Monday, January 31, 2011

baju dah siap, kasut dah siap, kad pun dah siap

hiks....

Tajuk pun nak ade conclusion kot....hehehe...

Alhamdulillah benda yg penting2 sume dah settle....tinggal benda yg kecik2 je...Tp ade benda yang PALING PENTING lom settle lg..tp insyaAllah dlm minggu ni akan settle...Apekah? haruslah urusan borang kawen tu haa...hehhe.. ;) Esok cuti hari wilayah kan, so haruslah amik kesempatan ni pulang Melaka nak settlekan borang kawen, hiv test sume....then leh trs mintak Abah pas trs ke Tok Imam nnt..hehehe... ;) so far takde kesulitan lg la..sbb borang sume Abah ngn Tok Imam yg tolong settlekan..kami tukang full fill je...hehehe ;)

Ok...cite psl baju kawen plak...Alhamdulillah dah siap dr bulan lepas lg..Tp cam biase la ade je part nk kasi alter fit bagaikan..tp Alhamdulillah skg sume dah ready...tinggal nak pki je...Design baju? hmmm simple2 je..tp bg aku amatlahh berpuas ati...sbb hasilnyer mcm yg aku bayangkan...heee..dan yg paling penting En.Neo pon ckp cantik... ;) hihih...

Ohh kasut pon dah siap...hmm bab kasut ni mmg aku nak yg simple2 je...sbb xnak terlalu sarat sbb baju pon dah cukup meriah bagi aku..so kasut sekadar pelengkap cukuplah...tp sekali lg aku amatlahhhh berpuas ati...selesa pon ye...rasa cam cindarella pon ye...hehehe ;)

Ohhh kad jemputan pon dah siap..InsyaAllah kami collect kat kedai esok.. ;) Dua2 belah pihak nyer dah siap...heheh...ohh skg pon dlm proses kumpul alamat kwn2...InsyaAllah by next week dah nak stat proses mengedar kad... ;) nnt korang trime la kad aku yg tak seberapa tu ye...simple je...tp kad tu berjaye wat aku tersenyum tau.... ;)

Ohhh majlis aku nnt ade slogan tau..hehehe ni Angah aku la yg bg ni..korang nak tau...slogan nyer adalah.... SIMPLE BUT NICE...hehhehee ;) yeee aku mmg hanya mengimpikan majlis yg sweet and cool saje.....cukup kot tuk org yg mcm aku ni...hehehe ;)

Nak ohh lg bole? hheeee..oooohhhh ade jugak part yg xready lg cam baju sanding En.Neo tp-dah-siap-sulam-by-utih , hope En.Neo nmpk cool dgn baju tu nnt...hehhe ;) hmmm tudung aku pon dlm proses lg...harap2 aku pon nmpk cool jugak dgn tudung2 tu...heheh... ;) Hmmm ade lg...haa special door gift pon dlm proses InsyaAllah by middle of Feb dah ready...box by next week kot....then stamping pon by next week...Tp aku xsusah hati sgt la sbb semua nye still under control sbb aku slalu update....Bukan xsabar tp as langkah berjage2 kot..hehe ;)

Ooohh yg terakhir..entry kali ni xde gmbr tau...cam biase konon nak surprise la kan..heheh ;)
Dadadaaaa smp sini dulu ye...tlg doakan persiapan kami berjln lancar ye... ;)

Friday, January 14, 2011

saye cuti KOT arini

Korang jgn jawab camni plakkk.. ~ade aku kesahhh ko nak coti?? hah! hah!
Janganla ganas sgt ulos.....nnt i sentap kang..heheh ;)

Kalau ade org view blog aku arini...aku nak bgtau aku cuti KOT arini..hehe..Ade bende nak kasi settle...yess! sgt berkaitan ngn MiSi 2011 aku tuh...huhh selagi hari nyer xtiba, mesti ade je benda xsettle kan...standard la tu kot... ;)

