Tuesday, June 23, 2009

DIE wat hal lg daaaaa =|

huhh ekceli dr ptg smlm aku mendidih sabar je ngn portal ni...bile nak ptg2 je... lg xsmp sejam nak blk, time tu die tunjuk'n gaye2 nak down....ishhh =(

pas tinggl bape minit je nak blk...gedebokkk!!! DIE pon DOWN!!! huhhhh....terpakse la aku stay nak up kan dulu..klu x..sok pg2 dah ade yg bikin tinge aku panasssssss je.... =(

nasib wani ade teman aku stay... =) ape gune kwn kan...ngeeee =)

tp network plak wat hal..xleh nak remote server lgsg....oii xkan nak naik g blk server..dah kat kul 7 laa... antu ade la kat dlm tuh...hohohohoho =O

nak x nak..blk je la...dlm ati...'adoyaii sok pg kene dtg awal nih..'hmmmmm

Dan pg td b4 830 aku dah tecongok dlm bilik berantu server tuu...besilat la aku nak up kan segala nak nenek tuh... ('o')

aku pon restst secara ganas whole fizikal server2 tuh...hambik ko!!!!


server pertame....WAS....ni xpee...jap jee....sukee je aku tunggu.... =P

dok la tesandar aku tunggu server running dlm kesejukan ituuu....bende alah ni gedik skt..kene tunggu tgk je die..klu aku blah je jap..dtg blk..pang!!! error!! klu aku dok tgk je die..elok je sopan santun die running...aku suspek server2 ni dah gatal nak kawen! hahahah!! =P
'u can du it portal!!' i lap uuuuuuu.....................buekkkkkkkk =P nak temuntah

huhh....2nd...WPS......ni yg xbleh blah niii..kene tunggu dekat sejam...klu nasib baik..network ok dlm setengah jam lbh skt....penahhh oo aku tunggu smp kat 3 jam...sungguh setia aku tunggu diee.... ~~~

asikk tumpu kat last line tu jeee....'waitinggg....waitinggg.....for initialization status......'
~
~
~
~
~
~
~
~
pas dah dekat 2 jam aku beku tunggu...akhir'y done!! tp bile bukak portal, wey! pe cacat nih! sempat aku col fati jap tnyer...die kate die xpenah pon kene camtu..adehh aku nak watpe ni... (aku xde sape nak refer~~sian kan aku? =( )
belek nyer belek..tingg!!! dpt idea..........'laaaaaaaaaaaaaaa...sape wat nih' main menu di inactive kan oleh antu seseorang....siapakah?? sumpah! aku xwat! xpelah asalkan prob solve.
terossssssssssss aku lari nak kuar dr bilik itu.. (hahaha aku takot dok situ sorang2) scary weeeeeyyy....... =O
da skg~~
ade task yg kene settle'n tp xleh nak wat..sbb ape? hmm byk sbb...
aii kejee....kejeee.....
bile nak dpt keje lain nihhh....
nak muntah darah bakol2 dah aku kat sini.... =(
sekian.wassalam....



Monday, June 22, 2009

Jgn Buang Masa... =)

sementara tengah tunggu ade org itu bg 'jawapan'.....jgn la dibuang ms tu...jom bikin 1 entry merapu jom! mariiiii =)

entry campor2 nak? entry ukot gerak ati ngn gmbr yg ado dlm enset.. =)

haaa..td br dpt task baruu...kene add new menu tuk 'pendakwaan'...pastu nak 2nd portlet link ke php plakk..adoyaii..suke bg yg adventure2 tauu...ingt aku suke?? mestila jawapan'y tidaaakkkk...huh huh!!

sementara tunggu 'itu' dok conteng2 kat notebook...dah siap tajuk Pendakwaan tp isi'y...hahh!!! koang tgk la sdr....mmg blur pon...hahahah...cube la teke klu terel...('o')

haaaa...ni plak pic ms blk keje ari jumaat aritu...kul 6 sharp je aku blahh..sbb montot dah panas..huhu..smp2 kat kete...waahhh ade kwn la kat sblh..ihik..ihkk...itu kete wani =) jarang kami dpt park sebelah canggini...heee... =P tu yg tgh gatei je nak snap2!!

ceeaaaaaa!!! =) pearl white saye dah sihat...dah msk spa ari ahad aritu...nnt tu cite lain k.. =) die dah pki skirt baru dah...passo nyer style..heee =) mmg xnmpk lain sgt..tp sgt puas ati..sian pearl white skt selame sebulan.. =) demam tak kebah2...hee..skg dah sihat dah..siap dpt extra vitamin (stabilazer bar) kat bot depan lg... =)


ok itu saje dr saye....daaa....nak sambong keje keras lg nih..jom..jom!! =)













