Sunday, July 31, 2011

Sushi time kot ^_^

Haiii...selamat ari ahad sume.. Esok dah 1st Ramadhan kan.. Mlm ni dah stat solat Terawih.. Hmmm ade niat ni, tp InsyaAllah la..Akan diusahakan... ^_^

Ni tahun pertama aku berpuasa dgn status sbg isteri. Hihi harap2 dpt la aku handle dgn baik. Jgn smp si suami xsempat sahur dan berbuke sudah...hihihi ^_^"

Oke, sempena berpuasa esok meh aku abiskan cite psl mkn2 heh. Pasni xde dah kot, klu ade pon mayb psl menu sahur atau juadah berbuke je kot..hihi

Ini cite last jumaat, ari jumaat kan lunch time pnjg skt..So kaki kami pon pjg la lunch jaoh jaoh skt. Opismate aku si yanie, teringin nak mkn sushi..Aku plak yg xpenah mkn sushi kat sushi king on je. Aku suke je nak try2 mkn ni, pastu pegi plak ngan org yg dah biase mkn, hmm ok lah, xdela aku tekulat2 nak pilih kan...

So ke jj equine la kami..Tp kami tapau je mkn kat food court sbb ramai org time tu.


Sushi2 pilihan kami, hihi byk gile kot smp xabis. Siap bwk blk opis plak..haa tu la time order xnak beragak. Smp xnak sebut sushi selamt sebulan dah pasni. Hahhaa amik ko! ^_^"

Name2 sushi jgn ko tnyer, haruslah aku xingt. Yg igt pon takoyaki je kot. Tu pon sbb aku asik slh sebut ckp tapoyaki smp si yanie pon dah mls nak betulkan aku...hihihi ^_^"

Sbb kenyang sgt smp xleh focus ngn keje dah pastu. Dan terhasillah memo ni sbg tanda ingtan bersama..hahaha ^_^


Date, time, subjek sume yg real. Hahah pastu yanie pakse aku simpan. Jgn sgt ilang, nnt kantoi ngn opismate lain sbb kami msk opos lewat skt aritu..kehkeh

- Posted using BlogPress from my iPhone


Location:Alor Gajah,Malaysia

Saturday, July 30, 2011

Marilah pulang, saye jemputkan

Semalam kan aku balik Melaka sorang2 dr cyberjaya pas keje kan.. Member2 sume dok tnye mane laki ko! Mane laki ko! Heee..die dah mmg ade kat melaka sebab kursus dr ari kamis aritu lg... ^_^

So arini aku kene amik die kat puteri resort, Ayer Keroh. Aku bukan tau sgt jln melaka ni..abis asal kat melaka je bukan aku yg drive soo haruslah aku buta jalan kan? Ngeengee ^_^" Smp kene cop melaka murtad lah...hiii kejam woo korang ^_^"

Tp atas tunjuk ajar dr kak ngah aku yg mmg expert gile jln melaka ni, berjaya jugak aku smp kat lokasi kejadian dgn tanpa ragu-ragu lgsg..eceh! Bongkak ke? Ngeeengee wey tu pon pas dah kene maki ngn kak ngah aku tau sbb sepuluh kali die terangkan, yg ke sepuluh tu br aku dpt bayangkan...hahah ^_^"


Now, org yg dijemput pon dah selamat tido tamau bangun2...hushh!

Aku tgh wat bubur kacang hijau durian ngn mak aku nie.hihi nak bwk buah tgn ke kenduri tahlil umah kakak ipar aku pas mgrb kang..Baik kan adik ipar ini? Hahahah bagetttt... ^_^"

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Lebuh Amj,Alor Gajah,Malaysia

Friday, July 29, 2011

Sama tak serupa ^_^

Nampak mcm same je....tp hakikat sgt laa tak same.. ^_^

Sorang tinggi sorang pendek!
Sorang kurus sorang gomok!

Hmmmm yg kata sifat xbest tu sume aku ^_^"

Eh eh tapi.....yg same kami same2 comel! Hahaha ^_^ alaa kasi can la heh..hihi




- Posted using BlogPress from my iPhone

Lapar yg amat lapar

Korangggg.....
Sekarang aku tgh lapar yg amat nie...Xminum pg td sbb sibok kemas brg nak trs blk melaka pas keje kang.

En.neo mmg xde umah so lg la aku xminum..huhu tp bahana nye skg aku sgt laparrr....agegege kalah keadaan pose ni...

