Tuesday, June 23, 2009

DIE wat hal lg daaaaa =|

huhh ekceli dr ptg smlm aku mendidih sabar je ngn portal ni...bile nak ptg2 je... lg xsmp sejam nak blk, time tu die tunjuk'n gaye2 nak down....ishhh =(

pas tinggl bape minit je nak blk...gedebokkk!!! DIE pon DOWN!!! huhhhh....terpakse la aku stay nak up kan dulu..klu x..sok pg2 dah ade yg bikin tinge aku panasssssss je.... =(

nasib wani ade teman aku stay... =) ape gune kwn kan...ngeeee =)

tp network plak wat hal..xleh nak remote server lgsg....oii xkan nak naik g blk server..dah kat kul 7 laa... antu ade la kat dlm tuh...hohohohoho =O

nak x nak..blk je la...dlm ati...'adoyaii sok pg kene dtg awal nih..'hmmmmm

Dan pg td b4 830 aku dah tecongok dlm bilik berantu server tuu...besilat la aku nak up kan segala nak nenek tuh... ('o')

aku pon restst secara ganas whole fizikal server2 tuh...hambik ko!!!!


server pertame....WAS....ni xpee...jap jee....sukee je aku tunggu.... =P

dok la tesandar aku tunggu server running dlm kesejukan ituuu....bende alah ni gedik skt..kene tunggu tgk je die..klu aku blah je jap..dtg blk..pang!!! error!! klu aku dok tgk je die..elok je sopan santun die running...aku suspek server2 ni dah gatal nak kawen! hahahah!! =P
'u can du it portal!!' i lap uuuuuuu.....................buekkkkkkkk =P nak temuntah

huhh....2nd...WPS......ni yg xbleh blah niii..kene tunggu dekat sejam...klu nasib baik..network ok dlm setengah jam lbh skt....penahhh oo aku tunggu smp kat 3 jam...sungguh setia aku tunggu diee.... ~~~

asikk tumpu kat last line tu jeee....'waitinggg....waitinggg.....for initialization status......'
~
~
~
~
~
~
~
~
pas dah dekat 2 jam aku beku tunggu...akhir'y done!! tp bile bukak portal, wey! pe cacat nih! sempat aku col fati jap tnyer...die kate die xpenah pon kene camtu..adehh aku nak watpe ni... (aku xde sape nak refer~~sian kan aku? =( )
belek nyer belek..tingg!!! dpt idea..........'laaaaaaaaaaaaaaa...sape wat nih' main menu di inactive kan oleh antu seseorang....siapakah?? sumpah! aku xwat! xpelah asalkan prob solve.
terossssssssssss aku lari nak kuar dr bilik itu.. (hahaha aku takot dok situ sorang2) scary weeeeeyyy....... =O
da skg~~
ade task yg kene settle'n tp xleh nak wat..sbb ape? hmm byk sbb...
aii kejee....kejeee.....
bile nak dpt keje lain nihhh....
nak muntah darah bakol2 dah aku kat sini.... =(
sekian.wassalam....



11 comments:

dd dudu said...

anne keje kat mana eh?

afadh^^ER said...

Hehehe..Korang x tukar password lagik eh?? Andai kata aku ni kejam kan..
((Access portal, pastu buat dajjal..))
Kalau lah..Tapi aku x kejam..Hahahaha

Skinny Legs said...

weh...tuh keje ko kt bilik svr...tangkap gambo...hahaha...report kat kak ct =p

anneweeza said...

dd dudu >> ofis kite kat damansara. tp ari2 g putrajaya.vendor di situuuuuu...

fadh >> haahahah!!!! wey jgn wey..portal ni cepat amik ati wey..smlm tghari aku kutuk2 die ngn fati,ptg trs down wey =)

skinny legs >> weyyyyyyyy ape lg aku leh wat kat dlm tu weeyyyy... =P

fati said...

kahkahkahhh fadh!! jom kita buat jahat jom!!
Ehh anne! i tlg u, tapi tak inactive kan mendealahh tu sume yep!
Lenkali i tak sebut 'perkataan' tu lagi ye, promise! cehh!!

anneweeza said...

fati >> hahahaha!! ye ye sy percayekan kamoo =) ala 'perkataan' tu pon kite yg mulekan dulu..hik..hikk... =P

dd dudu said...

erm kat kementerian mane eh? bilik server tuh cam familiar ;p

anneweeza said...

dd dudu >> alaa xmo la ckp kem. ape...kang ade pembace yg relate plak...kantoi plak sy..ala tp tmpt yg kamoo slalu anta baju kat kite tuuuu... =)

ke sume bilik server same je..uhuk uhuk!

ahhhh yg penting misi nak syuhh syuhh dah dr situuuu.... ;'O

afadh^^ER said...

Jom fati jom!!Hahaha...

Weh ko bleh kena sue sbb amik gambar kat server room dierg weh..Atas kesalahan membongkar rahsia kerajaan..Hehehe..

FdausAmad said...

Gua nak jemput lu dtg makan kenduri kat blog gua..Folo baca doa skali pun takpa..

anneweeza said...

fadh >> eleh aku xde cite pape pon kan? kan? ke ko yg rindu kat bilik puaka tuu..huuhuhu =P

FdausAmad >> trime kasih atas jemputan.... =)