg menunjukkan pukul 1.30 ptg...time lunch la ek...tp..hik..hik..aku tinggal sorang je dlm 'bilik puaka' nie...dah tentu la sume org kuar lunch + g jln2 kat 'depan' nuu haa...beli2 la konon.. (wani ari2 beli kain wat baju wey...ehh ats hasutan aku ke..kehkeh)...aku je memerapkan diri aku sbb aku pose la...for sure la xg lunch plus nak join jln2 pon mls sbb nak simpan tenage...hahah xdela sbb takot terrgode kot..hee... :)

*xleh jd ni*

Tp yg aku xpuar ati tu...time aku pose ni la k.ct nak bwk mkn best...waahghkkkk!!! kek coklat ok..ngn jagong reboss skali..cehhh...mencabar kewibawaan aku sunggoh la camni..k.ct kate 'haros ke awak pose arini'....ala xaci la k.ct...nape smlm k.ct xckp nak bwk mknn2 yg beshh tu...?? hee..haros ke aku ckp camtu plak kat k.ct..ngehngeh!!

*dah abis dah pon...ihik*

Bile dah dok keseorg cmni...teringat plak smlm 'nasi lemak day' hee....ktorg group jkkp dianugerahkan nasi lemak hasil air tangn k.yam.. (mm..k.yamm tu pegawai am rendah opis ktorg..ihik..)woww!!!! best gile sbb ngn smbl sotong...wahhh lauk 'binatang' kegemaran aku tu..rs cam nak blasah smbl semate je tp cam kureng asam la plak kan..so kene mkn gak la nasi'y..ngehngeh...

hee..tuk pengetahuan umum..ktorg sebat 2 round tau..ihik...cam best je mkn rebot2 camtu..skali mkn time dah nak lunch..pastu skali ni jemaah time pas asar....wakaka..dah kat kul 5...yg klakor'y mule2 nak mkn ms kul4 blh tu tp k.ct xkasi...die kate jap2 kang la kul 5...oklah aku ngn wani jwb serantak...sbb ktorg je yg telebih lapor akceli..kehkeh...pastu cam xleh nak tunggu kul 5 je..nasi lemak tu dah mcm tgk aku daring je...hikhik...aku tgk jam kul 450...arghhh!!! 'jomla mkn...xtahan ah ni...' dgn pnts wani jwb..'jommmm..aku pon asyk tgk jam je..uhukk'...hee k.ct pon setuju...sbb takot ktorg abiskan kot..hikhik...Akhir'y kami berjaye abiskan sume nasi lemak tu juge atas bantuan k.long dan syud dgn rela hati...hee...wahhh!!!! sgt best smlm...

*nasik lomak sotong kurita*

uhuk....cukupla...tu smlm arini??? buke kang aku nak buke ape yerk...mmm xde idea lg..hee..tp yg pasni yg special la...hee...aikk dah kul 2 lbh ni..derang xnaik2 lg ni...aiiii..ni nak sabotaj aku ni... :(


nota kaki : gmbr ni sume aku capture ms aku dok sowang2...except n.lomak tu smlm da...

Wednesday, July 23, 2008

Kecot Perot


huhh.....minggu ni minggu maut bg aku....cam susah je nak bernafas..emosi pon agak terganggu..waahh mukadimah yg agak kucar-kacir nih...ngehngeh...
Ekceli aku de intebiu DPLI luse ni...(Jumaat-25/07)huh...soo skg ni otak aku sering terganggu dgr perkara2 yg tinggtoongg..Takott sgt ok...ape la yg berlaku gak'y.... :( br bercerita ni dah seram sejok (mmg sejok pon dlm bilik nie).ntah camne la gak'y bile aku melangkah msk bilik tebiu tu nnt...???? gurpp!!! Aku exam nnt kat UKM...penah je aku g tp xbape ingt sgt jln die..xpelah aku blasah je la nnt..huuhu...
Wani dah pon lepas arini...waahhh siap msg aku lg nak ungkapkan kelegaan die tuh..cehhh tp menambahkan kekecotan perot aku ni ade lah...kureng asem ko wani...cehhh....Dek kerana kekecotan perot aku ni perjalanan idop aku minggu ni pon dah xbape betull...tido awal sbb takot nak pikir bukan2 (xmkn mlm plak tu)..dtg keje pon awal sbb xlena tido (xcaye tanyer k.ct..huhu) otak plak asyk dok hafal fakta2 yg mcm tuutt tu...(xnak kutuk lg nnt kene tulah..hahah!!) drive slow je sbb nak tgk 'pertanian' kat s'pjg h.wat tuh..(aku kan lalu MARDI..wakaka)...huhhh byk sungguh anjakan paradikma idop aku minggu ni...

