Tuesday, July 29, 2008

huhh...alahai.....

Waktu skg menunjukkan pukul 1.30 ptg...time lunch la ek...tp..hik..hik..aku tinggal sorang je dlm 'bilik puaka' nie...dah tentu la sume org kuar lunch + g jln2 kat 'depan' nuu haa...beli2 la konon.. (wani ari2 beli kain wat baju wey...ehh ats hasutan aku ke..kehkeh)...aku je memerapkan diri aku sbb aku pose la...for sure la xg lunch plus nak join jln2 pon mls sbb nak simpan tenage...hahah xdela sbb takot terrgode kot..hee... :)

*xleh jd ni*

Tp yg aku xpuar ati tu...time aku pose ni la k.ct nak bwk mkn best...waahghkkkk!!! kek coklat ok..ngn jagong reboss skali..cehhh...mencabar kewibawaan aku sunggoh la camni..k.ct kate 'haros ke awak pose arini'....ala xaci la k.ct...nape smlm k.ct xckp nak bwk mknn2 yg beshh tu...?? hee..haros ke aku ckp camtu plak kat k.ct..ngehngeh!!

*dah abis dah pon...ihik*

Bile dah dok keseorg cmni...teringat plak smlm 'nasi lemak day' hee....ktorg group jkkp dianugerahkan nasi lemak hasil air tangn k.yam.. (mm..k.yamm tu pegawai am rendah opis ktorg..ihik..)woww!!!! best gile sbb ngn smbl sotong...wahhh lauk 'binatang' kegemaran aku tu..rs cam nak blasah smbl semate je tp cam kureng asam la plak kan..so kene mkn gak la nasi'y..ngehngeh...

hee..tuk pengetahuan umum..ktorg sebat 2 round tau..ihik...cam best je mkn rebot2 camtu..skali mkn time dah nak lunch..pastu skali ni jemaah time pas asar....wakaka..dah kat kul 5...yg klakor'y mule2 nak mkn ms kul4 blh tu tp k.ct xkasi...die kate jap2 kang la kul 5...oklah aku ngn wani jwb serantak...sbb ktorg je yg telebih lapor akceli..kehkeh...pastu cam xleh nak tunggu kul 5 je..nasi lemak tu dah mcm tgk aku daring je...hikhik...aku tgk jam kul 450...arghhh!!! 'jomla mkn...xtahan ah ni...' dgn pnts wani jwb..'jommmm..aku pon asyk tgk jam je..uhukk'...hee k.ct pon setuju...sbb takot ktorg abiskan kot..hikhik...Akhir'y kami berjaye abiskan sume nasi lemak tu juge atas bantuan k.long dan syud dgn rela hati...hee...wahhh!!!! sgt best smlm...

*nasik lomak sotong kurita*

uhuk....cukupla...tu smlm arini??? buke kang aku nak buke ape yerk...mmm xde idea lg..hee..tp yg pasni yg special la...hee...aikk dah kul 2 lbh ni..derang xnaik2 lg ni...aiiii..ni nak sabotaj aku ni... :(


nota kaki : gmbr ni sume aku capture ms aku dok sowang2...except n.lomak tu smlm da...

Wednesday, July 23, 2008

Kecot Perot


huhh.....minggu ni minggu maut bg aku....cam susah je nak bernafas..emosi pon agak terganggu..waahh mukadimah yg agak kucar-kacir nih...ngehngeh...
Ekceli aku de intebiu DPLI luse ni...(Jumaat-25/07)huh...soo skg ni otak aku sering terganggu dgr perkara2 yg tinggtoongg..Takott sgt ok...ape la yg berlaku gak'y.... :( br bercerita ni dah seram sejok (mmg sejok pon dlm bilik nie).ntah camne la gak'y bile aku melangkah msk bilik tebiu tu nnt...???? gurpp!!! Aku exam nnt kat UKM...penah je aku g tp xbape ingt sgt jln die..xpelah aku blasah je la nnt..huuhu...
Wani dah pon lepas arini...waahhh siap msg aku lg nak ungkapkan kelegaan die tuh..cehhh tp menambahkan kekecotan perot aku ni ade lah...kureng asem ko wani...cehhh....Dek kerana kekecotan perot aku ni perjalanan idop aku minggu ni pon dah xbape betull...tido awal sbb takot nak pikir bukan2 (xmkn mlm plak tu)..dtg keje pon awal sbb xlena tido (xcaye tanyer k.ct..huhu) otak plak asyk dok hafal fakta2 yg mcm tuutt tu...(xnak kutuk lg nnt kene tulah..hahah!!) drive slow je sbb nak tgk 'pertanian' kat s'pjg h.wat tuh..(aku kan lalu MARDI..wakaka)...huhhh byk sungguh anjakan paradikma idop aku minggu ni...

