Thursday, June 23, 2011

Aku Kegigihan

Salam lovelies ^_^

Waaaaah tajuk xbleh plak... Gigih ape nyer kalau last minutes br nak gigih..hihihi ^_^
Actually aku skg tgh gigih siapkan presentation slides tuk appraisal pagi esok. Eh eh bukan boleh pakai hentam je leh nak letak ape...sume kene ikot criteria and conditions yg dah ditetapkan. Siap dengan mesti gune ITIL V3 framework lg oke...tu yg masing2 mengelupor beruk ni. Tp nak tanak kene wat gak la kan. Tu pon aku br stat mlm td, br la nak study ITIL V3 tu, nak brainstorm idea lg, nak wat slide lg... ^_^" smp titik2 lah peloh wanita i...hihih ^_^ Tp kul 1 msk tido da sbb kl 5 nak bgn sahur....smp la skg ni xtido dah smbg wat slide...jap lg nak siap2 g keje plak.....uwaaaaa mesti kat opis kang asik menguap2 cam nak tekoyak mulut! hahahah...eh jgn bayangkan yg buruk tau, yg cute2 je dah... ^_^  ~nasib baik kat opis kiri kanan ku lelaki2 yg sporting, xdela malu sgt nak menguap gajah kang! keh keh

Esok kan tuk sesi appraisal tu ade 3 slot masa, sbb ade 3 staff yg akan dinilai esok termasukla aku. Aku plak tu yg kene 1st person. Ceh boleh pilih actually tp lelaki2 yg lg 2 org tu rs aku lg macho kot.hahahah!! Xdela aku xkesah pon sbb aku rs sume kene gak at last, lgpon ni appraisal tuk diri sdr kan so point masing2 kan so....hmmm kan? ~paham tak weyyy..... Aku akan dinilai oleh 4 org manager dr pelbagai department termasuk CEO aku...hmmm klu dh msk bab CEO, hati jiwa raga sume kene kental oke... ^_^

Tp kan byk2 soklan kan..soklan no 6 yg plg aku TAKTAU nak jwb pdhal yg plg senang kot. Jd susah sbb die berkait ngn soklan no 7 yg palingggg aku TANAK jawab...hahahah ape soklan nyer? Hahaha psl gaji la wey.......pastu ape ko boleh bg kat company dgn new expected salary tu..hahhahaha ^_^" nmpk senang kan? tp jari tak tertaip2 lg...kehkeh...xde kekuatan di situ... ^_^

Harap2 kat opis kang xde keje urgent sgt so aku leh curik2 time siapkan slide aku, mlm kang leh touch up2 je. Pastu ready extra points tuk elaborate. Esok xdela time tu nak present, time tu br nak pkr kan. ^_^

Korang doakan appraisal aku berjalan dengan success ye esok! Cayok! cayok!

Haiiiyakkk!! Terus gigih anne! \^_^/



Sekian dari ku yg xsiap lg presentation slide..haha ^_^

Tuesday, June 21, 2011

DVD MiSi 2011

Salam lovelies ^_^

Kalau la ade yg setakat bc blog aku ni tp bukan member kat fb mesti ade yg xtau aku da kawen kan..hihi ^_^ Almaklum la update nyer pon xseberapa... ^_^

Pas da kawen dalam 3 bulan lebih ni br aku dpt semua2 pic sekitar majlis aku Mac lalu..Ala yg aku dok sebot2 Misi 2011 tu.....wedding kamu ler... ^_^ Eh eh tp bukan salah OP tau, kami yg dok tangguh2 nak pi collect album sume padahal dr bulan lepas dah ready kot....hihi bukan xexcited tp ekceli aku da dpt dvd sebelom ni so dah tgk la sume gmbr. Tp just xupload kat fb ngn blog je lg konon cam nak tunggu real nyer pictures la... So now dah dpt yg real dah...so pleasss no excuses lg oke... ~mrh diri sdr bole?

 Oke sebagai teaser aku kasi tgk cover dvd dulu k...hihi album sume later2 k...nnt aku snap 1 by 1 k... ^_^ oh sume selected pic pon nnt aku upload kat fb k...sini yg ade story2 menarik je la tau.. ^_^

Taraaa.....