Tp aku akan pastikan..ianya akan berakhir jumaat nie!!!!!!!!!! arggg...serabot2.....huhh...

Kat bwh ni la bende2 yg berlegar2 atas pale aku..cume korang je yg xnmpk..huhu...

:: Falfasah Pendidikan negara ::
''Pendidikan di Malaysia adalah usaha yg berterusan utk melahirkan insan yg seimbang dan harmonis dr segi intelek,rohani,jasmani serta emosi berdasarkan kepercayaan serta kepatuhan kpd Tuhan. Usaha ini adalah bg melahirkan rakyat M'sia yg berilmu,bertanggungjawab dah berupaya mencakap kesejateraan diri serta memberi sumbangan kepada masyarakat dan negara '' (nie aku dah edit ikot kepahaman aku tau..leh ke?? mm...)

:: PIPP ::
1) Membina negara bangsa
2) Menbangunkan modal insan
3) Memperkasa sekolah kebangsaan
4) Merapatkan jurang pendidikan
5) Memartabatkan profesion perguruan
6) Melonjakkan kecemerlangan institusi pendidikan
(huraian die aku xhafal lg...sempat lg kot ek..hee...)

Pastu senarai2 menteri yg xbape aku nak ingt sgt....sikit2 ok la kot...ala xkan la se'complecated tu tebiu tuu....aku dgr ade gak yg easy money je soklan yg ditnyer cam hobi pe? nape nak jd cekgu?....ala aku die nak tnyer pe nieee....plesss....alamak nak g toilet jap heh..(bukti aku mmg tgh kecot perot... :P)

p/s : doakan aku selamat nyer.....uhuk... :P
p/s : encik or puan 'tebiu'....jgnla soal sy susah yerk...sy budak baik tau....sy xjahat po..nakal je skt2...ehh de kaitan ke...ntah...aku tinggtoongg dah...

Thursday, July 17, 2008

Alhamdulillah...

weehoo....!! aku br je msk keje pas 2 ari aku cuti...cuti yg sgt beshh..hee...ekceli aku g jempot abah dan mak aku kat klia...waahhh flight delay...huh smp tebaring2 aku kat klia tu..huahuaa..aku peduli pe...aku sgt lapar dan mengantuk ok...Nasib baik along ngn rizal smp dgn membawa bekalan...ngehngeh..abis aku blasah n.goreng tuh..huhu...tanpa menoleh lg..kehkeh.. nak jln?? dah xlalu aku nak ronder2 kat situ...bukan leh beli pape pon...sgt mahal...hahahah!! mm nak tau tak..ms aku jamu2 mate kat kedai2 kat situ..terlintas plk kat pale aku..'wahh klu beli brg hantaran kat sini mesti best ek..sbb sume mahal2...' hhahahah.....tp yg tuk side aku la...haha..aikk pahal plak tetibe cite brg hantaran plak nie..tinggg tonggg!!! :P

Pas hampir 3jam aku tunggu...finally abah dan mak pon tiba dgn selamat'y...wahhhhh senym lebar aku sbb tgk abah ngn mak....hee....wahh mak kemain lg..lip lap lip lap tudung die...abah plak ngn selendang di bahu..ehh selendang ke..kehkeh....nnt la aku tnyer abah ape name kain tu..huhu.... :P

Nak gerak blk tuh aku ngn Adnin bwk kenari along (kete yg dipenuhi brg2 mak) sbb nak anta Adnin blk umah die lu..Rizal ngn along plak bwk myVi aku..(selesa skt nak bwk abah ngn makk).hahahha.....mesti along sgt hangin bile bc ayat aku tu...waahhh dah bwk myVi aku yg laju tu...sadin je die take off ktorg...cehhhh...xpelah leh gak aku usha myVi aku dr pelbagai sudut..waahh perlu ke?? dah kete aku..mestila perlu...wakakakak!!!!