Saturday, June 20, 2009

Allah memberi ujian kpd hamba yg DIA sayang

Gagal SEKALI tak bermakne gagal selamenye.....
kate2 ni mesti kite dah selalu dgr kan? tp penah tak korang dgr...
Gagal 2 KALI berturut2 makne'y ape plak?

waa....sedih tul klu ckp camtu...=(
yee...aku gagal tuk kali ke 2 tuk dpli...pas dah 2 kali g test..2 kali g interview...kan result'y still gagal....

hahh? tnye aku sedih ke tak?? ok..seikhlas'y sgt sedih...

sbb?? aku nak sgt keje lain...nape? ahhh mls nak cite...ekceli nak cite camne pon xtau..nak stat dr mane pon xtau...org yg penah or tgh RASA je yg akan paham kot..tp klu tgk muke aku...maintain jeee....~~

tp bile time dok sorang2 dlm bilik,hahh amik ko.....uuuwaaaaaaa!!!! ('o')

motif entry ni nak mntk maaf kat MAK,ABAH,ALONG,KNGAH,EN.neo dan jugak kwn2 yg slalu bg kate2 semangat......soriii.....kite hampakan kalian lggg....... =( sumpah kite dah usaha sungguh2...tp rezeki xde lg... =( xpe...nnt kite akan cube lg lg lg sungguh100000x........

misi mencari kerja lain akan terus giat cergas dijalan kan......sehingga ke titisan terakhir berjaye!!! cayok n! cayok!

Sunday, June 7, 2009

Tag paksaan dr cik Fat =P

hohoho....mesti kene sound sok ni sbb pngl die cik FAT...hohohoho....tp keceli die sgt la slim...kalah slim river tau...kof kof kof =)

haiiyooo..bukan tgh draft entry lain kah? nape titibe nak wat tag plakk..?? hmmm..xde jwpn~`~


Apa perasaan anda sekarang?
*huhh perasaan yg bercampur adukk sbb byk sgt bende dlm pale hotak ini..perasaan debar2...takot2 dah juge perasaan malas nak tekojol...pang~

Saya nak makan?
*td pg(skg dah tghari tau) rs cam nak mkn roti canai...tp xde sape nak bwk..nak g sdr?? hhoho xmungkin...hmm tp skg rs nak mkn KFC plakk..hohoh..ni pas jengah blog sape ntah tgk die mkn KFC..jomla...jomla g mkn KFC............... =(

Saya tak suke?
*perasaan nak beli mcm2...tp pdhal xde duit pon..hohohoh...syaitoon yg direjam~pek pek! syohh g jauh2 la wahai sang syaitoon.... (^_^) dan xsuke jugek bile kene tanggung bende yg bukan aku yg ptt ditanggung (urusan kerja maa) oiii klu gitu baik aku je jd PM(project manager)!!! waaaa ;'O mls nak pkrr...nak nangis je rsss..... =(

Impian saya?
*impian terbesar : nak KEJE baru yg best dan leh jamin ms depan...bile impian terbesar ni dah terlaksanaa jee..waaaaa ade byk impian yg mengusuli....tp impian susulan itu mestilah berlaku apabila impian terbesar itu terlaksanaa.hmmm phm ke korang? xphm heh..xpe xyah finingkan pale ituu...~ngeee

Haiwan yg saya tak suke?
*mestila sang LIPAS...tolonggggg...aku leh ilang kawalan maa bile nmpk itu makhluk..grree..greee.....klu die ada dlm toilet,snggup aku tahan klu nak tuutt...klu die ada dlm lif,sanggup aku naik tangge ; hoiiii sang L***S!!! jgnla ko muncul di hadapan kuu.....

Saya harapkan?
*harap sgt2 berjaya dpt D***....hmmmm xleh nak cite skg...nnt yerk klu berjaya...xlame dah result nak kua....doakan saye yerk....aminnn....Ya Allah,murahkan la rezeki ku..aminnnn =)

Jika boleh putarkan masa?
*nak kembali ms form 4 awal tahun.....sbb?? bia aku je yg tau lahh..riwayat hidopkuu..