Huh! Huh! Huh! Sabarr...bape jam lg lunch time.Buat je keje k..Buat2 cam xlapar k. Ajaa!! ^_^


Ohhhh dinner ku smlm..oh oh oh


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Usahawan,Cyberjaya,Malaysia

Thursday, July 28, 2011

Harimau Malaya Boleh!!

Update : 12.15am

Sangat berdebar-debar oke!!
Update : Dah redha kot ^_^"



Barisan kesebelas harapan negara!
Update : for me, Safee Sali mmg pro...tp apekah daya, bola adalah game berpasukan. Aku suke tgk time die marah keper singapore yg asik la nak jd pelakon terbaik! Adehhh bosan ngn tektik pondan tuuuu.... ^_^"



Sokongan mantap yeahhh!!!!!
Update : Mesti pulang dgn kekeciwaan, aku yg dok umah pon emosi..apekan lg mereka. Xpela ye, at least korang dah jalankan tugas as penyokong yg terrrrrbaekkkk <^_^>



Barisan pengadil, sile adil!! ^_^
Update : Pengadil yg adeh. Xkan xnmpk singapore yg sengaja lengahkan masa. Asik la nak rawatan dlm padang. Xkire lg yg jatuh jatuh jatuh pastu usung usung usung...alahaiiiii jopon. Sayonaraa ^_^"



Harimau malaya bolehh!!!!

Plesss la menang dgn singapore tu...Negara sebelah je kot!! Klu kalah lmbt skt nanah nak baik!

Oke nak beri tumpuah sepenuh'y nih..mari kite same2 berdoa harimau malaya menang k. Aku xkesah brape gol nak simbat asalkan menang!!

Aduhhh sakit jiwaa la aku tgk! Barisan pertahanan nmpk longgar la..adeh! Adeh!

Update : Oke dah kalah. Oke dah xdpt tuk next pusingan. Eh tp aku bangga sbb harimau malaya sgt garang mlm ni...hihi tp mayb masih terlalu berharap pada killer player je smp xdpt nak atur gerakan. Bak kate pengulas tadi, they all masih xcukup kreatif tuk mencorak gerak.huhu... ^_^" Ok xpe, terua berusaha k. Jgn asik nak kontroversi je..oppssss!


- Posted using BlogPress from my iPhone


Location:Jalan Pp 36,Seri Kembangan,Malaysia

Wednesday, July 20, 2011

Saye Penggemar Stokin

Salam lovelies ^_^

Eh eh mata kite dah ok tau! Thank you doc sbb cucuk mata saye aritu, trs elok tau! So next check up kire burn je la heh ^_^

Ok tu selingan....

Aku nak cite psl stokin sbnr'y nih. Aku adalah seorang penggemar stokin tau! Korang jgn tipu ckp xtau stokin tu ape? Hahaa..weeey yg pki kat kaki tu la...haha..Apsal aku gelak nih! ^_^" ok fine!

Nape aku penggemar stokin? Hmmm sbb aku penyejuk kot! Ohh bak kate hubby ku, aku manusia sejuk! Hahha org lain panas, aku sejuk. Org lain peluh2, aku xdepon! Haha...

Opis aku adalah sejuk oke! A.cond tu dah mcm kipas, leh terbang2 ketas, so aku yg penyejuk ni haruslah pki stokin!


Dlm henbeg aku mmg ade stok stokin...hikhik ;) Bile time nak pki je, member sblh da senyum2.. Alaaa bukan xleh tahan tp kang mule la rs xsedap badan so baik aku sarung stokin ajaib br rs waaaa selesa nyerrrr ^_^

Ohhh kat umah plak adalah perkara wajib kot. Sblm tido, stokin la bende yg mesti aku carik. Tp kadang2 da ngntuk sgt, gedebush je trs, siap saiko diri, xsejok kot mlm ni...Bile pg siap koo...angin satu badann..hahah.. Kadang2 tu, sblm tido xpki sbb mls nak bgn blk klu dah baring tp bile pg aik kaki ade stokin! Hehe adela yg tukang sarung tu...hihihi ^_*


Tempat2 lain yg aku slalu pki stokin? Hmm time mlm2 bile dlm kete, time mlm2 tgk tv channel korea, time tgk wayang, time pki kasut conves!! Hahaha ^_^


Koleksi stokin aku? Hmm klu dah pantang tgk stall comel jual stokin tu, korang rs byk mane stokin aku..hahaha ;)