Ktorg smp umah dah dekat kul 6 ptg...aikk nape cam lewat ek? ntah sbb drive siang kot..xleh nak pecot sgt...hahhaha...(ayat sedapkan ati sdr nih..) sume org dah ade kat umah aku...dieorg msk2 skt nak wat tahlil kat surau pas isyak kang...ooooo......aku cam biase...usha2 dapor pastu sebat ape yg aku rs selera dek tekak aku kat depan tv...hahaha....biar la dieorg cite2 kat dapor tu...hee...ehh nape aku rs tv umah aku ni cam besar sgt je ek...sound pon cam best je....hahahahha....poyo beb!! mmmm stlh berfikir sejenak....hahahha tv kat umah sewa aku tu yg kecik tu rs cam tebesar tv kat umah ni...hahahahha!!!! (skali lg..xyah nak poyo la n....)

Mlm.....sesi punggah beg2 abah dan mak....hahhaha....makanan dah punggah ptg td sbb ramai dtg umah kan...bg la rs sorang sikit...nak byk kene g sdr la...hahah...Mak kate mak xbyk beli brg2 sgt..makanan je byk..mmm dr servay yg aku dah usha dr ptg td..mmg betul pon...hee..jahat sey mata aku..hahah..that why mata aku ade 'pat'..haha...

senarai hadiah tuk aku...mmm....baju tido 2 psg..(due2 aku pki dah.huhu),kasut wane putih..(waa muat sey...),sarong kaki 2psg(sume org dpt...tp sape cepat die dpt la..aku rs aku nyer plg comey..hhaa sbb aku pilih dulu..),dan eksesori yg lain cam gelang...(aku amik 2 gak..hee),getah rmbt(2 gak)..mmm rantai je aku xamik sbb klu pki pon bukan nmpk...hahhaha.....

Next blog nnt klu berkesempatan aku tujk'n brg2 tu k....nnt la aku bsh lu baju tido tu...huhu....

p/s : to opismate...jempot la mkn buah tgn dr ku ituu...
p/s : to fadh...sian ko xdpt merasa....sori k....nak simpan'n pon...ntah bile leh jumpe ko.. :)

Thursday, July 3, 2008

Slamat jalan abah..mak....



Ahad lepas (29 Jun 2008) abah dan mak aku telah berangkat ke tanah suci untuk menunaikan umrah....Aku dr umah je..xblk mlk pon sbb br last week aku blk...so aku tunggu kat klia je...ehh silap2...dorang yg smp dulu dr aku..hahahahh..tp aku xlewat pon.... :) yela...aku kan naik train so TERlewat la skt....heee....ktorg sume dah kumpul lam kul 12 tp flight rupe'y kul 1340 so sempat lg la ktorg jemaah mkn mcd....hahahha..along yg belanje...(along aku yg mak buyung tu...hahaha).sume mkn cam pirana sbb dr pg xmkn pe....


Bile flight dah annce....sume dah cebek2....(eh korang paham ke cebek tu pe..alaa..muke yg cam nak nangis tuuu..heee) biase la along aku yg mule'n dulu...(everytime ok....raya..dll) aku mantain je lg..tp pas nak salam mak...aku dah xleh bersuara.....heee......aku pelok je mak...mak kate dah2...anggap je mak g Langkawii...cehhhh mak nie....pastu aku salam pelok abah plak...waaa lg sedih aku...sbb abah pesan...............(xleh nak cite kat sini...kang aku nangis....ala korang pon mesti phmkan....heee)


Then abah dah mak pon berlepas dgn lambaian mereka yg membuat'n kami 3 beradik terdiam smbl mengalirkan air mata penuh harapan moga mereka dpt menunaikan ibadat mereka dgn sempurna dan semoga pulang ke pangkuan kami dgn selamat....(adik tunggu tau mak..abah..)
Teringt plak ms abah ngn mak g haji ms aku form4....hee...ms tu lg sedih sbb aku tinggal sorang..hee..smp demam2 aku rindu kat dorang...ingt lg ms tu nenek kasi aku tido ngn naik batik mak..hahah...mujarab gak sbb kebah demam aku pastu...oooo itula demam rindu name'y.. :)


Saat ni abah ngn mak dah pon selamt smp ke tanah suci dgn selamt...mlm td abah col bgtau dorang nak stat wat umrah dah...dorang pesan suh jage diri baik2....(along smpkan) aminn.....InsyaAllah 15hb ni dorang blk la....aku doakan moge2 abah mak sihat2 slalu kat sana..