Alhamdulillah....aku sangat sangat berpuas hati ngn sume album2 Misi2011 aku tu..hihi br tgk cover dvd aku da teruja, storyboard ape ntah lg..... ^_^ Pas je br dr collect album2 tu, trs aku berangan nak display nak which part kat wall pondok merahjambu aku...hihih... ^_^ Mangsa nye dah tentu En.Neo sayang kan...kehkeh! ~eceh dan dan tu sayang kan InsyaAllah nnt weekend yg free nnt leh spent time tuk deco2 pondok merahjambu gantung gmbr wedding....yahoooooo.... ^_^



p/s : Pg tgk ade ym ngn sorang my besties, die request entry psl pondok merahjambu kami...Nak tgk k'pink'n pondok merajambu tu kate'y...hahaha...xdela kak, biase2 je...InsyaAllah ye kak...akan dipertimbangkan ^_^ Bukan ape uols, En.Neo xkasi sgt aku show off pic byk2 sgt, takot tertimbul perasaan riak plak kan...Tp percayela uols, aku just nak share dan tuk future memories saje... ^_^

Saturday, June 18, 2011

Bukan pink pon bole

Assalamualaikum.... ;) hihi

Oke oke,terus cite heh. meh sini nak kasi tau, mlm td time lipat2 gantung2 baju yg dah basuh tetibe aku sentap...

suami : baju sape tu?
Isteri : baju n lah...
suami : yekeeeee cam bukan je
isteri : yelaaa...nape plak bukan?
Suami : sbb wane ijau.

~Si suami ckp dgn selambe dan berlalu pegi...
~Si isteri sentap tenung baju tu selame 30 saat....



Baju ni la yg aku mksdkan. Sampai la ni aku dok pikir ~tidak layakkah aku??? Pang! Pang!

Ok bai! Nak g pang jap laki aku! Hihihi oooo xbaikk oooo...

Thursday, June 16, 2011

Dulu...Sekarang

Salam lovelies ^_^

Dah time waktu balik ni....Tapi masih di opis...
Harini xyah rush2 blk masak dinner....
En.Neo msg ckp mkn luar je arini.. ^_^
wahhhhh.....relax skt....hihihi

Tp sebelom blk nak entry skt psl ape yg aku rasa dan pkr seketika td thinking  Hahahah klakar smp opismate aku tegor ingt aku tido,pdhal mengelamun...hihih batting eyelashes
Aku terpikir.....

DULU....
bile tgk perot org kempis jeee....tp perot aku boncit~ade lemak...trs camm JELESSSnyerrrr  at wits' end

SEKARANG....
bile tgk perot org boncit ~ade baby....tp perot aku kempis..lg camm JELESSSnyeeee crying

Kesimpulannye, manusia berubah mengikut masa dan keadaan..tak gitu?

Tapi xpelah....Belom ade rezeki la tu....InsyaAllah, Allah mendengar doa kami...blushing

Wednesday, June 15, 2011

It's totally inspiring me ;)

i just love the song, lyrics, melody, video clip and so on.....
It's totally inspiring me.....


MEMO

I dont mind if you wanna stay,
With that smile upon your face,
Hang around for a little while,
Please dont drive away even for a mile.

I dont mind if you are far away
I’ll be waiting for you anway,
Under the sky of sunshine o rain,
I know ‘m gonna be in your arms again.

Different continents,
Its not a thing.
Coz i know we’ll be okay.
Endless borders,countless days,
Our love will pave the way.

I’ll be your wall,
For you to lean on,
When you fall just try to hold on,
I’ll be back in your arms,
Together we’ll always be
for what may come.

Thursday, June 9, 2011

Wedding 'Gossip Girls' ku ;)

Salam girls.... ^_^  Td check2 pic folder terjumpe blk pic masa besfen ku kawen last 2 month kot...hihi ;) eh tp pics tu sume dah upload kat fb tp rs cam nak tepek kat blog jugak la..sbb hmmm alaa sbb suke la... ^_^

Pengantin ni besfen merangkap dormmate aku ms kat teknik jasin dulu...Azwin name nye tp kiteorg pngl awin je..eh nak tau die kurus cam melidi tau dulu tp skg awwww seksi uuu..... ^_^ mantap! hihih...nasib awin xbc blog aku nih..ngeh ngeh


Majlis ni kat muar so aku ngn En.Neo gune khidmat gps la nak ke umah si awin ni..Ktorg dr kl sabtu pg tu jugak tp singgah alor gajah dulu umah mak sbb nak bersiap..haha bole? Tp ekceli mmg plan pon nak smp lmbt sbb leh lepak lame skt ngn pengatin... ;)


