Wednesday, May 21, 2008

BuKit CahaYA....

Yuhuu...sudah agak lame aku tak m'postkan ape2...bukan xde cite just cam bz skt..huhu..bz ker?? hahaha.....oklah InsyaAllah pasni aku akn cube m'free'n diri aku k...heee....

mmmm.....nak cite nie...Last monday aku n Adnin ke Bukit Cahaya Kat Shah Alam..b4 that aku siap wat paper work tau tuk propose ke mana destinasi ktorg....dah akhir'y kata sepakan d'ambil tuk ke Bukit Cahaya tu la...Antara sbb'y ialah....dah tau jln,xjauh sgt..dan yg plg pntg murah je tiket nak msk..huhu...biasela tgh2 bulan..(ala aku awal ke tgh ke akhr bln ke same je..ngehngeh).

We all b'tolak dlm kul 10am..of course la naik myVi sbb jimat petrol la konon...kata tuan punye neo la...xpe2...nnt i claim k..huhu....Sblm tu sempat beli nasi lemak ngn mee kat mkck jual2 tu..huhu...xyah nak benti2 dah kang...Perjalanan kami berjalan lncr sehinggala smp ke destinasi...Smbl tu borak2 la sbb aku xsbr nak naik beskal..heee...mesti best..Ktorg smpi dlm kul 10lbh kot...aku tgk kat pintu gerbang tuh die tulis..."Taman Pertanian Malaysia"..aku trs kerut dahi... ~~

Aku : N nak g Bukit Cahaya lah bbyyyyyyy.......
Adnin : Yela...sini la....
Aku : Tu die tulis tmn pertanian...xtulis pon bukit chaya...alaaaa......
Adnin : KAt belah dlm kang die tulis la tu....jap2 kite tgk dulu k....
(tetibe aku nmpk s.board Bukit Cahaya)
Aku : yess...yesss we got it!!!!
Adnin : mmm...org ckp xnak caye....
(aku songeh je...)

Br je smp.....siap2 dulu...nak adventure jap lg nie..huhu



Nak dipendek'n crite kitg org trs sewa 2 beskal...hee...sgt excited aku...sejam p'tama rm3 xsilp then jam2 strsnya tmbh rm1...(not sure sbb bukan aku yg byr..hee...) Ehh tp tiket msk aku sure rm3 sbb aku yg byr ok....wlupn Adnin yg g beli....hahahahah.....

Dan aktiviti b'beskal pon bermule...1st destination...ktorg (lbh pd aku la) n g umah 4 musim..mm harap sgt skg musim snow....hee....tp b4 that ktorg tgk map dulu la...hee..kang sesat plak sbb mmg jln2 je..xde guide2 pom..wahhh brani mati ni..hee....woww map menunjuk'n jarak ke sana sejauh 1.3km...guppp!!! mm..leh ke nie..heeee....ahhhhh we can do it!!!!tp mkn lu ar....mmm kat situ byk je pondok2 tuk benti berehat so no prob la klu nak rehat bile2 ms pon...pass mkn Adnin trs bg tuala kat aku...wahhhhh ready tuk lap peluh nie....huhu....


Tuala yg dubekalkan tuk aku..huhu..mmg sgt b'guna la sbb peluh ‘sgt’ ok…tp bape kali gak melayang sbb laju sgt turn bukit..huhu


Ni la beskal yg ktorg sewa....b4 that beskal Adnin breakdown...so dah tukar...same color..

Setelah b’hempas pulas….kami pon smp ke rumah iklim sederhana 4 musim…tp skg musim bunge la…ahh whatever…aku nak gak msk…n once again aku yg byr tiket k..hahahh siap mntk duit balance beli tiket msk td…hahahhahahaha…Adnin kate…..wooooooooooooooo………hahahahah..relax ar bby…..
Bile kami msk j eke dlm…waa….nyaman’y dgn a’cond yg sejuk 15-20dgr come with bau bunge2 yg wangi…..waaa……rmi gak org so agk sesak tp smpt je nak take pic..heee…


Mmg sgt cntk….aku terpikir camtu ke kat oversea klu musim bunge..ngehngeh


Waa…sgt nyaman dpt dok jap kat sini..aku berangn jap cam kat oversea….

Hee....die pon mesti tgh berangan cam aku..ke tgh pkr nak bwk aku g mane plak pasni..huu..

Pas dah puas menikmati keindahan bunge2 tu....kami pon meneroskan perjalanan tuk menambahkan kepenatan kami.heee....just pusing2 je...on de way tu kami lalui taman herba...taman haiwan..tmn buah-buahan...taman orkid...rumah kebudayaan...empangan ape ntah..hee..mmg byk sgt tmpt2 yg kite leh lawati...huhhh..tp ktorg xg sume pon...sbb byk sgt..heee....jln plak Ya Allah berbukit-bukau tau..huhh....smp kaki aku sgt dah xlarat....hahah....bile naik bukit tolak je la..hee..turun bukit, aku la yg paling terel..smp bus2 plak yg ke tepi....hahahahahha...sgt beshhhh turun bukit.....

Bile dah xbleh blahh....hahahahahah.......


Sgt letih smp aku menongkat dagu..nak angkat pale pon xlarat dah...



Tp yg paling best’y MISSION COMPLETED!!!!!!! YEHHHHHH

P/S : Thanks aby..sbb stuju dgn cadangn N yg ‘beshh’ nii….but we really enjoyed it..yehhhh...

P/S : Bukit Cahaya!!!!!!!! hahhahaha...aku berjaya menakluki muu..huu....

P/S : Genting.....wait 4 mee......yehhhh.....

3 comments:

syud said...

hahaha..kayuh gerek x mau2..tu la,aku ajak p pasar mlm jalan kaki xmo..da leh warm up tu..penting utk stamina..hahahaha

Anonymous said...

mengong ko syud....ala g psr mlm naik kete dah la...leh parking kat kedai 'botak' hahahahahha...!!!!!

liza said...

ini keje kamu ya....
nnt repot kt mak abah ko...
ring...ring...hello, pakcik... makcik.... ;p

ko g dating kt ctu wtpe...ekekke