Hmmm klu aku xjd cuti KOT...aku kasi update entry ni k...nie schedule entry tau, aku taip b4 aku blk keje semalam... ;) so arini aku xde kat YM, FB sume k... ;) klu ade pape text je aku..InshaAllah aku reply tau...hehehe...cam fofular plak..eh tp pesanan tu tuk ade org2 tu...hikss.. ;)

Last skali...snap diri sdr depan webcam...heeh ;) Doakan urusanku berjalan dgn lancar ye... ;)


Thursday, January 13, 2011

Serba salah smp rasa nak menangis

Ohh sedihnyer...... ;'(

Rasa serba salah smp tido pun mimpi bukan2....Bangun tido pon sebelom alarm bunyi... ;( pastu nak tgk muke DIA pon cam xnak sbb takot ternangis depan DIA.... ;(

Plesss jgn tanya nape aku serba salah smp rs sedih....Aku xkan cite kot...Hmmm agak peribadi tp aku ade cite kat hosmate aku je kot sbb die je tau cite dr awal.. ;'(

Klu korangla kan...korang nak jage hati org dulu ke? atau jage hati sdr dulu? ~aku plh hati org dulu kot tp hati aku sedih pedih.... ;'(

Arghhh benci ah camni....xsuke sedih sbb nanti aku byk pkr...pastu mesti senang jatuh sakit...ohh xleh sakit sbb aku xleh mc sbb aku byk keje...sbb aku kene settlekan keje sbb aku nak apply cuti kawen nnt... ;( ~byk kan sbb ;'(

Ohh bile sebut psl kawen....lg rs serba salah..... ;( Tolong la Ya Allah...aku rs aku xmampu luahkan kat DIA..tlg la gerakkan hati DIA supaya paham2 sdr.... ;'(

Ini entry sedih.....kot! Ok rs nak marah skg! babailah nak g surau skg! solat asar lg best!

Wednesday, January 12, 2011

Pondok Merah Jambu Kami

Pertama sekali nak ucap Alhamdulillah.... ;)

Pas kahwin nnt kami dah ada tempat berteduh...Tempat yg aku sendiri beri nama dan dah dipersetujui oleh En.Neo saye....iaituu......~jeng jeng jeng!

~Pondok Merah Jambu~

Bagi kami walaupon bukan rumah yg baru dibina...Bukan sebesar banglo...tp kami bersyukur sgt2 sbb kami dikurniakan rezeki itu....Walaupon kecik die adalah hak mutlak kami berdua.... ;)

Skg ni Pondok Merah Jambu dlm proses renovation...bab2 reno aku serah 100% kat En.Neo...aku stuju je...sbb dah mmg tu hari2 keje die kan..dan aku percaye kebolehan die..eceh!!

Last weekend otw nak g mines...tetibe tanpa dirancang dan merancang kami singgah cavenzi HQ kat balakong tu...hehehe konon just nak usha2 perabot..pdhal reno pon xsettle lg...tp tetibe bile dah smp...sane wah!! sini wah!! sinun wah!! last2 settle perabot tuk 1 rumah kami booked...heheh...sbb rs'y harge'y sgt berpatutan....lalalaaa ;) perabot tuk 1 rumah tu xsmp dr budget kami...so haruslah happy2 kan.... ;) Dah mntk derang deliver ujung bulan 2 nnt sbb nak kasi reno settle dulu sume2....so that day just byr 30% shj...Alhamdulliah selesai hal perabot.. ;)

Dan semalam, naik je train blk keje...En.Neo kluarkan 1 buku dr beg die...owh! catalog cat...yeyyy!! bab2 color plak die kasi kuasa veto kat aku..hehehe mayb sbb die tau, klu die pilih pon mesti aku nakkkkk gakkkkk color aku...lalallaaaa... ;) En.Neo pesan, mlm kang study la yep...jgn kacau die main game..ceh! esok sile submit...hehehehe ;)

Hehehe..bg aku xsusah kot nak pilih color cat...sbb gambaran jelas dah lameeee dlm otak aku...hehhee...xyah de nak belek2 each page....trs je ke page ni..hehheee....abis dah name pon Pondok Merah Jambu....soooooo ape perlu dipeningkan lg....lalallaaa ;)

Skg hanya berharap pilihan color ku itu...adalah tepat ;) supaya kami bahagia tinggal di rmah itu kelak...dah org yg dtg pon happy je msk umah kami... ;)

Tuesday, January 11, 2011

Surprise itu buat jantungku terhenti berdegup!