Oh dayang2 yg duduk tu pon sume gossip girl kesayangan ku...Aku kan smp lmbt tp derang tunggu gak...hhihii ni yg sayang lebih kat korang nih! tp dlm ms yg same dpt gak gak msg2 perli ms otw tu..hihihi tp xpe i suke je...lalalaaaa ^_^

Suke suke sgt tgk awin...die sgt relax dan cool...tak mcm aku dulu, gelabah lebih je! ngeh ngeh...Eh yg awin pgg tu la hadiah dr aku dan En.Neo.. ;) kami skg xsuke byk hadiah sgt...tp saguhati dlm envelop lg syok kot...hihih.. ;) pdhal sbnr'y xtau nak bg ape...cam sume barang  org lain akan kasi...konon takmo same2 la...


That day, aku rs awin cam ade iras intan ladyana tau! betul...kwn2 aku pon stuju sbb muke die bujur tajam2 kot...hihi...suweeeettttttt sgt...color baju ngn pelamin pon suweeet sgt...sgt kene ngn personaliti awin..cewah! pandai2 plak aku ye... ^_^ ~ohh jgn mare, pic ni o.p siap suruh post byk kali, cam tau2 je 1 pengantin lame...kehkeh! ;p


Masa snap gmbr kat pelamin ni rs cam glamor plak sbb rmi plak yg tgk...pdhal dah ptg dah, tetamu pon sume dah wat hal masing2, aku suspect sbb ktorg kecoh sgt smp rmi plak yg tgk..hahah! ;)


Si tombam ni Adam with his mommy Liza, tiap kali cite psl Adam mesti aku rs cam biadap sbb sebut Adam, Adam...hahhahah! name abah aku kot...huuuhuu


Ohhh dah ptg sgt, jom blk! last snap with gossip girl dr kiri~ aj,elly,aku,liza with little son Adam ;)


Walaupon dpt jumpe kejap je, rs hepi sgt2...sbb ade je bende nak gelak dgn tidak sopan nyer..hihi...smp mak awin kasi goodies beg sorang 2 tau!! hahaha.. ;) eh ke 3....hihi


Otw blk alor gajah...Mulut aku masih lg becok cite memories ms kat asrama dulu ngn gossip girls ku.. ;) En.Neo asik dok kate aku xsenonoh je...hahahha tp aku mmg nakal pon dulu... ;)

ps: kwn2 suruh aku makan byk2! derang kate aku makin kurus pas kawen...pdhal time tu aku br pindah umah so mmg letih sgt tu susut badan..skg tgklah! aku bina badan dgn jaye nyer...... ;) Ari2 kot hadap nasi..;)

Wednesday, June 8, 2011

header ku suda berubah ;)

Salam everyone!

Nak kasi cite nih!
Rahsia kewujudan blog ni telah pon terbongkar di kalangan opismate aku...aduh duh duh!time out so tiap kali tu la depa dok gelak2 muke shrek versi pink itu...ceh! thumbs down


So bile ptg ni mood aku mari, rajin la aku dok edit2 gmbr nak tuka shrek pink tu....huhu, header tu b4 aku kawen dulu so harusla gmbr single kan? blushing

Tp skg dah ehem ehem so bolehlah gedik lebih skt kot...hekhek! big hug

Oh ekceli, idea pic edited tu by opismate aku tau..mamat tu poyo2 skt sbb terel adobe! ~aku tau ko bc! hahah tp aku suke je idea mamat tu..hihihi...hmmm pas siap mntk belanje sbb die mata duitan! silly

Header pertama aku nak letak gmbr bwh ni..tp bile nak upload cam xcun sbb besar sgt..rs cam poyo plak...huuuu... it wasn't me


Waaaa header kedua yg aku pki skg ni trs suke suke suke! batting eyelashes hmm belang2 tu pon idea si mamat poyo tu jugak...hiks! ~jgn marah mr.N*z*m pirate*

Sbb dah suke suke sgt trs pakse En.Neo yg tgh otw ke penang tu tgk..bile die kate suweettt, lg la aku tmbh2 suke....hihih...trs semangat nak wat entry psl header...bole? tongue

Oklah korang, suda mau marghrib, pulang dulu ya.... dadadadaaaa wave