Saya pada 10 tahun akan datang?
*ms tu dah 34 tahun beberapa bulan la kan..hmm insyaAllah dah jd seorang isteri kepada ehem2 dan ibu kepada ehem2 org anak...dah jugek seorang wanita yg bekerjaya..dan jugek...oii bape byk da......baikklahhh...jgn bg sy mule berangan...~puk puk

Handphone saya adalah?
*sony Z610i wane pink.......sgt muahh2 dan jugek nokia E75.....tp sony je ade krdt.hohohho...tu pon nasib ade org t.up kan..ngeee.....cik nokia..sabar yuk..nnt kite t.up sejuta nak?? hahaha....

Saya penah bercinta sebanyak?
*sekali sajeee sehinggaaaa kini...... =) ehh cinta anak monyek pon penah sekali kot tp cam xleh kire bercinton kot sbb xpenah dating...tgk muke dlm klas sajee..tu pon xbecakap!!! hahaha.... wey ni dah msk bab lain dah ni..kang ade byk org meroyam xnak ckp ngn aku..hok..hokk..

Saya suka pada?
*warna PINK =) en.neo slalu ckp....xleh bayang umah kami NNT...xkan sume wane pink? aku jwbb MUSSTILAAA...hahahahah garu pale je membeer!

Kawan-kawan saya?
*hmmm ter ter lalu ramai...g mane2 pon mesti ade kwn...huhhu...sbb aku xsuke dok sorang2..so harusla menegur org utk berkwn....haii kwn2 ku seklaian...

Pernah dikhianati?
*hmm pernah...oleh kwn sdr...huhuhu....xpelah die pon dah dpt balasan kot...huk huk...nasib kwn2 lain sygkan ku....oii org itu! xpelah sy maafin kamu dong... =)

Apa yang anda hendak lakukan terhadap org yang mengkhianati anda?
*buktikan yg haku tidak seperti ituu...dan maafkan saje die..hohoh...misi ni dah lame complete daa.... =)

Senaraikan org untuk ditag
*ecececee nak cepat klick X ats tuu yerkk...jgn ko coba!!! copek ANDA (tunjuk sopan dgn ibu jari kehadapan) diTAG!!! weeehoooo...... =P


selesaii sudaa...cam ade utang lg jerr....nnt yukkkk....

cam xbest plak de pic ekk...jap selonggar jap... =P
haaaa..yg ni pon bole la..huu...dihari konvokesyen en.neo... =) tahun lepas daa....haa!! nak kate aku katek ar tu...awasss kamoooo...bukan aku yg katek laaa..die yg tinggi sgt..haa bole?

Saturday, June 6, 2009

weeding alang aka nurul hidayah aka nurse hukm =P

ceeeaaa..... =) huhu...jgn la marah kwn2....yeee....dah sebulan aku dok peram gmbr2 ni...heee..sbb aku tau..aku sorang je ade gmbr2 ni...hik..hikk..jgn la mrh =)

ok mmg la xbyk sgt gmbr2 yg ado..tp kire ok la takat nak wat kenangan tuk ms tua nnt..huhu..ni gmbr2 sekitar wedding (31 mei) classmate aku ms from 1-3~~pastu i upgrade ke skolah lain..wahh bunyi cam hebatt....oooo xmo kalah arrr.... =)

cam aku penah cite dulu member klas form 1-3 aku mmg sgt close smp skg...sbbnyer ktorg xpenah tuka ahli...muko tu je tiap2 tahunn...hee...klas khas la katekan...tp bukan pendidikan khas tau...hahaha =) kan budak2 nyer pon mmg 'special' sbb slalu bikin cikgu panas sayang ngn kami...hohohoho =D

eh tetibe cam nak wat special entry tuk akiyas(name klass kami)...cam2 perangai tau sorang2..tungguuuu.... =P

sesampai kami kat umah alang(pengantin)~ingt kami yg plg awal,rupe ade mmbr yg dah blk..yela time cuti skolah aritukan byk wedding..so sume dpt singgah kejap2 je la...tp xpe..kt tunggu mmbr lain plakk...


aku ngn 2 budak hensom sengal...ade je modal nak bikin kecoh...ms tgk gmbr ni ade org kate...'eh cam tangge!' woo woo xsyg mulut heh~pang! kan dah kene lempang seketol!