Waaaahhh!!! tajuk nak propa je kannnn..... :)
Tapi tu la tajuk yyg paling tepat dan padat kot...

Amaran : Entry ni bukan utk menunjuk2 apentah lg tuk berpoyo2 hokeyy...ini adalah utk diri sendiri je kot... ;)

Hmmm fyi aku dan En.Neo dah setahun, 2 minggu, 1 hari bertunang..hahhaha gile ah! bukan aku yg kire tau...tu khidmat dr Daisypath tu haa... ;)

Hikss..hiksss...camne nak cite ek....nak mule dr mane pon aku xtau...tp nak bgtau jugak En.Neo dah wat jantung aku terhenti berdegup selama beberapa saat ms genap setahun pertunangan ktorg aritu..... ;)

Skg ni aku keje kat site...hmmm kat KL...so ari2 aku g keje ngn En.Neo la...aritu otw pegi keje tetibe die kasi sesuatu kat aku...tp b4 tu die ckp ade surprise...aku dah tunduk malu dah! hahaha..gile poyo.... ;p Bile die kasi je..*^*(&$#*!%$*(%!**!!! histeria aku jap! Teloncat aku tp xleh tinggi2 la sbb dlm kete kan... Aku dpt ape ko tau?? tau tak....aku dpt niieeeeeeeeeeee.......


Netbook wane pinkkkkk weyyyy........holloh! holloh! u ni wat i shy2 la.... ;p

En.neo kate die g lowyat ngn mmbr die...Saje xbgtau aku..sbb nak surpriselah! hehehe....Br nak marah sbb xbgtau g lowyat tp sbb dpt surprise trs xjd marah kot....hihihiihhiii ;) So secara rasmi'y netbook ni adalah tuk kegunaan peribadi aku....no campor hal2 keje dah cam si laptop tu...heheheh ;)

Oleh kerana pemberian surprise dr kamoo...saje letak wallpaper gmbr kite la ek..hehhehe ;) Terima kasih kamoooo....pasni jgn la malu2 kasi surprise lg heh...heheh! eh tp saye malu la...hehehe ;)


Putih Suci itu Baju Nikah saya

Saya senyum.... :)

Last 2 weeks blk melaka....mak kate baju nikah dah siap...wahh! teruja gile tp debar2 plak...hehhee ;) Tetibe rasa takot nak tgk..sbb design aku pikir2 sdr ms nak buat aritu...hmmm nak camniii...tp part tangan die camni....hahah...byk songeh kan pastu dok takot2 kan..hehhehe ~saye mmg slalu begitu kot!

Trs text En.Neo bgtau :) Berbalas2 sms la kami cite psl hari nikah..ape isi kandungan xyah cerita la kot...Kang ade korang muntah pink plak.. ~hiksss... ;p

Bile baju nikah dah ade kat tgn....trs cam wahhh....Alhamdulillah...seperti yg dibayangkan! yahoo!!!...tp still kene outer skt sbb sgt longgar plak...mmg xnak ketat2 sgt pon, tp xnak la longgar sgt plak kan..heheh... ~awak dah la pendek! ;p

Ms try tu xpakai tudung ngn veil lg......tu pon dah rs cam suci nyeeerr...dlm hati dah bayang...nnt bile dah pki complete mesti lg suci suci suci kan? hehheeh...lantas hati menjawab....yee... suci ;)

Alhamdulillah.....impian terlaksana! so check list for baju nikah! DONE ;)


Display sikit2 dulu ye....overall...tunggu la harinyer.... ;)