Wednesday, June 2, 2010

Kecewa terhadap Blue Cube Modem

Tajuk dah menggambarkan isi kandungan entry kali ini.... ;)

Dipendekkan cerita, aku br 2 hari ditempat baru..so aku xdpt laptop lg....tp akan dpt gak la nnt...bos ckp on de way...wahhhh new one ke? eceh! ko jgn perasan...

So sementara xde laptop ni aku pinjamla en.neo nyer bwk g opis...gile best wey pki sony vaio....sgt lembuttttttttttt segala keypad....xdgr lgsg aku menaip..hohoohoh.....steady lah!!! ni xsabar nak dpt 'my sweet pink' nih!! hhhahhaha ;))

Oii pnjgnyer introo..okk k, laptop ni win 7 tau....skali bband aku xleh support...ohh olohhh aku col celcom bagai,die kate kene upgrade s.ware modem tu...leh carik kat tenet je..ok pon..ohh ok k...no prob,aku leh google je.....

Pas da bape jam aku google...tp still xjumpe lg....cam dah panas2 la ati aku....aku pon col celcom blk...then die kate blue cube modem tu third party nyer modem so die xleh nak tolong ape...die suggest aku col blue cube trs..mayb derang ade solution.....aku pon ok thanks.. ;) hati berbunge semula.... ;))

Then trs google no phone blue cube mines....pung! pang! pung! pang! aku cite prob aku....then mamat tu menjawab...

'ok cik N,terus terang sy ckp,modem tu mmg xleh support win 7...mmg xleh nak watpe dah..'

aku cam haaaa....'so what ur suggestion?'

'samada pki window lain or beli moden yg support'

aku cam.....'laaaa yeke....xkan la.....'

mamat tu trs xleh jwb dah...then aku tnye lg....

'bile ek kontrak sy abis? rs cam dah lame sy pki'

'23 jun'

'hmmm oklah nak abis dah..xpelah sy beli modem selain blue cube jelah...xkan sy nak downgrade plak...'

................mamat tu diam je...

'anyway thanks' aku ckp..

ok.

Waaaaaa....trs kecewa aku..............pdhal modem selain blue cube sume leh je tau.... ;( tp aku ade jumpe tuto cara nak update gak tp lom berjaya lg aku wat...xpe xpe aku usaha lg...Tp aku cam pelik la org celcom kate klu modem Vodafone tu mmg bole.....eh Vodafone tu bukan blue cube nyer heh...hmm ntah!




2 comments:

maylyn said...

boooo celcom hahaha tetiba kan?

AnneWeeza said...

kak lyn....

bukan silap celcom la....blue cube yg sengal...hikhik ;)

tp sape suh celcom hire blue cube kan?? ngokk betul..hohohoho ;p