Monday, May 23, 2011

Moment

Perbualan mlm td ;)

"Ade tak?"
"Ade"
"Bape?"
"Dua"
"hahahahahaha" ~gelak same2

Korang xyah cube pahamkan... Tanye aku pon xyah. Saje nak wat entry supaye leh kenang moment tu smp bile2 :)

Moment yg wat aku tido lena smp tersenyum ;)


Klu "mulut masin" alangkah.... ;)

Wednesday, May 18, 2011

Busy tahap cipan

Huh ^_^"
sowi bukan mengeluh tp meratapi..... ^_^

Sekarang ni aku nyer bz dah tahap cipan polkadot aku rs...Ari2 blk lewat, time blk kul 6 tu dah mcm time lunch hour je...

Aku rs aku cam pki jam rosak. Td tgk kul 11pg, baru cam bape saat wat keje tgk jam lg..eh dah kul 5.50ptg...weyyy ^_^"

Waktu pg aku kat cyberjaya, tetibe ptg aku kat site kat kl..mgrb patah blk ke cyberjaya..dah mlm br smp umah ku yg ter cinta ta ta.... (^_^)

Skg dah kul 10mlm,mandi pon xlg...iron baju tuk esok lg..tido jap pastu pg sok kene kuar awal,takot jem sbb pg2 ade meeting...huuuu hidop2...lom sempat menikmati hari rabu, dah nak dtg kamis...jumaat pon dah jengah2.... ^_^"

Xsabar nak bulan 6...mau cotiiiiii tp xleh byg klu tetibe cuti xapprove! Aku resign!!!! Tp klu tetibe bos cam 'ade aku kesah!' coi! Dah dah! Aku mau mandi skg!!

Cau..see u when i see u! ^_^


~permandangan di waktu ptg ketika menikmati laksa di tepi pantai cenang, langkawi. ^_^

Thursday, May 12, 2011

Dinner @ Chilis

Salam lovelies! ^_^

Ini cerita smlm....
Pas blk keje, en.neo tnyer nak g midV tak? Harusss la aku nak, xpenah tolak kot! Huhu ^_^ Mayb si suami nak kasi si isteri enjoy jap pas abus meeting penting smlm. ^_^ ohh thanx b!

Klu dah ke midV, tempat dinner kami dah tentu2 di Chilis. Klu kene q pon redha je janji dpt mkn... ^_^ Tp nsb smlm xbape rmi sgt ko so q pon xdela lama sgt...yeahh!!! ^_^

Menu pilihan en.neo hmmm pilihan forever kot! Xpenah tuka so far! Haha


Pilihan aku plak, hihi aku suke try lain2 menu..kali ni giant burger ni plak pilihan aku. Oh tp mmg tahap membazir la sbb xabis. suku je kot aku mkn...kenyang gile wey....


Pencuci mulut yg wajib..oh menu ni kat pizza pon ade tp chilis nyer lg terbaik ah!


Tu je kot. Alamak dah azan, benti dulu ye...tata ^_*

Wednesday, May 11, 2011

Hari Penentuan

Salam lovelies! ^_^

Petang ni, aku ada meeting penting sebelom close project kontroversi aku ni.. ^_^"

Harap2 everything berjalan dgn lancar....aku dah byk korbankan masa, tenaga, jiwa, raga kot tuk project ni.... ^_^"

Dan yg pasti project ni byk pengalaman baru yg aku blajar... ^_^

Tp wlpn sakit, perit...client ni mmg terbaekkk yg penah aku deal...smp ktorg leh wat kwn... ^_^

Kalian tolongg doakan aku berjaye yeah!
Ya Allah permudakanlah perjalananku...aminn ^_^



Update 6.00pm

Alhamdulillah...meeting selama 2 jam lebih berjalan dengan baik sekali..Dari pandangan aku, semua pihak berpuas hati. Big bos aku pun muke xstress so aku ambil sebagai benda yg positif. ^_^

Puan Pengarah (client) cakap 'Terima Kasih N' pas abis meeting..Aku jawab hasil kerjasama semua pihak sambil tersenyum, wah! berhemah nye aku.. ^-^

Esok blk opis, harap dpt good feedback dr my big bos. InshaAllah, aminnn... ^-^

Saturday, May 7, 2011

Dinner dekat2 umah je

Selamat hari sabtu korang ;) Dah kul 2 ni, suda lunch ke? ^_^

Tp kali ni aku nak cite psl dinner kami mlm ni...Cam biasa ari jumaat aku xmasak tuk dinner sbb en.neo mesti ajak kuar, ade je la aktiviti selain dr blk melaka.

Soo disebabkan umah aku dah ade astro warna so haruslah aku nak tgk maharaja lawak kan...hikhik so aku ajak dinner dekat2 umah je sbb nak blk umah sblm kul 10.... ^_^

En.neo nak mkn sup Ani Utara, aku ok je tp bile smp tutup plak hukhuk so sbb mls nak pkr tmpt lain dah ktorg terjah sblh kedai sup ani utara tu je....


En.neo nak try beryani kat sini. Aku plak sbb maharaja lawak nyer psl...ok saja ^_^


Menu pilihan en.neo 'beryani kambing' ~Die mkn tanpa kuar sepatah perkataan. Sedap la kot sbb klu kureng mesti awal2 die dah komplen. Aku lak yg sibok tnyer best ke tak? Die ckp best cam same yg kat johor ;)


Menu pilihan aku plak 'Nasi Goreng Belacan' hmmmm sedap...kire menepati citarasa aku la..cukup rasa sume ;) Rs cam br mkn bape suap, aik dah abis! Hihihi ^_^

Oh xlupe air asam boi pilihan ku jugak terbaekkk...licin aku seduttt...cukup masam manis nyer... ^_^ so pasni klu xtau xmkn katne terjah je kat Restoran Beryani Gam Batu Pahat ni tp bukan kat bp tau kat equine park je....depan pasar borong selangor tu... ;)

Friday, May 6, 2011

Kuik entry ;)

One for her...One for him ;)


Perlu iron sebelom tido. Klu malas pagi2 pas subuh pun bole..huhu ^_^

Thursday, May 5, 2011

Suda mau yang barukah?

Salam all ;)
Harini cuaca panas yg teramat kan?ke tempat korang tak? Dok dlm opis sejuk membeku plak...ape xkrem hotak yg mmg dah sedia krem ni..hikhk ^_^

Harini aku g keje pki lens, jarang kot! Selalu pki spek je...Tp sbb spek aku pon dlm keadaan stress so beliau perlu berehat kat umah je... ^_^ huh! Spek aku senget ar beb. Jd xselesa plak, dah rasa cam hidop aku pon same senget, bulu mata belah kiri, asik la dok sapu2 cermin bile aku kelip mata..hmm cube bayang sdr la keadaan xselesa tiap kali ko kelip mata...mau tumbuk pintu opis je rasa... ^_^"

Sooo....aku pon pki lens je la arini...Aku dah agak mesti ada yang tegur.... ^_^

~Penegur 1 : eh! Aku cam xnmpk ko plak rasa....
~Penegur 2 : Mata cam bengkak je....
~Penegur 3 : Mata ko cam ade ring cite lord of de ring! Gulp!

Budak2 baru yg xpenah tgk aku tgk aku pon cam xpuas ati..
Pe? Mau gaduh?? Hihihi gengster nmpk ;)


Bila pki spek aku camni! Spek aku jenis bingkai plastik so harus terlindung mataku ^_^


Bila without spek mata aku akan jadi besarr...haha dan akan nmpk bengkak hasil pemakaian spek selama lebih kurang 13thn...^_^

Persoalannyer...ko mau spek baru ke? Bykkkk cantikkkk.... Pegi repair sudaaa.... O_o

Wednesday, May 4, 2011

Stress

Huhhh malas nak cite tapi nak kasi lepas jugak perasaan yg panas ati je....Perasaan kembali pulih bile dah blk umah je...Hadap sang suami dan dok kemas umah tak abis2....

Keadaan kerja skg sgt la stress..Rs cam sehari aku bernafas 5 kali je...Sesak nafas oooo....Otak cam xleh berfungsi smp kadang2 bend simple pon xleh nak pikir...what dee betullah!!! ^_^"

Cepatlaaaa berakhir penderitaan yg menyesakkan jiwa aku nihhh..Hmm tp tetibe time duduk lunch hour td aki tepikir, mayb aku dah xde JIWA dlm bidang IT ni kot....hmmmm harus aku muhasabah diri nih! Gile stress nak tido pon dok bayang2 SQL query...pehhh tak ke ko rs cam nak belah kepala kasi kuar jap otak time tido! Ok mengarut!

Perkataan yg plg kuat dlm fikiran aku skg...SABAR! Allah sedang mengujimu...Nak dpt benda BEST la tu..... ;)