Oklah nak bersiap g keje... See ya! ^_^





- Posted using BlogPress from my iPhone



Monday, July 18, 2011

All i want is U

Bile aku marah, kau jadi air sejuk ku
Bile aku menangis, kau jadi sapu tangan ku
Bile aku membebel, kau jadi tukang ejek ku
Bile ade 'org' sakitkan aku, kau jadi 'tukang maki' die blk...
hahhahaa.....rolling on the floor  
Supaya aku senyum semula..... blushing
Alhamdulillah 'kami' bahgia dgn kehidupan 'kami'


ps : Jgn lupe pause background music dulu ye ^_^ 

Tuesday, July 12, 2011

Minor Operation

Salam ;)

Asal ari selasa je mesti aku mc. Ni sume gara2 mata aku yg xbaik2 lg ni. Bengkak dah dekat sebulan xsurut2 lg. Nak2 plak time bgn tido pg. Ya Allah bengkak smp xleh nak bukak mata. Hari2 kot aku g keje lmbt sbb nak tunggu bengkak surut dulu.

Harini ke klinik lg sbb ade follow up ngn doc lg. Tp arini xsangka plak kene minor operation sbb bengkak tu da jd ketulan. Uwaa ms doc suruh baring tu, aku da cuak pastu dgr plak die suruh nurse siap2 alat lg la aku cuak... Then doc suruh relax kan mata sbb die nak cucuk ketulan tu. Dahla nak cucuk belah dalam. Time cucuk tu mmg pedih tp aku tahann sbb takot. Doc pon dah pesan jgn gerak.

Aku rs ada dlm 3 kali kot doc cucuk, tiap kali cucuk tu mata aku mesti berair. Pas dah kuar blk doc tu br en.neo ckp bukan mata aku berair, darah yg penoh kat mata. Uwaaaa...... Doc pon kasi ubat titis yg kuat skt. Ubat sblm ni xlut kat bakteria aku tu. Ceh!

Tp alhamdulillah, skg da kurang skt pedih nyer. Bengkak pon cam da kurang. Doc pesan lg 2 minggu klu ketul tu xilang lg kenw dtg lg. Die kene belah buang terus. Makkk aiiii cucuk2 pun da cuak, klu belah? Agegege


Kan kan da surut byk kan?kan?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, July 4, 2011

Pejam celik suda 4 Bulan

Alhamdulillah....Harini genap 4 bulan usia perkahwinan kami...

Update :
Masih lg berusaha dan menanti kurniaan baby....
Rumah boleh dikatekan dah complete tuk kami yg berdua ni.....
Kewangan semakin kukuh, Alhamdulillah....
Si isteri suda semakin memahami perangai si suami....
Si isteri suda semakin cekap menguruskan rumah, dapur dll....
Si suami juga semakin pandai mengambil hati si isteri....
Si suami juga semakin pandai membantu menguruskan rumah.....

Alhamdulillah Ya Allah....
Kami bersyukur dengan nikmat kehidupan yg Kau berikan....
Dan Kami TAKKAN JEMU terus berdoa semoga kami cepat dikurniakan zuriat yg sempurna....
 Amin..Amin...Ya Rabbal 'Alamin...

Di keheningan mlm td....
Si isteri sedang lena ketiduran....
tiba-tiba tersedar tanpa membuka mata....
Si suami sedang mengusap-usap kepala si isteri....
Hati si isteri sgt la terasa damai sehingga tertidur kembali....

Ya Allah....
Apakah yg bermain di fikiran si suami....
Hanya Kau yang mengetahui.......

Saturday, July 2, 2011

Releks saje

Salam lovelies ^_^


Harini sangatlah releks saje... Patut'y En.Neo ade hal arini, tp dah postpone esok sooo arini hari tuk isteri tersayang la konon...hihihi :)

Pas breakfast pg td, aku suggest kami ke ikea, nak carik frame tuk deko2 gmbr kawen la konon nyer esok..hihihi

Dan hasil'y aku berjaye rembat pelbagai saiz frame...weeehoo xsabar nak deko2 esok. Harap2 membuahkan hasil mcm yg aku bayangkan..hihi ;)

Da ptg, lepak umah jap. Sempat tgk ulangan imam muda mlm td. Ohhh imam muda Hassan rupe'y yg johan..Tahniah imam muda unggul ;)

Dah mlm skt, En.Neo suh siap ajak kuar lg...hahah si isteri yg mmg kaki jln ni on je...Last2 ke mane korang tau? Hahah tmpt yg aku tgh menaip ni la..Pekena Sup Ani Utara kat area umah kami gak..hihihi ;)

Aku da ajak ke downtown mines jap tp cadangan di tolakkk! Cess....biadap! Hahha ;) okla ye, aku undur diri dulu la ye.... ;)

Assalamualaikum..... ^_^