Wednesday, September 24, 2008

IMAN kami.....




Tanggal 20 sept yg lalu…lahir sorang hero dlm family aku…kire die hero la sbb die sorang je lelaki dlm family aku selain abah dan abg ipar aku..ngee…die gak merangkap cucu 1st dlm family aku..merangkap anak buah 1st tu aku dan k.ngah…hee…

Huhh klu nak cite cane detik die lahir sgt la tension sbb sgt payah die nak kuar…smp tetido2 ktorg tunggu die..dr kul 4 pg along aku dah msk labour room tu tp smp nak ke tgh mlm bukaan just 3cm..huhhh..apekah?? sian kat along aku..dah la mmg dah 3 ari before dah kene tahan ward…xpelah long demi anakmu tercinta…tersayang…tersorang..hahha.. Tp at last along kene operation gak sbb jantung baby dah lemah…along aku pond ah lemah sgt aku tgk..yg klakar nyer aku ngn k.ngah nak sekeh pale budak tu nnt bile die dah kuar sbb dr pg xnak gak kuar2..best sgt ke dok dlm perot along tuh…hahhahah….

Dlm xsmp sejam pon baby tu berjaya diebebaskan dr perot along…huhhh sgt tembamm (3.55kg)..hahah aku tgk tau die kuar bilik operation…xbsh pon lg time tu..yg wat aku tersenyum tu..tekebil2 mate die..hee..cam dah idop lame je..padahal br je beberapa minit…hahah yg lg aku nak ketawa tu kat report die color baby = PINK!!! Hahahah xleh trime aku…

Esok’y (ahad) aku g tgk along ngn baby skali…hee…along xsure lg mane die…byk sgt pilihan kot..yg pasti IMAN la…hee..tp yg pelik nyer aku panggil die adik…hahha mengapakah?? Ntah…spontan je…mayb sbb aku xde adik plus die baby..hee…tp along pon ikot pngl die adik..hahah...lawak2...Tp yg paling best skali aku yg 1st dukung die (selain parents die la) dan yg pasti aku yg 1st tuka’n baju die lps nurse yg jage die smlm..hee….Time pakaikan baby baju tu along tnye aku…dik! Nak pngil ko busu ke mak su??? Ayooo….cam pelik je bunyi’y…hahhaha..aku xjwb pon..aku gelak je….

Mmm klu nak cite psl die cam byk je…cam dah letih plak jari jemari aku nih..hah!! nnt aku cite psl brg2 baby tu plak…Ya Rabbi sgt byk dan comey2 ok..huhh…nnt next post k…tunggu…..



Nota kaki : aku nagn k.ngah xsekeh pon baby tu..kang kemek plak pale die..hahah…

September ku....

Weehoo!!! Sgt lame aku xm’update ini blog….apa suda jd?? Huhh...ni sume gara2 portal yga ku dok ngadap ari2...sgt bz ok....almost everyday ade je requirement baru smp xsemapt nak msk list so nak xnak kene gak la aku menahan emosi dan jasmani aku membuat’y walaupon aku xbape nak tau wat nye...kehkehkeh!!!! as de result ade yg berjaya dah tak terkecuali ade yg tak bejaya.. :( pastu ditambah plak dgn meeting je...aku pon dah xtau bape kali dah...huhhh ilang ingatan dah aku nih...noooo.... :(

So nak dijadikan crite...bg aku september ni bulan yg paling bz dan ramadhan yg paling best dlm idop aku sbb aku ’idop sdr’...ngee...apekah?? yela...aku ari2 msk sdr tau tuk buke ngn sahor..(kdg2 sgt mkn luar..tu pon klu de org yg sudi belanje..) apekah yg aku msk?? Hee..yg simple2 je...asal kenyang dah la..tp den banggo ngn perubahan idop den ni...ngeee... :)

Akceli byk je bende yg belaku yg aku nak cite kat ni...fadh pon slalu tnye..wey anne,ko xupdate ke?? (wlpn aku tgk die pon xupdate...hahahah...sibok ngn bisnes blog die la tuh). Sbb dah byk sgt nak cite...h.pon aku pon dah penoh ngn gmbr2 yg aku nak cite tu...tp disebabkan kekangan ms so aku terpakse lupekan je la...(aikk ramai yg kecewa ke?? ngee..)..hahahha...aku yg dah lupe nak cite pe sbnr’y..wakaka...

Lastly aku ucapkan slmt berpuase tuk minggu yg terakhir ni k...moge2 doa2 kite dimakbulkan Allah s.w.t..amin....

p/s : wani mesti tau doa aku pe ek?? Hee... :)