Friday, June 20, 2008

Perkelahan kami.....


Yuuuhuuuu......sabtu lepas aku,wani,fadh,atul,syud (opismate aku sume tu..) g picnic.....g sg.congkak lg....hahahah.....wani sbg leader aku plak sbg secetary..huhu siap wat paper work tuuu...(sgt poyo ek) tp xkan la aku nak paste paper work tu kat post niee..ish ish ish...sgt xmsk akal...allaaa cayo la ckp denn...
Disebabkan Wani leader so die la driver ktorg..naik volvo seyyyy...jgn xcaye....hahaha...ktorg berkumpul kat stesen komuter kajang (ala senang skt wani nak kutip anak2 buah die nie..). Eheh lupe plakk...makn sume bwk sorang skt tau..save skt...just tong2 wet petrol je la...tp ktorg dah set la msing2 bwk pe...(spt dlm paper work la..).
Smp sane lam kul 10 lbh kot...waaa sgt teruja kami sume.....makan2.......mandi2 smp menggigil..hahaha siap usha port org tu...org tu blah jer ktorg plak replace....heee.....sgt best....gelak jgn ckp la...aku rs suare ktorg jr yg dengar kot....ape tak nyer masing2 ade je gelagat yg xleh msk akal (wani ngn atul takut air...hahahaha.....)
Pas dah penat2 mandi mande....ktorg pon nak blah dah...time siap2 nak blk tu...ujan renyai2 plak...aikk xkasi ktorg blk kee...heee...(poyos).....mmm perjalanan blk ok je...xsesengal pegi (ikot je bontot bus K**P)hahahaha.....tp dlm kete waktu blk dorang ni wat dajal nagn aku..cehhhhh....letih plus naik volvo..mestila aku rs cam org dodoi2 aku...then pe lg...aku pon zzZZzzz......laaa...cehhh..saat aku post ni br aku tgk gmbr2 tu..cehh cehh lg skali...tp xpelah untk menghargai penat lelah dajal dorang tu...aku selit la skali gmbr tuu.. (carik la sdr okes)...daaaa....
p/s : to wani,syud,fadh,atul - sgt enjoy ek!!!
p/s : alaa toilet kat situ xbape bersih la....kecewa skt aku....
p/s : msk byr rm1 tau + parking rm2
p/s : hahaha..ms nak blk volvo wani cam susah nak stat..haha cuak jap aku.... :P

:: Petang Itu ::

PETANG ITU....hahaha ekceli aku pon lupe bile dah tp ade la kot dlm 2 3 minggu lps kot...Aku blk Melaka sebab nak amik exam Mtest...hahaha xkan xtau kot exam pe tu...huhu Kpli la.... :). Sampai aku apply cuti tau semata2 nak prepare tuk exam tu....da PETANG ITU aku dan Adnin pun g la carik skolah yg aku kene amik exam...payah gak la nak carik...sampai tanyer kat makcik jual goreng pisang tepi jalan...tp ktorg beli gak tau goreng pisang makcik tu...heee....amik ati skt...
Pas dah jumpe skolah tu..ktorg dah xde hala tuju....mmmm terus ke tasik air keroh...petang2 kan mesti la meriah kat situ.....Org2 memancing (sentiasa je ade), org berjogging, org dating2 (eh aku singgah mkn je la...) ktorg pon lepak la situ jap...mkn goreng pisang la...air tebu.....hee...

Tetibe aku nampak something cam manarik perhatian aku...ala susah la nak cite...alayg cam kete dlm air tu....tp kite kayoh tuu.. (ala tgk je la kat gmbr ats tu)....aku pun excited nak naik gak...tp mule2 tu si Adnin xkasi...tp aku nak gak...!!! aku pujuk die smp die nak....heee....akhir'y terhasil la gmbr2 kat atas tu.....i likeee.......aku naik yg wani pink lg.....heee....sejam...mmmm sgt puas.... :)

p/s : to Adnin -thank u so muchhh....

Wednesday, May 21, 2008

BuKit CahaYA....