Tp aku akan pastikan..ianya akan berakhir jumaat nie!!!!!!!!!! arggg...serabot2.....huhh...

Kat bwh ni la bende2 yg berlegar2 atas pale aku..cume korang je yg xnmpk..huhu...

:: Falfasah Pendidikan negara ::
''Pendidikan di Malaysia adalah usaha yg berterusan utk melahirkan insan yg seimbang dan harmonis dr segi intelek,rohani,jasmani serta emosi berdasarkan kepercayaan serta kepatuhan kpd Tuhan. Usaha ini adalah bg melahirkan rakyat M'sia yg berilmu,bertanggungjawab dah berupaya mencakap kesejateraan diri serta memberi sumbangan kepada masyarakat dan negara '' (nie aku dah edit ikot kepahaman aku tau..leh ke?? mm...)

:: PIPP ::
1) Membina negara bangsa
2) Menbangunkan modal insan
3) Memperkasa sekolah kebangsaan
4) Merapatkan jurang pendidikan
5) Memartabatkan profesion perguruan
6) Melonjakkan kecemerlangan institusi pendidikan
(huraian die aku xhafal lg...sempat lg kot ek..hee...)

Pastu senarai2 menteri yg xbape aku nak ingt sgt....sikit2 ok la kot...ala xkan la se'complecated tu tebiu tuu....aku dgr ade gak yg easy money je soklan yg ditnyer cam hobi pe? nape nak jd cekgu?....ala aku die nak tnyer pe nieee....plesss....alamak nak g toilet jap heh..(bukti aku mmg tgh kecot perot... :P)

p/s : doakan aku selamat nyer.....uhuk... :P
p/s : encik or puan 'tebiu'....jgnla soal sy susah yerk...sy budak baik tau....sy xjahat po..nakal je skt2...ehh de kaitan ke...ntah...aku tinggtoongg dah...

Thursday, July 17, 2008

Alhamdulillah...

weehoo....!! aku br je msk keje pas 2 ari aku cuti...cuti yg sgt beshh..hee...ekceli aku g jempot abah dan mak aku kat klia...waahhh flight delay...huh smp tebaring2 aku kat klia tu..huahuaa..aku peduli pe...aku sgt lapar dan mengantuk ok...Nasib baik along ngn rizal smp dgn membawa bekalan...ngehngeh..abis aku blasah n.goreng tuh..huhu...tanpa menoleh lg..kehkeh.. nak jln?? dah xlalu aku nak ronder2 kat situ...bukan leh beli pape pon...sgt mahal...hahahah!! mm nak tau tak..ms aku jamu2 mate kat kedai2 kat situ..terlintas plk kat pale aku..'wahh klu beli brg hantaran kat sini mesti best ek..sbb sume mahal2...' hhahahah.....tp yg tuk side aku la...haha..aikk pahal plak tetibe cite brg hantaran plak nie..tinggg tonggg!!! :P

Pas hampir 3jam aku tunggu...finally abah dan mak pon tiba dgn selamat'y...wahhhhh senym lebar aku sbb tgk abah ngn mak....hee....wahh mak kemain lg..lip lap lip lap tudung die...abah plak ngn selendang di bahu..ehh selendang ke..kehkeh....nnt la aku tnyer abah ape name kain tu..huhu.... :P

Nak gerak blk tuh aku ngn Adnin bwk kenari along (kete yg dipenuhi brg2 mak) sbb nak anta Adnin blk umah die lu..Rizal ngn along plak bwk myVi aku..(selesa skt nak bwk abah ngn makk).hahahha.....mesti along sgt hangin bile bc ayat aku tu...waahhh dah bwk myVi aku yg laju tu...sadin je die take off ktorg...cehhhh...xpelah leh gak aku usha myVi aku dr pelbagai sudut..waahh perlu ke?? dah kete aku..mestila perlu...wakakakak!!!!