taraaa!! ni la pengantin kite (^_^) alang sempat bisik kat aku 'ishh aku xretila nak cover2 ni n!' hahahaahah!!! aku gelak je la....xmembantu pong~puk puk


daaann...aku berjumpe ngn donat Adlina....hik..hik..sgt comey! die la yg plg haru dlm klas aku dulu...aku cam biase ar tukang gelak!! hahahaahah!!! (gelak syaiton) die adalah nurse di HKL..oo sebelom terlupe pengantin adalah nurse di HUKM..hik hik comel...rmi tau kwn2 i nurse.. =P

pasangan pengantin nak menjamu selera..time ni gak la ktorg sibok nak mkn...heee... =) oohoo si suami adalah Incik Fuad....org nogori ok! jiran saja ngn Melaka... =) seee....mereka sgt comel kan =) mereka xbersanding tau...tp aku dgr belah lelaki hebatttttt....smp junjung2 kot..wahhh..aku pon xsempat2 lg nak contact alang nak tgk gmbr kawen...hiii..bg can kat mereka dulu laa weyy.. =P


aku ngan pengantin...hahahah...blkg tiang pon jd...ms ni alang tgh nak melangkah ke jantung putera hatinye..aku saje ngibok2 jee.... =D



pas dah selesai2 mkn sume...dah gelak2 cam syaiton...ms tuk amik gmbr ramai2 plakk..xramai sgt jumpe kwn2..ade yg dah dtg awal..ade yg dtg ptg..so ni mane yg sempat je la...


kami dan mereka.....ceng!!! (nape bungi ceng plak) ~ntah!


mereka sedang berarak....mai aii ms ni pns gile...pasangn plak pki wane oren..mmg mengancam lah!

'oii n! ko bile lg?? jgn tunggu lame2 wey..'

'eh relax ar...aku mude lg..ko tu yelaaaa...ko kan dah tuaa.....hahahaha'

'ceh!!'

hahahah..alang adalah 'kakak' sulung dlm klas kamii... =P dah aku adalah 'adik' bongsu....hee.ehh yeke? hhmm je kot....

p/s : haha kamoo! save cepat! xsabar2 die..

aku masih setia..ecece.... =)

salamm....

fushhooo...dah pejam celikk....pejam celikk...dah lebih sebulan aku xupdate ini blog.. hohooh....xde cite ke cik anne? (^_^) ohhhh....tidakkk...sgt byk cite ekceli smp nak temuntah2 tp ape kan daya..aku cam kene sindrom malass...eheh tp kan...blog korang ari2 aku singgah tau...smp 2 3 kali sehari uuu....huhu...

hhmm...seen bulan mei ni xde update lgsg, aku report secara random je la k...ammpunn yuk~

mei-5
*bulan yg plg byk aku g tebiu...~mls nak cite pnjg...harap korang doakan saja...dpt nnt br cite
*bulan plg bz tahap dewa dewi..sbb task aku bertambah...task yg leh dikatakan smp tahun 2020
pon xkan abis....data =(
*bulan sedih bg pearl white ku..sbb disakiti lg...hasil perbuatan ku sdr...ammpuunn...xsengaje...
*bulan yg penuh dgn harapan...moga2 ada rezki....insyaAllah... =)

dah yg plg perubahan besar dlm idop aku ialahh......tadaaaaaaa

huhuu...yeee....aka selaku manusia yg dah bebelas tahun pki spek..pecahkan rekod diri sdr sbb dah xpki spek.....hihooo.....kite dah pki lens maaaa..... =) yeee...sgt lain muka ku...... =P tp xdela pki ari2...still xsebati lg...hmmm purata seminggu dlm 3 4 kali saja.... =P

aku br beli yg sebulan nyer je...dan lain2 jenis sbb power rangger =) aku lain2..bape? ahh xyah tau la sbb nnt korang tekozut badak plakk... puk~puk~ power tahap klu xpki tahap 70% bute...huhu....bole heh camtu... =P

right side brand o2 optix...left plk ciba vision...hmmm so far due2 selesa saja....next month xtau lg nak beli brand ape plak...tgk la brand mane yg wat promotion..oii ahli2 kelab wat lens..sila la berebut wat promotion k..aku nak beli lg ujung bulan nii....!! hahah..giloss

huk..hukk...maluu.....ade org kate muka aku dah mcm xgarang....hahahah b4 dis garang ke?? huhu.... =) en.neo plak kate mcm budak form 1...oiiii!!! xsayang mulut heh...yg klakar nyer en.neo siap 'hadiah' kan eye mo moist..hahahahah....pastu siap kasi syarat mesti titik setiap 2 jam...hahahaha....baikkkkkkklah aku jwp....tp aku xwat pon...bile rs kering br titik...hahahah...

nak tgk rupe aku without spek?? hohohoho next entry la k...ado bykkkkk yukkk~~hahahah jaja muke sdr xpe kan..kan..kan.. =)