Yuhuu...sudah agak lame aku tak m'postkan ape2...bukan xde cite just cam bz skt..huhu..bz ker?? hahaha.....oklah InsyaAllah pasni aku akn cube m'free'n diri aku k...heee....

mmmm.....nak cite nie...Last monday aku n Adnin ke Bukit Cahaya Kat Shah Alam..b4 that aku siap wat paper work tau tuk propose ke mana destinasi ktorg....dah akhir'y kata sepakan d'ambil tuk ke Bukit Cahaya tu la...Antara sbb'y ialah....dah tau jln,xjauh sgt..dan yg plg pntg murah je tiket nak msk..huhu...biasela tgh2 bulan..(ala aku awal ke tgh ke akhr bln ke same je..ngehngeh).

We all b'tolak dlm kul 10am..of course la naik myVi sbb jimat petrol la konon...kata tuan punye neo la...xpe2...nnt i claim k..huhu....Sblm tu sempat beli nasi lemak ngn mee kat mkck jual2 tu..huhu...xyah nak benti2 dah kang...Perjalanan kami berjalan lncr sehinggala smp ke destinasi...Smbl tu borak2 la sbb aku xsbr nak naik beskal..heee...mesti best..Ktorg smpi dlm kul 10lbh kot...aku tgk kat pintu gerbang tuh die tulis..."Taman Pertanian Malaysia"..aku trs kerut dahi... ~~

Aku : N nak g Bukit Cahaya lah bbyyyyyyy.......
Adnin : Yela...sini la....
Aku : Tu die tulis tmn pertanian...xtulis pon bukit chaya...alaaaa......
Adnin : KAt belah dlm kang die tulis la tu....jap2 kite tgk dulu k....
(tetibe aku nmpk s.board Bukit Cahaya)
Aku : yess...yesss we got it!!!!
Adnin : mmm...org ckp xnak caye....
(aku songeh je...)

Br je smp.....siap2 dulu...nak adventure jap lg nie..huhu



Nak dipendek'n crite kitg org trs sewa 2 beskal...hee...sgt excited aku...sejam p'tama rm3 xsilp then jam2 strsnya tmbh rm1...(not sure sbb bukan aku yg byr..hee...) Ehh tp tiket msk aku sure rm3 sbb aku yg byr ok....wlupn Adnin yg g beli....hahahahah.....

Dan aktiviti b'beskal pon bermule...1st destination...ktorg (lbh pd aku la) n g umah 4 musim..mm harap sgt skg musim snow....hee....tp b4 that ktorg tgk map dulu la...hee..kang sesat plak sbb mmg jln2 je..xde guide2 pom..wahhh brani mati ni..hee....woww map menunjuk'n jarak ke sana sejauh 1.3km...guppp!!! mm..leh ke nie..heeee....ahhhhh we can do it!!!!tp mkn lu ar....mmm kat situ byk je pondok2 tuk benti berehat so no prob la klu nak rehat bile2 ms pon...pass mkn Adnin trs bg tuala kat aku...wahhhhh ready tuk lap peluh nie....huhu....


Tuala yg dubekalkan tuk aku..huhu..mmg sgt b'guna la sbb peluh ‘sgt’ ok…tp bape kali gak melayang sbb laju sgt turn bukit..huhu


Ni la beskal yg ktorg sewa....b4 that beskal Adnin breakdown...so dah tukar...same color..

Setelah b’hempas pulas….kami pon smp ke rumah iklim sederhana 4 musim…tp skg musim bunge la…ahh whatever…aku nak gak msk…n once again aku yg byr tiket k..hahahh siap mntk duit balance beli tiket msk td…hahahhahahaha…Adnin kate…..wooooooooooooooo………hahahahah..relax ar bby…..
Bile kami msk j eke dlm…waa….nyaman’y dgn a’cond yg sejuk 15-20dgr come with bau bunge2 yg wangi…..waaa……rmi gak org so agk sesak tp smpt je nak take pic..heee…


Mmg sgt cntk….aku terpikir camtu ke kat oversea klu musim bunge..ngehngeh


Waa…sgt nyaman dpt dok jap kat sini..aku berangn jap cam kat oversea….

Hee....die pon mesti tgh berangan cam aku..ke tgh pkr nak bwk aku g mane plak pasni..huu..

