Monday, August 4, 2008

lawak tahap bongok!!

weehoo...sedang aku asyk m'search2 ape yg menarik kat tenet...tetibe aku tejumpe link yg menarik perhatian aku..perkataan yg wat aku tertarik ialah..jengjengjeeng!!! "lawak.." Dlm ati aku...mmm best gak ni...boring2 gelak sesorang...ngehngeh...bile aku click je...hahahhahahah!!!! mmg lawak pon..lawak xsopan a.k.a tak beretika pon ade...hee..tu yg wat lawak tu...dan salah satu lawak yg m'jd pilihan aku tuk ditempelkan kat sini ialah...(kat bwh jap lg la yerk..)..pilihan nie aku wat pas dah menapis segala isi kandungn supaya tidak melanggar sensitivisi (betul ke tuh??ahh blasah je..) semua pihak...ngehngeh!!!

:: 2 ORG KAYE BONGOK ::

Suatu hari ada dua orang kaya sedang duduk di cafe, sambil menggosip pemandunya.

Orang kaya I : " Hei, kau tau tak, pemandu aku ini bodohnya setengah mampus ! Kalau kau tak percaya cuba lihat nie.

"Terus dia panggil pemandunya si King Kong " King Kong, ini 10 ringgit, pergi ke kedai kereta, dan belikan aku Mercedez.

"King Kong pun menjawab dengan sopan," Yes Sir !! Right A way !!" Dengan pantas terus ke kedai kereta.

Orang kaya I itu beritahu ke temannya," Nampak? Apa aku cakap....dia buat betul-betul"

Orang kaya II : " Haha....itu belum apa-apa, kau nak tengok, pemandu aku lagi teruk dari itu. Biar aku tunjukkan pada kau." Terus orang kaya II memanggil pemandunya Rambo. " Rambo, pergi ke rumah aku, cuba lihat sama ada aku ada kat rumah ke tidak ?

"Rambo: " Yes Sir !! Right A Way !!" dan dia terus cabut ke rumah tuannya.

Orang kaya II beritahu kepada temannya tadi, " Nampak apa yang aku cakapkan ? Dia tak ada otak untuk berfikir, mana boleh aku ada di dua tempat yang berbeza dalam satu masa.

Tdak berapa lama kemudian, kedua pemandu itu bertemu di jalan,King Kong : " Ehh you know, my boss is very stupid laaaahhh. Dia kasih aku 10 ringgit dan suruh aku beli mercedez di kedai kereta, mana boleh ?? Kau kan tahu sekarang kan hari minggu. Semua kedai kereta tutup!!"

Rambo : " Kau fikir boss kau stupid ha ? boss aku lagi stupid!! Masa dia suruh aku balik rumah lihat, apakah dia ada di rumah.....Padahal dia kan boleh check sendiri telefon je la ke rumahnya!!"

nota kaki : enjoy!!! :)

No comments: