Wednesday, July 23, 2008

Kecot Perot


huhh.....minggu ni minggu maut bg aku....cam susah je nak bernafas..emosi pon agak terganggu..waahh mukadimah yg agak kucar-kacir nih...ngehngeh...
Ekceli aku de intebiu DPLI luse ni...(Jumaat-25/07)huh...soo skg ni otak aku sering terganggu dgr perkara2 yg tinggtoongg..Takott sgt ok...ape la yg berlaku gak'y.... :( br bercerita ni dah seram sejok (mmg sejok pon dlm bilik nie).ntah camne la gak'y bile aku melangkah msk bilik tebiu tu nnt...???? gurpp!!! Aku exam nnt kat UKM...penah je aku g tp xbape ingt sgt jln die..xpelah aku blasah je la nnt..huuhu...
Wani dah pon lepas arini...waahhh siap msg aku lg nak ungkapkan kelegaan die tuh..cehhh tp menambahkan kekecotan perot aku ni ade lah...kureng asem ko wani...cehhh....Dek kerana kekecotan perot aku ni perjalanan idop aku minggu ni pon dah xbape betull...tido awal sbb takot nak pikir bukan2 (xmkn mlm plak tu)..dtg keje pon awal sbb xlena tido (xcaye tanyer k.ct..huhu) otak plak asyk dok hafal fakta2 yg mcm tuutt tu...(xnak kutuk lg nnt kene tulah..hahah!!) drive slow je sbb nak tgk 'pertanian' kat s'pjg h.wat tuh..(aku kan lalu MARDI..wakaka)...huhhh byk sungguh anjakan paradikma idop aku minggu ni...

Tp aku akan pastikan..ianya akan berakhir jumaat nie!!!!!!!!!! arggg...serabot2.....huhh...

Kat bwh ni la bende2 yg berlegar2 atas pale aku..cume korang je yg xnmpk..huhu...

:: Falfasah Pendidikan negara ::
''Pendidikan di Malaysia adalah usaha yg berterusan utk melahirkan insan yg seimbang dan harmonis dr segi intelek,rohani,jasmani serta emosi berdasarkan kepercayaan serta kepatuhan kpd Tuhan. Usaha ini adalah bg melahirkan rakyat M'sia yg berilmu,bertanggungjawab dah berupaya mencakap kesejateraan diri serta memberi sumbangan kepada masyarakat dan negara '' (nie aku dah edit ikot kepahaman aku tau..leh ke?? mm...)

:: PIPP ::
1) Membina negara bangsa
2) Menbangunkan modal insan
3) Memperkasa sekolah kebangsaan
4) Merapatkan jurang pendidikan
5) Memartabatkan profesion perguruan
6) Melonjakkan kecemerlangan institusi pendidikan
(huraian die aku xhafal lg...sempat lg kot ek..hee...)

Pastu senarai2 menteri yg xbape aku nak ingt sgt....sikit2 ok la kot...ala xkan la se'complecated tu tebiu tuu....aku dgr ade gak yg easy money je soklan yg ditnyer cam hobi pe? nape nak jd cekgu?....ala aku die nak tnyer pe nieee....plesss....alamak nak g toilet jap heh..(bukti aku mmg tgh kecot perot... :P)

p/s : doakan aku selamat nyer.....uhuk... :P
p/s : encik or puan 'tebiu'....jgnla soal sy susah yerk...sy budak baik tau....sy xjahat po..nakal je skt2...ehh de kaitan ke...ntah...aku tinggtoongg dah...

4 comments:

afadh^^ER said...
This comment has been removed by the author.
afadh^^ER said...

Hahaha..Gud luck cikgu Anny..Jawab betul2 yer..Nanti ko ckp kat interviewers tuh,"Sy pakai baju baru ari nih..special tuk interview dpli"..confirm dapat...

Skinny Legs said...

wakakakakaka...
baru baca ko nye entry...
tp ko pon da lepas...ape perasaan???
legaaaaaaaaaaaaa...kan kan????

anneweeza said...

hahah.. :P
fadh, aku rs derang pon prasan kot aku pki baju baju..sbb aku asyk dok belek baju br aku je tuk ilangkan gabra...wakaka..

wani,yup...sgt lega...huhhh!!!! doakan tuk diri ko dan jugek aku yerk..uhukk!!