Pas dah puas menikmati keindahan bunge2 tu....kami pon meneroskan perjalanan tuk menambahkan kepenatan kami.heee....just pusing2 je...on de way tu kami lalui taman herba...taman haiwan..tmn buah-buahan...taman orkid...rumah kebudayaan...empangan ape ntah..hee..mmg byk sgt tmpt2 yg kite leh lawati...huhhh..tp ktorg xg sume pon...sbb byk sgt..heee....jln plak Ya Allah berbukit-bukau tau..huhh....smp kaki aku sgt dah xlarat....hahah....bile naik bukit tolak je la..hee..turun bukit, aku la yg paling terel..smp bus2 plak yg ke tepi....hahahahahha...sgt beshhhh turun bukit.....

Bile dah xbleh blahh....hahahahahah.......


Sgt letih smp aku menongkat dagu..nak angkat pale pon xlarat dah...



Tp yg paling best’y MISSION COMPLETED!!!!!!! YEHHHHHH

P/S : Thanks aby..sbb stuju dgn cadangn N yg ‘beshh’ nii….but we really enjoyed it..yehhhh...

P/S : Bukit Cahaya!!!!!!!! hahhahaha...aku berjaya menakluki muu..huu....

P/S : Genting.....wait 4 mee......yehhhh.....

Wednesday, February 27, 2008

lipas oh lipasss!!!

hye....arini cam biase xde wat pape lg...sbb oleh mslh yg xdpt dielak'n, kerja yg patut aku wat tertangguh lg..huhu best gakk...

Arini lunch trn lmbt skt sbb dah sarap 'agak berat' la pg tdd...

hahahah...nak dijadikan cerita...msk je lift, aku trs telompat sbb t'dgr kwn aku ckp perkataan "lipas".....Ya Rabbi..mmg ade lipas pun!!!!! aku trs melompat kluar dr lift....tp kwn aku relax jer..cesss..die xtkt ker...eeee aku jgn laaaa.....lipas la binatang yg tergolong dalam kumpulan binatang yg aku takuttt...mesti cam xlogik jer ek...tp nak wat camne....mmg aku takut lipas punn..huh....(sian tuk diri aku sdr)...

smbg crite....kwn aku suh msk gakk.....ohhh no...aku xkan bunuh diri...xbau syurga tau!! huhu....

Yg aku pelik tu kwn aku relax je cam xde prasan...aku je dok mcm org nak mati...lipas tu pun satu hall...die leh statik je kat situu...tgh2 lift plak tuu...aku ckp kat kwn aku..."xpelah syud..ko trn je la dulu...aku trn pki tangge je"(ala tngkt 4 je pun..huhu)..

DAN TIBE2......dr arah blakang...dtg seorang 'penyelamat' dtg...die nak trn lift gak la...(sabahan guy kot...)..die tnyer.."nape2??" "ade lipas"....die trs msk (sementara kwn aku td still tkn button ><) dan "berperang" dgn lipas durjana td...dah akhir'y lipas durjana td pun mati....huhu...

Dan aku pun msk lift dgn selambe'y tanpa pndg pun muke mamat td...(dlm fkrn aku...ayoo mesti de dah nmpk aku dok kalut dr td...dr blkg plak tu..huhu...jatuh saman aku..hehehe)

Tp yg xleh thn tu...aku leh tnyer mane lipas td...??? betul ke dah mati?? kwn aku dgn bengang'y..."laaa nak bukti plakk"....huhu...tp aku berjaya gak dpt'n bukti yg aku nakk...hahahahha.....cik lipas tu dah penyet kat tapak kasut mamat td tuu..kehkehkeh!!!!!

mamat tu siap ckp ngn aku lg..."nasib baik sekor jer..."hahahahah......!!!!!!

Pastu bile aku tgh pilih2 lauk nak mkn,mamat penyelamat td lalu lg blakang aku...ahahah...die senym jer...cessssss malu akuu....huh...tu la kisah aku arini...lipas2....psl ko pun leh jd isu aku tau...

Monday, February 25, 2008

de new life beginn....

aiiii dear....
(18 feb 2008)--peralihan diri telah pun bermulaa....permulaan yg sgt mendebarkan...huhu!! cewah..cam nak kawin plakk....cess... but it only de normal part la...dan everything just walk throngh de flow....huh....may God bless me..