Ktorg smp umah dah dekat kul 6 ptg...aikk nape cam lewat ek? ntah sbb drive siang kot..xleh nak pecot sgt...hahhaha...(ayat sedapkan ati sdr nih..) sume org dah ade kat umah aku...dieorg msk2 skt nak wat tahlil kat surau pas isyak kang...ooooo......aku cam biase...usha2 dapor pastu sebat ape yg aku rs selera dek tekak aku kat depan tv...hahaha....biar la dieorg cite2 kat dapor tu...hee...ehh nape aku rs tv umah aku ni cam besar sgt je ek...sound pon cam best je....hahahahha....poyo beb!! mmmm stlh berfikir sejenak....hahahha tv kat umah sewa aku tu yg kecik tu rs cam tebesar tv kat umah ni...hahahahha!!!! (skali lg..xyah nak poyo la n....)

Mlm.....sesi punggah beg2 abah dan mak....hahhaha....makanan dah punggah ptg td sbb ramai dtg umah kan...bg la rs sorang sikit...nak byk kene g sdr la...hahah...Mak kate mak xbyk beli brg2 sgt..makanan je byk..mmm dr servay yg aku dah usha dr ptg td..mmg betul pon...hee..jahat sey mata aku..hahah..that why mata aku ade 'pat'..haha...

senarai hadiah tuk aku...mmm....baju tido 2 psg..(due2 aku pki dah.huhu),kasut wane putih..(waa muat sey...),sarong kaki 2psg(sume org dpt...tp sape cepat die dpt la..aku rs aku nyer plg comey..hhaa sbb aku pilih dulu..),dan eksesori yg lain cam gelang...(aku amik 2 gak..hee),getah rmbt(2 gak)..mmm rantai je aku xamik sbb klu pki pon bukan nmpk...hahhaha.....

Next blog nnt klu berkesempatan aku tujk'n brg2 tu k....nnt la aku bsh lu baju tido tu...huhu....

p/s : to opismate...jempot la mkn buah tgn dr ku ituu...
p/s : to fadh...sian ko xdpt merasa....sori k....nak simpan'n pon...ntah bile leh jumpe ko.. :)

Thursday, July 3, 2008

Slamat jalan abah..mak....



Ahad lepas (29 Jun 2008) abah dan mak aku telah berangkat ke tanah suci untuk menunaikan umrah....Aku dr umah je..xblk mlk pon sbb br last week aku blk...so aku tunggu kat klia je...ehh silap2...dorang yg smp dulu dr aku..hahahahh..tp aku xlewat pon.... :) yela...aku kan naik train so TERlewat la skt....heee....ktorg sume dah kumpul lam kul 12 tp flight rupe'y kul 1340 so sempat lg la ktorg jemaah mkn mcd....hahahha..along yg belanje...(along aku yg mak buyung tu...hahaha).sume mkn cam pirana sbb dr pg xmkn pe....


Bile flight dah annce....sume dah cebek2....(eh korang paham ke cebek tu pe..alaa..muke yg cam nak nangis tuuu..heee) biase la along aku yg mule'n dulu...(everytime ok....raya..dll) aku mantain je lg..tp pas nak salam mak...aku dah xleh bersuara.....heee......aku pelok je mak...mak kate dah2...anggap je mak g Langkawii...cehhhh mak nie....pastu aku salam pelok abah plak...waaa lg sedih aku...sbb abah pesan...............(xleh nak cite kat sini...kang aku nangis....ala korang pon mesti phmkan....heee)


Then abah dah mak pon berlepas dgn lambaian mereka yg membuat'n kami 3 beradik terdiam smbl mengalirkan air mata penuh harapan moga mereka dpt menunaikan ibadat mereka dgn sempurna dan semoga pulang ke pangkuan kami dgn selamat....(adik tunggu tau mak..abah..)
Teringt plak ms abah ngn mak g haji ms aku form4....hee...ms tu lg sedih sbb aku tinggal sorang..hee..smp demam2 aku rindu kat dorang...ingt lg ms tu nenek kasi aku tido ngn naik batik mak..hahah...mujarab gak sbb kebah demam aku pastu...oooo itula demam rindu name'y.. :)


Saat ni abah ngn mak dah pon selamt smp ke tanah suci dgn selamt...mlm td abah col bgtau dorang nak stat wat umrah dah...dorang pesan suh jage diri baik2....(along smpkan) aminn.....InsyaAllah 15hb ni dorang blk la....aku doakan moge2 abah mak sihat2 slalu kat sana..